Ambasadorul SUA la Chișinau recunoaște: “România și Moldova sunt o singură țară pentru că au aceeași capitală, Budapest”

Distribuie!by “Dupa gafa cu „Moldova nu este Romania”, ambasadorul SUA la Chisinau, excelenta sa domnul James D. Pettit, a luat act de valul de critici starnit si a revenit cu precizari. loading... Acesta spune ca regreta neintelegerea creata si da vina pe traducerea defectoasa din moldoveneasca in romana. -Recunosc ca […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

“Dupa gafa cu „Moldova nu este Romania”, ambasadorul SUA la Chisinau, excelenta sa domnul James D. Pettit, a luat act de valul de critici starnit si a revenit cu precizari.

loading...

Acesta spune ca regreta neintelegerea creata si da vina pe traducerea defectoasa din moldoveneasca in romana.


-Recunosc ca m-am lasat dus in eroare de anumite prejudecati dar o oarecare vina o au si translatorii care mi-au rastalmacit cuvintele.

Bineinteles ca Moldova este o regiune istorica si parte componenta a Romaniei pentru ca atat Moldova cat si Romania, isi au inceputurile in regatul maghiar medieval si au aceeasi capitala, Budapest…


Chiar daca sunt popoare complet diferite, romanii si moldoveni au totusi o istorie comuna si un viitor comun in cadrul Uniunii Europene, la fel ca multe alte tari multietnice din Balcani si Europa.

In declaratia mea de la Moldova 1, eu m-am referit strict la Republica Moldova, care este cu totul altceva decat Moldova voastra, de dincolo de Prut.

Fiind un stat complet independent, Republica Moldova este condusa de la Moscova, nu ca Romania de la Bruxelles si Washington. Asta au omis sa precizeze jurnalistii care au creat aceasta isterie in jurul spuselor mele.

A tinut sa precizeze ambasadorul american, punand astfel capat scandalului creat artificial de o mana de jurnalisti anti-americani.”[1]

ambasador-sua

P.S. Textul acesta este un pamflet si trebuie tratat ca atare, textul nu face decat sa ironizeze incultura crasa a “partenerilor strategici”, care de cateva ori au confundat “Bucuresti” cu “Budapesta”.

SURSE

  1. http://ponturifierbinti.com/ambasadorul-sua-recunoaste-romania-si-moldova-singura-tara-aceeasi-capitala-budapesta
  2. Foto: Internet

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro