America luptă cu corupţia din România

Distribuie!by loading... Declaraţiile Victoriei Nuland care a promis că de acum încolo SUA se vor concentra asupra eradicării corupţiei din Europa de Est i-au adus pe admiratorii bucureşteni ai Departamentului de Stat în culmea extazului. De fapt, reacţia la poveştile de genul „o să vină americanii şi să facă ordine […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

UBS-Poison-300x231

loading...

Declaraţiile Victoriei Nuland care a promis că de acum încolo SUA se vor concentra asupra eradicării corupţiei din Europa de Est i-au adus pe admiratorii bucureşteni ai Departamentului de Stat în culmea extazului.

De fapt, reacţia la poveştile de genul „o să vină americanii şi să facă ordine în România” este un excelent test de inteligenţă. Un jurnalist, politician sau formator de opinie care crede în asemenea poveşti, este fie lipsit de inteligenţă fie îi crede proşti pe cei cărora li se adresează.

Aspectul factologic al situaţiei este cât se poate de simplu. După 1989, la Bucureşti nu a existat un preşedinte sau un premier care a ajuns la putere fără girul sau sprijinul expres al SUA. De fapt, această situaţie îşi are rădăcinile dintr-o perioadă care precede „momentul 1989”, dar cooperarea pe filiera Securitatea – CIA este un subiect aparte. în condiţiile în care toată viaţa politică a României a fost controlată şi gestionată de la Ambasada SUA, Washingtonul este într-un mod indubitabil co-autorul tuturor jafurilor masive care s-au desfăşurat în România ultimelor două decenii. Privatizarea la preţ derizoriu a Petrom, privatizarea la preţ derizoriu a SIDEX, devalizarea Bancorex şi zeci de mii de alte „afaceri” mai mici ale „capitaliştilor eficienţi” au fost girate de Washington sau au fost executate cu sprijinul direct al structurilor financiare aservite SUA, adică FMI şi Banca Mondială. Dacă  Victoria Nuland este atât de preocupată de corupţia din România de ce nu începe cu ”dosarul flota”?


America încearcă să-şi creeze un monopol în domeniul luptei anticorupţie, de parcă în SUA nu există această problemă şi America ar avea vreun drept moral inerent de a da lecţii altor state în privinţa funcţionării unei societăţi lipsite de acest viciu. Evident, după toate ratingurile întocmite de entităţi finanţate de Departamentul de Stat al SUA, America este tărâmul neprihănit al inocenţei totale. Realitatea este însă cu totul diferită. Băncile americane au spălat miliarde de dolari ale cartelurilor de droguri din Mexic şi nu au fost sancţionate în vreun fel serios. Agenţiile guvernamentale au livrat arme aceloraşi carteluri şi au făcut afaceri împreună (operaţiunea Fast and Furious). Zeci de miliarde de dolari au dispărut în procesul desfăşurării operaţiunilor din Irak şi Afganistan. Despre felul în care băncile americane au fraudat statul (cu complicitatea evidentă a unor înalţi funcţionari publici) în programul anti-criză TARP s-au scris zeci de articole în presa financiară occidentală. Lista este efectiv nesfârşită. Cei care cred că bunăstarea aparentă a societăţii americane se datorează unui nivel scăzut al corupţiei nu înţeleg un lucru fundamental: americanii au construit un sistem în care corupţia din colonii alimentează economia imperiului american. în aceste condiţii, Departamentul de Stat luptă un singur tip de corupţi – cu cei care nu cotizează conform programului stabilit.

index


Totodată nu pot să nu dau dreptate celor care consideră că funcţionarii publici din România au de învăţat de la colegii lor de peste Ocean. Corpul de control al Departamentului de Stat, asmuţit de către inamicii personali ai distinsei doamne ex-secretar, a descoperit lipsa a şase miliarde de dolari din bugetul departamentului, bani care au dispărut în mandatul doamnei Clinton. Fără dubiu, în viitorul apropiat doamna Hillary Clinton va arăta tuturor amatorilor români cum se disculpă un adevărat profesionist american.

Basescu, ca si ceilalti tradatori aserviti altor interese decat cele nationale, au imunitate.
In spatele propagandei Victoriei Nuland, privind eradicarea coruptiei, se ascund, cred eu, motivele reale ale politicilor Departamentului de Stat. Si anume: oligarhii vor fi inlocuiti de corporatii, adica de acea oligarhie institutionalizata care lucreaza doar secundar cu mita si coruptia grosiera, pentru ca este acoperita formal de statul devenit instrument, unealta de lucru (apropo de “suveranitate”) la dispozitia acestora (vezi cazul Chevron, in care Jandarmeria a devenit “firma de paza” privata pentru companie, sau cazul bancilor straine, care beneficiaza de o “Justitie” special adaptata intereselor lor). Prin urmare, nu e deloc intamplator ca Nuland pomeneste de TPP, parteneriatul transatlantic, prin intermediul caruia corporatiile americane vor beneficia de conditii favorizante mult mai largi, suveranitatea statelor nationale (implicit a Romaniei) va fi mult mai restransa, inclusiv a justitiei. Americanii vor ca politica nationala sa fie divizata, iar competitia intre actorii politici sa fie acerba, astfel incat acestia sa fie dependenti de SUA.

SUA nu e interesata sa contruiasca ceva real socio-politic, durabil, alternativ, pe meleagurile noastre. Singurele sale insistente sunt pe “statul de drept”, “investitorii straini” si “drepturile LGBT”. Adica pe frica, pe rapt economic si pe reeducare culturala. Altfel spus, Romania devine un nod operational strategic, baza operationala de export in materie de “colonizare institutionala” ca strategie a SUA de a limita puterea Rusiei in Europa de Est.

Vorbiti toti despre acelasi lucru: „plutocratia” – conducerea de catre bogati – in forma ei mascata „democratia capitalista” in care bogatii conduc poporul, in folosul bogatilor, cu complicitatea poporului, caruia i se da ILUZIA puterii. Poporul voteaza acolo unde nu are nici o importanta – actorii politici – iar lumea este condusa din zona privata, a finantelor si averilor prin mijloace economice, de unde poporul nu are acces fiindca este sarac iar statele nu au acces pentru ca aplica doctrina pietelor „libere”.

Autori : Valentin Mandrasescu, Miruna, Andrei A. Andrei

https://searchnewsglobal.wordpress.com

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Oamenii şi-au făcut singuri dreptate la Cluj: au oprit două camioane încărcate cu lemn furat în comuna Măguri Răcătău
MOSSAD, NSA și Bush 9/11, o lovitura de stat a Israelului impotriva AMERICII care afecteaza si Romania
Lucian Mîndruţă şochează: Românii sunt defecţi genetic
Dan Barna a devenit simbolul fraierului în politică. Val uriaș de glume pe Facebook: Dan a pus barna în habarnam
Minciuna Challenger 1986 |Niciun astronaut nu a murit in explozie|IATA DOVADA :
Unul din cei mai importanți analiști americani a DEZVĂLUIT ce ne așteaptă: România, parte a cordonului sanitar american ANTI-RUSIA/ SUA știu că ungurii din România vor SECESIUNEA, nu autonomia/ În Europa vor fi RĂZBOAIE. Textul INTEGRAL
JEAN VALVIS, patronul AQUA CARPATICA, este membru ASPEN, institut finantat de ROCKEFELLER. Asta ca sa intelegem care-i treaba cu scandalul Olivia Steer – Gala Femeilor – Vaccinuri
România paradoxurilor. Țara cu creștere economică (pentru corporatile imperialiste) și sărăcie lucie la români !
Piramida din Bucegi care apare in 28.11, la ora 16.44 in fiecare an si pentru care vin oameni din intreaga lume
Multiculturalismul împins la extremism. Eminescu nu mai poate fi sărbătorit singur nici măcar de ziua lui. De ziua lui Eminescu statul român îi sărbătorește la Londra pe Ady Endre si Lenau. Eminescu, Lenau și Ady Endre, de Ziua Culturii Naționale la Londra
Document BOMBĂ/ANGAJAȚII din Serviciile SECRETE, de 6 ORI MAI MULȚI ca Securitatea lui Ceaușescu!
Klaus Iohannis secondat de rețeaua Soroș și-a îndeplinit misiunea ascunsă pentru care a fost ales. A distrus PNL-ul în favoarea Partidului Soroșist - "Uniți Salvăm Bucureștiul". București - Sondaje Exit Polls: USB 25%, PNL 17%.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro