Alertă în Spania: Ce s-a descoperit despre Statul Islamic | NATO SPRIJINA ISIS.

Distribuie!by Capturarea unui transport de 20.000 de uniforme ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la jumătatea lunii martie în portul spaniol Valencia, a evidenţiat existenţa unei întregi reţele logistice de sprijin al acestei grupări, scrie luni publicaţia El Pais. Pe lângă recrutarea de combatanţi străini, această grupare mai trebuie să-i […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

isis arme
Capturarea unui transport de 20.000 de uniforme ale grupării jihadiste Statul Islamic (SI), la jumătatea lunii martie în portul spaniol Valencia, a evidenţiat existenţa unei întregi reţele logistice de sprijin al acestei grupări, scrie luni publicaţia El Pais. Pe lângă recrutarea de combatanţi străini, această grupare mai trebuie să-i înarmeze şi să-i echipeze pentru a oferi aparenţa unei armate autentice. Aşadar există în continuare numeroase întrebări fără răspuns legate de SI, cum ar fi de unde provin camionetele 4×4 care sunt văzute în înregistrările ei circulând în coloană prin deşert, cine le furnizează armamentul, uniformele şi cine îi finanţează.

loading...

Pe 15 martie, scrie publicaţia citată, poliţia spaniolă a descoperit în portul Valencia două containere suspecte ce conţineau 20.000 de uniforme militare fără însemne, număr suficient pentru a echipa o întreagă armată. Ţara de provenienţă a transportului este Arabia Saudită – deşi se pare că uniformele provin dintr-o ţară membră a NATO -, iar destinaţia sa finală era Siria, via Cipru şi Turcia. Anterior, pe 7 februarie, autorităţile spaniole au arestat, în mai multe zone ale ţării, şapte presupuşi membri ai unei reţele de sprijin a SI. Presupusul lider al acestei grupări, Ammar Termanini, născut în Siria (la Alep) în anul 1972 şi stabilit în Spania în 2012, după ce a mai trăit în Olanda, Belgia şi Marea Britanie, a creat o companie de import-export de produse textile. Sub acoperirea unor ajutoare umanitare, el a expediat mai multe transporturi în Siria, unde în plus călătorea frecvent. Asemeni multor jihadişti, interceptările telefonice relevă că el a schimbat tabăra, trecând de la al-Qaida la SI.

Presupusul său finanţator este un iordanian, care pentru efectuarea plăţilor recurgea la ‘hawala’, sistemul tradiţional musulman bazat pe încredere şi care permite transferul banilor dintr-o ţară în alta fără a lăsa urme. Iar ideologul grupului pare a fi un marocan stabilit în Turcia şi care se folosea de contactele sale din această ţară pentru ca transporturile să ajungă la destinaţia finală, respectiv la SI în Siria. Această reţea nu se ocupa doar de trimitere de uniforme, ci de orice altă solicitare venită din partea SI, cum a fost cazul unui îngrăşământ chimic care nu se găseşte în Spania şi poate fi folosit la producţia de explozivi.

Însă pe măsură ce investigaţia avansează, anchetatorii spanioli îşi dau seama că respectiva reţea este mai complexă decât au crezut iniţial, ea având în plus ramificaţii în mai multe ţări. Prin urmare, pentru a învinge SI nu este de ajuns să i se aresteze combatanţii, fiind necesară tăierea surselor ei de finanţare şi a canalelor de aprovizionare logistică. La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile spaniole au mai descoperit în enclava Ceuta un depozit secret de arme şi un drapel al SI, grupare despre care ministrul spaniol de externe, José Manuel García-Margallo, a afirmat că ‘nu este doar o grupare teroristă, ci un protostat’, anunţă Agerpres.

 

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Prinţul Charles va fi Regele Carol al III-lea al României?
EXCLUSIV/Bechtel i-a PLĂTIT lui Năstase COMISION 80 MILIOANE de DOLARI!
Bruxelles-ul a devenit un uriaş cuib de spioni
S-a vândut cel mai mare producător român de lactate, la reverede brandurile romanesti... cumparam doar de la piata !!
În „Scrisoarea deschisă” către Augustin Lazăr, Iulius Filip îl menționează și pe torționarul Gheorghe Lazăr. Deci nu e nici o confuzie de nume. Iulius Filip știa foarte bine cine sunt amândoi.
ACUZAŢII : dosare PENALE de ÎNALTĂ TRĂDARE pentru Traian Băsescu, Kovesi şi George Maior
Iohannis are interes personal în DESFIINȚAREA Secției Speciale
BILANT FALSIFICAT – DNA a intoxicat tara cu minciuna ca ar avea doar 10,5% achitari, in loc de 15,2%. DNA a raportat smechereste cifra de 134 de achitati la cei 1.271 inculpati trimisi in judecata, in loc sa raporteze achitarile la cei 879 de condamnati. Rata de achitari e cu 5,4% mai mare decat in 2016. Pentru ca lumea sa nu bage de seama, achitatii au fost impartiti pe doua categorii: 74 la structura centrala si 60 la unitatile teritoriale. 15,2% este „recordul” absolut al DNA (Raportul)
Aceste declarații tranşante vin pe fondul situației globale destul de tensionate, dar și în cazul în care Coreea de Nord va amenința teritoriul american sau pe cel al aliaților săi. După ce Coreea de Nord a testat cu succes o bombă cu hidrogen, Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit de urgență astăzi pentru a analiza noul test nuclear nord-coreean.
Marian Nazat – Desfiintati Romania ! Felicitari dlui avocat pentru curaj!
Franţa colonială: ce taxe adună Parisul de la 14 ţări africane
Mâncarea cu nanotehnologie se vinde în România. Iată cum te poți feri de ea!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro