AMERICANII, IN SPATELE DNA – In atacul furibund la adresa ambasadorului SUA, Traian Basescu a explicat de ce dosarul Microsoft e ocolit de parchetul Codrutei Kovesi, multiplu medaliata de statul american pentru servicii necunoscute de opinia publica: „Microsoft a dat vreo 400 de milioane spaga in Romania din 2004 pana in 2014, la diversi demnitari, traficanti de influenta… Poate ne spune domnul Klemm cum se face ca o firma americana da spagi atat de mari”

Distribuie!by   loading... Fostul presedinte al Romaniei a oferit o posibila explicatie, altfel destul de plauzibila, pentru lasarea in nelucrare a celebrului dosar „Microsoft” la Directia Nationala Anticoruptie. Nu este vorba despre acea particica din dosarul „Microsoft” finalizata prin trimiterea in judecata si condamnarea la pedepse derizorii a unor afaceristi […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
 

loading...

Fostul presedinte al Romaniei a oferit o posibila explicatie, altfel destul de plauzibila, pentru lasarea in nelucrare a celebrului dosar „Microsoft” la Directia Nationala Anticoruptie. Nu este vorba despre acea particica din dosarul „Microsoft” finalizata prin trimiterea in judecata si condamnarea la pedepse derizorii a unor afaceristi precum Dorin Cocos sau Nicolae „Niro” Dumitru, in care personaje precum Dinu Pescariu si Claudiu Florica au fost lasati si in libertate, si cu banii la purtator. Intr-o interventie telefonica la postul Romania TV, duminica 15 mai 2016, Traian Basescu (foto) a vorbit cu subiect si predicat despre spagi de 400 de milioane de dolari date de compania americana Microsoft „la diversi demnitari, la diversi lobby-isti, traficanti de influenta”:

Noi ne-am fi bucurat mult mai mult daca ambasadorul Klemm ne spunea si care este stadiul anchetei la Microsoft cu privire la spaga data in Romania. Stiti ca Microsoft a dat vreo 400 de milioane spaga in Romania din 2004 pana in 2014, 10 ani, la diversi demnitari, la diversi lobby-isti, traficanti de influenta, din care, deocamdata, stim ca 60 de milioane au fost la ultima prelungire a contractului… Poate ne spune domnul Klemm cum este posibil ca o firma americana – chiar facandu-si tot soiul de sucursale prin Austria, prin Irlanda, prin… ca sa para ca nu sunt direct din America -, cum se face ca o firma americana da spagi atat de mari… Pentru ca nu poate sa spuna nimeni ca la Microsoft este posibil sa se dea un milion spaga fara sa se stie pana la varful companiei. Discutam de un milion de dolari”.

Afirmatia a fost facuta in contextul unei discutii mai largi despre intalnirea pe care presedintele Camerei Deputatilor, Valeiu Zgonea, a avut-o vineri, 13 mai 2016, cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, Hans Klemm. Traian Basescu l-a criticat in termeni extrem de duri pe Hans Klemm, dupa ce oficialul american a facut mai multe declaratii ce pot fi cu usurinta catalogate un amestec nepermis in treburile interne ale Romaniei. Fostul presedinte a spus ca Hans Klemm face „lobby pentru functii”, ceea ce la noi inseamna trafic de influenta, si ca sefa DNA Laura Codruta Kovesi (foto stanga) l-ar putea chema pe la parchet: „Dupa parerea mea, ambasadorul Statelor Unite a gresit. Asa ceva nu se face! El a uitat ca este ambasadorul Statelor Unite si s-a transformat intr-un soi de lobby-ist. Lobby-ist pentru functii. Pai, asta, in Romania, se cam pedepseste, e trafic de influenta. Sigur, la ei e lobby, la noi e trafic de influenta, si daca il descoase putin Codruta Kovesi s-ar putea sa il cheme la DNA. Glumesc!

Despre tema discutiilor purtate de Valeriu Zgonea cu ambasadorul Statelor Unite la Bucuresti, seful Camerei Deputatilor a oferit cateva detalii la finalul intrevederii de vineri, de la Palatul Parlamentului: „Am avut o discutie cu domnul ambasador al SUA in Romania cu privire la implementarea Parteneriatului strategic, am abordat chestiunile legate de palierul politic, cele legate de ce se intampla cu anumite modificari la Codul penal si la Codul de procedura penala cerute de directivele europene, dar si celelalte care pot sa creeze regrese in progresele Romaniei, ce facem in chestiunile legate de modificarile care pot lua din puterile Agentiei Nationale pentru Integritate, alte proiecte de legi care sunt importante… Multumiri foarte oneste din partea domnului ambasador cu privire la Ordonanta 109 cu guvernanta corporativa a institutiilor publice si companiilor publice, legile legate de achizitiile publice, care creeaza deja un avantaj pentru toate societatile care sunt in Romania, si stadiul transparentei si predictibilitatii in adoptarea proiectelor de legi care se afla pe agenda Camerei Deputatilor”.


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro