Am vândut peste 40% din țară: Peste cinci MILIOANE de hectare de teren arabil din România sunt exploatate de străini. românii vor ajunge curând căpșunari la ei acasă,dacă nu se intervine legislativ

Distribuie!by Străinii dețin aproximativ 40% din din suprafața arabilă din România. Conform unui raport realizat pentru comisia europeană de agricultură, 5.3 milioane de hectare de teren arabil sunt exploatate de străini. loading... Studiul realizat de Transnațional Institute pentru Comisia Europeană, citat de Știrile TVR, arată că 3% din terenul arabil […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Străinii dețin aproximativ 40% din din suprafața arabilă din România. Conform unui raport realizat pentru comisia europeană de agricultură, 5.3 milioane de hectare de teren arabil sunt exploatate de străini.

loading...

Studiul realizat de Transnațional Institute pentru Comisia Europeană, citat de Știrile TVR, arată că 3% din terenul arabil al țării noastre aparține cetățenilor străini din Uniunea Europeană, iar 10% persoanelor din alte state.


Mai mult, datele Eurostat arată că România este țara cu cel mai ieftin teren arabil din spațiul intracomunitar. Chiar mai ieftin decat in unele regiuni din Africa unde un hectar costa peste 5000 de euro

Olanda a avut în anul 2016 cele mai ridicat preț din Uniunea Europeană la achiziționarea unui hectar de teren arabil, 63.000 euro, în timp ce România este țara cu cel mai ieftin teren arabil, în medie 1.958 euro, mai arată datele publicate de Eurostat. Romanii pacaliti , au cel mai bogat pamant si il vand cel mai ieftin din lume !!!! 


Potrivit studiului, firmele care au suprafețe uriașe de teren reprezintă o amenințare pentru agricultură familială și pentru economia locală.

De asemenea deputați și europarlamentari au tras un semnal de alarmă asupra faptului că dreptul de proprietate asupra terenurilor agricole nu este reglementat mai strict.

Deputatul Daniel Gheorghe avertizează că vânzarea masivă a terenurilor către cetățenii străini se transformă treptat într-o amenințare la adresa securității alimentare a României, în timp ce, europarlamentarul PNL Daniel Buda spune că, românii vor ajunge curând căpșunari la ei acasă,dacă nu se intervine legislativ.

Sursa

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro