ALIANȚA VESTULUI. Se rupe Ardealul?PSD e de acord, Iohannis și mai și

Distribuie!by Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul? loading... O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Alianța Vestului a trecut testul prezentării în mass-media cu bine. A fost prezentată ca o inițiativă a patru primari de succes: Emil Boc, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan, Nicolae Robu. Numai că în subtext a apărut întrebarea: Se rupe Ardealul?

loading...

O întrebare care răscolește amintirile anilor ’90, pe când tânărul Dacian Cioloș era un militant al organizației naționaliste Uniunea Vatra Românească, ulterior șef al organizației de tineret a PUNR, partidul adversar al UDMR în Transilvania. Care l-a dat pe Gheorghe Funar ca primar al Clujului.


Întrebarea de care vorbeam este aceea care ne macină discursurile politice de foarte mult timp:

Se rupe Ardealul?


„Scopul nostru este ca, punând împreună forţele şi energiile noastre, să facem ca oraşele noastre să fie mai prospere. Credem că cele patru oraşe aliate, acţionând în comun, să fie mai accesibile şi atractive pentru investiţii din fonduri europene.

Unul dintre obiectivele imediate este să construim o Asociaţie de Dezvoltare Interregională care să fie partener al Guvernului pentru ca în exerciţiul financiar viitor să aibă un capitol dedicat. Acesta este un obiectiv important şi credem că suntem un partener care poate fi luat în calcul pentru un astfel de proiect pilot în România”, a declarat pentru ebihoreanul, Ilie Bolojan, primarul Oradei. Fost secretar general al Guvernului pe timpul lui Călin Popescu-Tăriceanu, ulterior vicepreședinte al PNL. Acum demisonat din funcție.

De altfel, toți cei constituiți în Alianța Vestului sunt membrii PNL. Mai mult, toți au fost la guvernare, într-o formă sau alta, direct sau prin reprezentanți, cazul ex-premierului Emil Boc fiind cel mai reprezentativ.
Prezentată ca o inițiativă economică, Alianța Vestului are o importanță politică. Reprezintă prima mișcare majoră a PNL în Transilvania, într-o încercare de a recupera electoratul plecat spre USR și Dacian Cioloș. Care au făcut tot posibilul ca să se prezinte drept alternativă la PSD, atacând uneori PNL.
Fără a promova un discurs neomarxist, așa cum are USR, Alianța Vestului vine ca o variantă de dreapta, pragmatică din punct de vedere economic, conservatoare ca valori morale, cu o capacitate de penetrare în zona rurală, dar mai ales cu vești bune: Orașele noastre (Cluj, Timișoara, Oradea, Arad) se dezvoltă și fără București! Un mesaj pe placul ardelenilor, la care Dacian Cioloș, liderul eternă speranță, nu are ce spune!

Pentru UDMR veștile sunt la fel de proaste, putând fi un loc în care o parte a electoratului maghiar se poate regăsi. Asta dacă nu vine și formațiunea maghiară cu o alianță a Harghita-Covasna-Mureș care ar dinamita scena politică. Nu cred că se va întâmpla.

Singura veste bună este pentru Klaus Iohannis și PNL, fiind prima mișcare politică cu mesaj pozitiv. Numai bun de folosit în campania la europarlamentare și prezidențiale.

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

https://evz.ro/alianta-vestului-rupe-ardealul.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Solidaritate cu Paul Hitter! Pictorul e linșat de tefeliști după dezvăluirile despre #REZIST
Se fac presiuni tot mai mari din partea grupurilor LGBT în alianță cu unii politicieni, pentru promovarea agende LGBT in scoli care va costa statul român peste 70 de milioane de euro anual (interesant că nimeni nu protestează ca această sumă să fie dată spitalelor)
Străinii nu mai cumpără terenuri în România cu hectarul ci cu zecile de mii de hectare Secretele solului-minune din România. Cernoziomul din care ies producţii uriaşe, vândut pe nimic şi vânat de străini. Cum ne-au deposedat de Pamantul Tarii prin Constitutia de azi, aprobata in 2003
The Big Short: Cum s-au facut bani la ultima criza financiara si ce-i de facut cu criza care tocmai a inceput
Marea Defrisare : Cine se pune cu Mafia lemnului este pedepsit sau impuscat .. Dragi romani vom ramane fara paduri , imperialistii si conducatorii alogeni nu se opresc si vor calca totul in picioare chiar si legea !
Doi borfasi cat se poate de diferiti, cetateanul francez Ciolos si taranoiul Dragnea !
Romania, acuzata ca-i aprovizioneaza cu arme pe teroristi - reactia MAE
DNA și Moscova, sfârșitul lui Grindeanu
The Occult Universe of David Bowie and the Meaning of “Blackstar”
Direcția în care actuala societate se îndreaptă:
Dezastru ecologic în Argeş: cum a nenorocit clanul „Brânză” 23.000 de copaci şi a ţepuit statul cu ajutorul angajaţilor de un ocol silvic privat
Motivul ascuns din spatele atacurilor asupra Bisericii Ortodoxe Române
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro