ALIANȚA VESTULUI. Se rupe Ardealul?PSD e de acord, Iohannis și mai și

Distribuie!by Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul? loading... O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul?

loading...

O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când tânărul Dacian Cioloș era un militant al organizației naționaliste Uniunea Vatra Românească, ulterior șef al organizației de tineret a PUNR, partidul adversar al UDMR în Transilvania. Care l-a dat pe Gheorghe Funar ca primar al Clujului.


Întrebarea de care vorbeam este aceea care ne macină discursurile politice de foarte mult timp:

Se rupe Ardealul?


„Scopul nostru este ca, punând împreună forţele şi energiile noastre, să facem ca oraşele noastre să fie mai prospere. Credem că cele patru oraşe aliate, acţionând în comun, să fie mai accesibile şi atractive pentru investiţii din fonduri europene.

Unul dintre obiectivele imediate este să construim o Asociaţie de Dezvoltare Interregională care să fie partener al Guvernului pentru ca în exerciţiul financiar viitor să aibă un capitol dedicat. Acesta este un obiectiv important şi credem că suntem un partener care poate fi luat în calcul pentru un astfel de proiect pilot în România”, a declarat pentru ebihoreanul, Ilie Bolojan, primarul Oradei. Fost secretar general al Guvernului pe timpul lui Călin Popescu-Tăriceanu, ulterior vicepreședinte al PNL. Acum demisonat din funcție.

De altfel, toți cei constituiți în Alianța Vestului sunt membrii PNL. Mai mult, toți au fost la guvernare, într-o formă sau alta, direct sau prin reprezentanți, cazul ex-premierului Emil Boc fiind cel mai reprezentativ.
Prezentată ca o inițiativă economică, Alianța Vestului are o importanță politică. Reprezintă prima mișcare majoră a PNL în Transilvania, într-o încercare de a recupera electoratul plecat spre USR și Dacian Cioloș. Care au făcut tot posibilul ca să se prezinte drept alternativă la PSD, atacând uneori PNL.
Fără a promova un discurs neomarxist, așa cum are USR, Alianța Vestului vine ca o variantă de dreapta, pragmatică din punct de vedere economic, conservatoare ca valori morale, cu o capacitate de penetrare în zona rurală, dar mai ales cu vești bune: Orașele noastre (Cluj, Timișoara, Oradea, Arad) se dezvoltă și fără București! Un mesaj pe placul ardelenilor, la care Dacian Cioloș, liderul eternă speranță, nu are ce spune!

Pentru UDMR veștile sunt la fel de proaste, putând fi un loc în care o parte a electoratului maghiar se poate regăsi. Asta dacă nu vine și formațiunea maghiară cu o alianță a Harghita-Covasna-Mureș care ar dinamita scena politică. Nu cred că se va întâmpla.

Singura veste bună este pentru Klaus Iohannis și PNL, fiind prima mișcare politică cu mesaj pozitiv. Numai bun de folosit în campania la europarlamentare și prezidențiale.

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Falimentul propagandei Soros
Pentru ca Putin să pună mîna pe secretele nucleare ale NATO, în 2011 agentul acoperit Akram Shhaideh a primit misiunea de a se căsători cu Sevil Cambek, care acum a devenit premier desemnat!
Un raport secret al Germaniei naziste, despre România și români. Rămâi șocat de coincidențele cu situația actuală!
Klaus Werner Iohannis îi refuză vizita președintelui CEDO
Bine ati venit in inchisoarea economica UE! Romanii, sclavi in propria tara
Florentin Scalețchi- comandant de navă: Lazăr mi-a furat 12 ani și jumătate de viață deși Ceaușescu dăduse decret de eliberare
Rușine! Tehnocrații au fugit cu banii de pâine ai românilor !
SUA se pregateste de razboi. Pentagonul trimite echipament militar in Romania
Incredibil! Propagandistii USR-PLUS, partide pastorite de Dan Barna (foto centru, stanga) si Dacian Ciolos (foto centru, dreapta), au pus mana pe baza de date a populatiei Romaniei. Tinerii care abia au implinit 18 ani s-au trezit cu scrisori personalizate in care sunt indemnati sa voteze Alianta 2020 USR-PLUS, a lui Dan Barna si Dacian Ciolos. Cum a fost posibil ca agentii electorali ai USR si PLUS sa aiba acces la CNP-urile si datele personale ale tinerilor? Procurorul General Bogdan Licu trebuie sa dispuna de urgenta o ancheta la Directia de Evidenta a Populatiei
Ion Cristoiu confirmă ”planul Bruxelles”! Ce vor face Iohannis, Cioloș și Kovesi
Klaus Iohannis despre libertatile si toleranta pe care ar trebui sa le-o aratam homosexualilor
JUSTITIE MALIGNA – Calin Popescu Tariceanu acuza ca in spatele decredibilizarii Justitiei stau SRI, “paravanul luptei impotriva coruptiei”, lipsa raspunderii magistratilor si numirile politice de la varful institutiilor de forta din sistem. Kovesi a fost demascata de presedintele Senatului: “Oameni cu pregatire sumara inteleg lucrurile intr-o maniera cu totul si cu totul deformata, daca nu cumva goana dupa imagine ii face sa actioneze dupa cum vedem in ultima perioada”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro