ALIANȚA VESTULUI. Se rupe Ardealul?PSD e de acord, Iohannis și mai și

Distribuie!by Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul? loading... O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul?

loading...

O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când tânărul Dacian Cioloș era un militant al organizației naționaliste Uniunea Vatra Românească, ulterior șef al organizației de tineret a PUNR, partidul adversar al UDMR în Transilvania. Care l-a dat pe Gheorghe Funar ca primar al Clujului.


Întrebarea de care vorbeam este aceea care ne macină discursurile politice de foarte mult timp:

Se rupe Ardealul?


„Scopul nostru este ca, punând împreună forţele şi energiile noastre, să facem ca oraşele noastre să fie mai prospere. Credem că cele patru oraşe aliate, acţionând în comun, să fie mai accesibile şi atractive pentru investiţii din fonduri europene.

Unul dintre obiectivele imediate este să construim o Asociaţie de Dezvoltare Interregională care să fie partener al Guvernului pentru ca în exerciţiul financiar viitor să aibă un capitol dedicat. Acesta este un obiectiv important şi credem că suntem un partener care poate fi luat în calcul pentru un astfel de proiect pilot în România”, a declarat pentru ebihoreanul, Ilie Bolojan, primarul Oradei. Fost secretar general al Guvernului pe timpul lui Călin Popescu-Tăriceanu, ulterior vicepreședinte al PNL. Acum demisonat din funcție.

De altfel, toți cei constituiți în Alianța Vestului sunt membrii PNL. Mai mult, toți au fost la guvernare, într-o formă sau alta, direct sau prin reprezentanți, cazul ex-premierului Emil Boc fiind cel mai reprezentativ.
Prezentată ca o inițiativă economică, Alianța Vestului are o importanță politică. Reprezintă prima mișcare majoră a PNL în Transilvania, într-o încercare de a recupera electoratul plecat spre USR și Dacian Cioloș. Care au făcut tot posibilul ca să se prezinte drept alternativă la PSD, atacând uneori PNL.
Fără a promova un discurs neomarxist, așa cum are USR, Alianța Vestului vine ca o variantă de dreapta, pragmatică din punct de vedere economic, conservatoare ca valori morale, cu o capacitate de penetrare în zona rurală, dar mai ales cu vești bune: Orașele noastre (Cluj, Timișoara, Oradea, Arad) se dezvoltă și fără București! Un mesaj pe placul ardelenilor, la care Dacian Cioloș, liderul eternă speranță, nu are ce spune!

Pentru UDMR veștile sunt la fel de proaste, putând fi un loc în care o parte a electoratului maghiar se poate regăsi. Asta dacă nu vine și formațiunea maghiară cu o alianță a Harghita-Covasna-Mureș care ar dinamita scena politică. Nu cred că se va întâmpla.

Singura veste bună este pentru Klaus Iohannis și PNL, fiind prima mișcare politică cu mesaj pozitiv. Numai bun de folosit în campania la europarlamentare și prezidențiale.

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

“Elie Wiesel” a pierdut în fața legii. Sfântul Închisorilor Valeriu Gafencu rămâne cetăţean de onoare la Târgul Ocna! Sentinţă definitivă a Curţii de Apel Bacău.
Mesajul lui Bartolomeu Anania traverseaza majestuos Internetul ignorând bataia de joc a plebei
Un ONG coordonează în acest moment ”marile proiecte ale acestei națiuni”
Austria, noul „inamic“ energetic al României. Mai multe acţiuni ale acesteia afectează direct securitatea energetică a ţării noastre
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, apreciat de presa americana, dupa ce a insultat trei milioane de semnatari ai petitiei pentru protejarea familiei, etichetandu-i "fanatici religiosi"
Rusia avertizează România: Ce a decis să facă Vladimir Putin pentru armată
Președintele Serbiei, declarații incendiare, după ce Priștina a trimis forțe înarmate pentru a opri un tren de la Belgrad: Dacă albanezii vor ucide sârbi, vom trimite Armata în Kosovo. Sâmbătă am fost la un pas de RĂZBOI
FMI a sărit ca ars când a văzut proiectul legii falimentului personal şi posibila conversie a creditelor în valută
PLANUL MINERVA: ROMANIA DISTRUSA SUB DICTATURA BINOMULUI – A trecut un an de la scrisoarea celor 84 de academicieni care avertizau: “Alarmanta incercare de erodare a identitatii, suveranitatii si unitatii nationale a Romaniei... Actiuni indreptate impotriva Statului si Poporului Roman... Solicitam institutiilor sa vegheze si sa actioneze pentru a preveni, contracara si pedepsi agresiunile la adresa identitatii, suveranitatii si unitatii nationale si a stabilitatii statului de drept”
BOMBĂ în Scandalul Black Cube: Ni s-a spus că funcționam ca celulă a SRI. Coldea trebuia evitat !
DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)
Un fermier a dat statul în judecată din cauza carantinei, nu i se permite sa poată lucra pământul!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro