Alexandru Petria: ”Problema catalană, că ne convine sau nu”

Distribuie!by Dacă e vorba de un proiect național, bastoanele jandarmilor sunt tocmai ingredientul eficace pentru nașterea unei mitologii fondatoare, cu suferința inevitabilă. loading... Cutia Pandorei a fost deschisă în Europa cu Kosovo, prin complicitate americano-germană. În față cu precedentul, argumentele raționale sunt eclipsate. Atitudinea Madridului e cea mai nefericită, dintre […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Dacă e vorba de un proiect național, bastoanele jandarmilor sunt tocmai ingredientul eficace pentru nașterea unei mitologii fondatoare, cu suferința inevitabilă.

loading...

Cutia Pandorei a fost deschisă în Europa cu Kosovo, prin complicitate americano-germană. În față cu precedentul, argumentele raționale sunt eclipsate.


Atitudinea Madridului e cea mai nefericită, dintre cele posibile, în problema referendumului catalan de independență. Violența nu e un argument pentru o Spanie unită, nu e o demostrație de libertate democratică.

Cu cât sunt mai agresive forțele de ordine în Catalonia, cu atât crește cota separatiștilor, prin radicalizarea populației. Primejdia coagulează, nu dă loc pentru jumătățile de măsură.


E nevoie de victime, cinic vorbind, pe logică secesionistă.

Unde ați văzut stat să-și obțină independența fără vărsare de sânge?

Că ne convine sau nu, când determinarea o să umple paharul majorității populației, independența catalanilor e doar o chestiune de timp, în absența altei abordări a guvernului spaniol. Desigur, nu de zile, ci de ani.

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Alexandru Petria

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro