”Alertă națională: pământul – ultima avuție a românilor, va fi cedat străinilor din 2014”- asta scriam în 2013. Se întâmplă chiar acum. “George Roncea)

Distribuie!by Jaful este în plină desfășurare, cu concursul interlopilor, țăranii sunt luați pe sus în autobuze și puși să semneze acte de cedare a pământului deținut. ”Străinii vor profita de slăbiciunea şi ticăloşia clasei politice în ansamblul ei iar după ce uriașele bogaţii subterane lăsate de Dumnezeu romanilor s-au dus, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Jaful este în plină desfășurare, cu concursul interlopilor, țăranii sunt luați pe sus în autobuze și puși să semneze acte de cedare a pământului deținut.
”Străinii vor profita de slăbiciunea şi ticăloşia clasei politice în ansamblul ei iar după ce uriașele bogaţii subterane lăsate de Dumnezeu romanilor s-au dus, vine la rând mătrăşirea pământului, a pădurilor.
Înainte de 1989, România dispunea, de 23.839.071 hectare, din care teren agricol 14.730.711 hectare, păduri şi alte terenuri cu vegetaţie forestieră 6.790.596 hectare. S-au tăiat 52 la sută din păduri. Cât despre teren – din 9,2 milioane de hectare de teren arabil de calitate specială la nivel european mai bine de jumătate a ajuns pârloagă sau a fost îmbucătăţit în aşa hal încât este de nefolosit. Din 4,5 milioane de hectare încă disponibile, în 2010, 2,5 milioane au fost deja achi­ziţionate de străini.”

loading...

Fenomenul mătrășirii și înhățării terenurilor agricole din România, a primit deja și un termen specializat: „land-grabing”


O anchetă excepțională cum rar se mai scriu în România, a Centrului Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) și a publicației De Correspondent din Olanda a scos la iveală faptul că un gigantic fond de investiții se ocupă la noi cu așa numitul ”land grabing”. În cel puțin 11 cazuri terenurile agricole cumpărate de fondul de investiții fac acum obiectul anchetelor procurorilor anticorupție, având în vedere acuzațiile de fals și înșelăciune. Rabobank a achiziționat peste 21.000 de hectare de teren arabil în România. Și este doar unul dintre Fondurile implicate în operațiune.

”Una dintre filialele Rabo Farm a lucrat în cele mai multe cazuri cu intermediar,i care l-au angajat pe Gheorghe Papuc, un infractor condamnat, să le găsească terenuri de vânzare. Sătenii mai vârstnici explică cum Papuc a venit la ei în toiul nopții, i-a hărțuit și i-a păcălit să își vândă terenurile. Toți cei cu care am discutat ne-au spus exact același lucru. Că au fost îmbarcați într-un autobuz într-un oraș învecinat împreună cu alte zeci de consăteni.
Odată ajunși acolo, ei au fost duși într-un bloc, apoi împinși într-o cameră mică puțin luminată și puși să semneze în fața unui notar că renunță la terenuri. Rabo farm a cumpărat terenuri în cel puțin 51 de sate românești, toate aflate în zone de câmpie din vestul, sudul și estul țării.
După achiziționare, Rabo Farm a dat în arendă pământurile către „arendași pricepuți” dintre care un sfert sunt fie politicieni, fie infractori condamnați pentru diferite infracțiuni, furt, mită sau pentru că au exploatat oameni, ori baroni locali aflați în strânsă legătură cu oficiali corupți.
Contractele încheiate între arendași și Rabo Farm arată că fondul de investiții se folosește de o lacună legislativă care îi permite să redirecționeze subvențiile pentru agricultură venite de la UE către propria teșcherea, deși nu cultivă de fapt pământul. Arendașii transferă subvenția către Rabo Farm drept garanție pentru arendă, redirecționând astfel ajutorul principal oferit de UE pentru agricultură dinspre fermieri către investitori.”
.
Rabobank vinde terenurile fermierilor români fără acordul lor, cu complicitatea primarilor ticăloși, a consiliilor locale care emit acte în fals, scot înscrisuri oficiale tot în fals și execută copios abuzuri în serviciu, la care se adaugă activitatea infracțională a judecătorilor și notarilor locali ce fac parte dintr-o vastă rețea de corupție ce căpușează și distruge agricultura românească.
Numai anul acesta, Direcția Națională Anticorupție a avut peste 6.000 de cazuri diferite de corupție, majoritatea dintre ele în zona rurală, cazuri legate de ”land grabing”.
citiți pe larg ancheta celor de la CRJI.


Sursa: de George Roncea

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro