Alertă: Facebook vrea să își creeze propriile știri și să controleze adevărul

Distribuie!by loading... Scopul campaniilor anti-”fake news” duse de Facebook a fost dezvăluit chiar de fondatorul companiei: Zuckerberg vrea ca platforma să aibă propriile știri Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei BRUXELLES, 2 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. Dezbaterea imposibilă despre așa numitele ”fake news”, așa cum sunt catalogate toate informațiile […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


Scopul campaniilor anti-”fake news” duse de Facebook a fost dezvăluit chiar de fondatorul companiei: Zuckerberg vrea ca platforma să aibă propriile știri

loading...

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei


BRUXELLES, 2 apr – Sputnik, Daniela Porovăț. Dezbaterea imposibilă despre așa numitele ”fake news”, așa cum sunt catalogate toate informațiile și comentariile care nu sunt pe planul multinaționalelor sau al politicienilor globaliști, a ajuns la un final mult așteptat: Mark Zuckerberg a găsit soluția pentru ca numai anumite știri să ajungă la public, fiind validate chiar de compania sa, prin crearea unui serviciu de știri propriu al Facebook. Știrile lansate de Facebook vor fi, desigur, cele conforme și vor avea ștampila oficială de ”corecte”, în timp ce orice informație care va contrazice versiunea oficială a știrilor Facebook va fi ”fake news”.

Facebook

© SPUTNIK / НАТАЛЬЯ СЕЛИВЕРСТОВАFacebook ar fi sub urmărire penală pentru tranzacții secrete de partajare a datelor


În felul acesta, Facebook încearcă să își creeze propria versiune de adevăr, cu nimic diferită de distopia din romanul ”1984”, numai că critici virulente la adresa acestei intenții a companiei amintite vin chiar din spațiul occidental care nu vede cu ochi buni ca o companie să definească așa cum vrea ea adevărul pentru un număr de două miliarde de utilizatori.

Până să își creeze propria propagandă corporatistă și globalistă, Facebook a anunțat că va începe blocarea mesajelor politice sponsorizate la nivel european cu câteva săptămâni înainte de alegerile europene din 26 mai (începând de la jumătatea lunii aprilie) ca nu cumva votul să fie influențat de ”fake news”.

Telefon mobil

© SPUTNIK / НАТАЛЬЯ СЕЛИВЕРСТОВАFiecare al doilea român are cont de Facebook

Deloc întâmplător, mesajele care vor fi blocate sunt cele cuprinse în arii potențial divergente politic, cum ar fi valori politice, imigrație, securitate și politică externă, drepturi civile și sociale, politici de mediu și economie, adică singurele care contează într-o dezbatere.

Așadar, un partid nu își va putea plăti publicitate pe Facebook sau impulsiona pe bază de cost distribuirea mesajelor decât în țara de origine a plătitorului ceea ce pune partidele paneuropene în imposibilitatea de a-și face campanie online la nivel european, lucru care i-a nemulțumit chiar și pe politicienii din partidele mainstream. Dar atunci când încerci să controlezi știrile și ideile, există și victime colaterale.

În ciuda tuturor acestor reglementări, succesul naționaliștilor în alegerile europene va fi pus tot pe seama ”fake news” și a Rusiei, asupra acestui lucru nu există îndoială de vreme ce, în ultima vreme, au abundat analizele și avertismentele în acest sens pentru a pregăti terenul acuzării.

Pagina Facebook

© SPUTNIK / НАТАЛЬЯ СЕЛИВЕРСТОВАCenzură: Facebook a eliminat paginile Sputnik

Chiar și în România, în ultima lună au apărut ciudat de multe articole și așa zise studii care avertizează asupra amestecului străin în alegeri și asupra influenței Rusiei în acest sens, iar aceleași concluzii apar tot mai insistent și în media europeană, cheltuindu-se mulți bani pe ”specialiști” puși să argumenteze prin toate mijloacele ideea că, dacă alegerile nu ies cum trebuie, adică pro-Bruxelles, atunci cu siguranță puterile străine de Europa sunt vinovate.

Dar acest lucru nu va mai dura mult, pentru că Facebook va oferi, în curând, singurele știri valabile din lume și, în felul acesta, oamenii vor avea un îndrumar exact cu ce au voie și ce nu au voie să știe, să gândească și să creadă.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190402/25358211/Alerta-Facebook-vrea-sa-isi-creeze-propriile-stiri-si-sa-controleze-adevarul.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Raed Arafat atenționează: ‘Nu poți fi medic dimineața la public, seara la privat, sub doi patroni care se ceartă pe aceeași sumă de bani’
Orban nu cedează în fața presiunilor UE | „ISLAMIZAREA este INTERZISĂ prin Constituție. Noi decidem cu cine vrem să trăim”
Cine a comandat spionarea șefei DNA. Este un personaj foarte bogat și influent din România
Oricum Romania e o pubela, nu faceti decit sa aduceti probleme !!
Cutremur după închiderea urnelor de vot. Coincidență sau un semn divin ?
Protest organizat de homosexuali pentru LEGALIZAREA PARTENERIATELOR CIVILE, duminică, în Piața Universității
Doru Buscu: Comisia Europeană nu mai alocă grosul la infrastructură, ci la mediu, taman la timp cît să mai pierdem zece-douăzeci de ani pe Valea Oltului...subdezvoltații sînt condamnați la subdezvoltare, limitați de un deficit care face imposibilă recuperarea, după ce, decenii la rînd, statele bogate s-au dezvoltat cu deficite de două cifre.
Guvernul PNL vrea să vânda CEC-ul pe nimic și dacă se poate unor străini!
Copilul de 7 ani al unei prezentatoare tv are cancer- Dr. Clark: vaccinurile provoaca cancer, nu fiecare se îmbolnăvește de cancer după imunizare, dar organismul oricum a fost îmbibat cu ingrediente ce pot contribui la dezvoltarea cancerului
Incet si sigur catre Noua Ordine Mondiala si Cipuri,..Consilierii guvernului Germaniei cer abolirea banului fizic. În Danemarca până şi cardul a devenit demodat (Video)
Undeva în munte, bine ascunse de privirile oamenilor, tăierile la ras continuă nestingherite. Oare Schweighofer a înghițit lemnul de pe acești munți?
Procurorii şi poliţiştii fac pe orbii şi surzii! Pădurile de la Bistriţa Bîrgăului dispar an de an
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro