Aeroporturile din Bucureşti şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa vor fi scoase la privatizare

Distribuie!by loading... Ministerul Transporturilor propune listarea la bursă a Companiei Naţionale „Aeroporturi Bucureşti” (CNAB) şi a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” (CNAPM) Constanţa prin oferte publice primare iniţiale (IPO) de vânzare a unor pachete de acţiuni de 20-25% din capitalul social al societăţilor. CNAB administrează cele două aeroporturi din Bucureşti, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Ministerul Transporturilor propune listarea la bursă a Companiei Naţionale „Aeroporturi Bucureşti” (CNAB) şi a Companiei Naţionale „Administraţia Porturilor Maritime” (CNAPM) Constanţa prin oferte publice primare iniţiale (IPO) de vânzare a unor pachete de acţiuni de 20-25% din capitalul social al societăţilor.

CNAB administrează cele două aeroporturi din Bucureşti, Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa). Ministerul Transporturilor deţine 80% din acţiunile companiei, iar Fondul Proprietatea – 20%.


Potrivit proiectului de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea bugetului propriu de venituri şi cheltuieli al Ministerului Transporturilor privind activitatea de privatizare pe anul 2016, lansat în dezbatere publică, se impune modificarea strategiei de privatizare actuale în condiţiile în care, conform unui memorandum publicat pe 4 octombrie 2016 de Executiv, s-a convenit ca la CNAB şi CNAPM Constanţa să aibă loc o majorare de capital social prin emiterea de noi acţiuni reprezentând 20-25% din capitalul social al fiecărei companii şi vânzarea acestora prin BVB.

„Pentru Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti – SA şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa se impune modificarea strategiei de privatizare actuale, pentru vânzarea de acţiuni emise prin majorarea capitalului social, prin derularea de către companii a câte unei oferte publice primare iniţiale de vânzare de acţiuni (IPO) pentru pachete de acţiuni reprezentând 20-25% din capitalul social al companiilor. Se intenţionează promovarea şi derularea de către companii a câte unei IPO prin emiterea de acţiuni suplimentare reprezentând 20-25% din capitalul social al fiecărei companii. În cazul derulării IPO, sumele ce vor fi încasate aparţin companiei emitente şi vor fi folosite de către aceasta, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”’, se menţionează în instrumentul de motivare care însoţeşte proiectul de HG publicat pe site-ul ministerului.


În proiectul de HG finalizarea procesului de privatizare la o serie de societăţi comerciale aflate în portofoliul MT este prevăzută pentru anii 2017 şi 2018.

Compania Naţională „Aeroporturi Bucureşti” (CNAB) şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau cele două aeroporturi bucureştene.

Aeroporturile „Henri Coandă” şi „Aurel Vlaicu” au fost incluse în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în luna august 2016, de către Airports Council International – Europe, a informat la mijlocul lunii octombrie 2016 CNAB.

 

Sursa: m.evz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Dinescu dă din casa lui Iohannis și a liberalilor: Mircea Ionescu-Quintus nu a fost doar turnător la Securitate, ci și criminal de război!
O femeie din Sibiu a murit de gripă, deși fusese vaccinată. Așa că mai ușor cu FAKE NEWS-urile din PRESĂ!!!!
Pr. Argatu: „La vremea de apoi, curvia va fi la drumul mare, în ziua mare fără nici un fel de ruşine”
Mega-scandal sexual înaintea alegerilor parlamentare. Ea este cea mai ”perversă” candidată PNL! CANCAN.ro a aflat cum a pătruns doamna Ciocan pe listele partidului Alinei Gorghiu
Trump a fost RĂZBUNAT: Scene de GROAZĂ în capitala Suediei, dezlănțuite de IMIGRANȚI, imediat după ce șeful de la Casa Albă a fost acuzat de Fake News
Soldaţi greci au tras într-un elicopter turc! Tensiuni majore între cele două state
Kim Jong-Un si-a pregatit RACHETELE pentru lansarea catre bazele SUA: „Intram in faza operationala pentru a lovi inamicii”
Peste câteva ore s-ar putea declanșa un nou conflict în Orient
Ambasadorul SUA la Belgrad, pus la punct de un ministru sârb: Nu suntem o COLONIE. După ce ați bombardat Serbia, ați pierdut dreptul moral de a vorbi despre dreptate și justiție
Petitie: Magistratii trebuie sa raspunda pentru erorile judiciare si pentru represiunile nedrepte
PICCJ, CSM SI IOHANNIS AU SUBMINAT PARLAMENTUL - Actiune fara precedent. Senatorii si deputatii condamna derapajele lui Klaus Iohannis, CSM si ale sefilor Ministerului Public: „Neconstitutionale si inacceptabile judecatile pe care fie Presedintele, fie CSM, fie reprezentanti ai Ministerului Public le formuleaza la adresa unor decizii si activitati ale Guvernului. Asemenea actiuni uzurpa ilegal si abuziv dreptul exclusiv al Parlamentului de a trage Guvernul la raspundere” (Declaratia)
Ciocniri violente între mai mulţi protestatari şi poliţie, în cadrul unui protest în Kiev
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro