Adrian Năstase se află la Moscova. Vezi ce pregătește

Distribuie!by Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus. loading... Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus.

loading...

Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori universitari la Moscova, unde participă la conferința “Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse”.


Evenimentul este organizat în comun de Fondul “Gorchakov” de la Moscova și Fondul European „Nicolae Titulescu” de la București.

Vizita delegației oamenilor de afaceri din România la Moscova

Din delegația românească mai fac parte fostul ambasador al României la Moscova (2004-2005), primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu; directorul Institutului științelor politice de apărare și istoriei militare, Mihail Ionescu; secretarul general al Fondului European Nicolae Titulescu, Florin Luca; directorul Centrului pentru politica externă și studii strategice (Universitatea din Craiova), Florin Pasatoiu și profesorul universitar Florin Rotaru (București, Stockholm).


Din partea Rusiei, la conferință participă directorul Fondului pentru diplomație publică “A. M Gorchakov”, Leonid Drachevski, doctorul în științe politice al Institutului Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale „E. M. Primakov”, Nadejda Arbatova, doctorul în științe politice și directorul de programe al clubului internațional „Valdai”, coordonatorul științific al Institutului European din cadrul Institutului de Stat de la Moscova pentru Relații Internaționale, profesor al facultății de economie și politică mondială al Universității Naționale de Cercetare Școala superioară de economie, Oleg Barabanov, directorul Centrului pentru studii europene și internaționale, Timofei Bordaciov, directorului departamentului 4 european al ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Boțan-Harchenko, consilierul directorului executiv al Fondului pentru susținerea diplomației publice „A. M. Gorchakov”, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (1997-2002), Valeryi Kenyaikin, precum și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (2011-2016) — Oleg Malghinov.

Diplomații și reprezentanții mediului academic vor discuta despre concepția bunei vecinătăți în afacerile internaționale și practica juridică internațională, vor analiza relațiile dintre marile puteri și puteri medii în condițiile unei noi ordini mondiale.

Participanții vor identifica care sunt piedicile politice care stau în calea unui dialog constructiv între Moscova și București, vor aprecia dimensiunea culturală a relațiilor româno-ruse și vor analiza perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse.

De asemenea, un subiect de dezbateri va fi securitatea în bazinul Mării Negre și promovarea în acest spațiu a politicii europene de bună vecinătate.

 

Sursa:  .ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Polonia: Judecătorii și procurorii rămân fără imunitate!
O româncă se judecă de șase ani cu statul danez, care i-a luat copilul: “Am fost asaltată de când am născut”
Ioan Adam, lăcătuşul semi-analfabet din Zărneşti, recrutat de Securitate, care a ajuns să conducă ţara/VIDEO
Tupeu maxim : Deputata PNL Adriana Săftoiu vrea pedepse cu închisoarea de la 3 la 10 ani pentru cei care nu-și vaccinează copiii și pun „în primejdie gravă dezvoltarea lor intelectuală sau morală” ori răspândesc boli infecto-contagioase
„ATENTATELE DE LA 11 SEPTEMBRIE” ale Italiei au fost organizate de serviciile secrete OPERATIUNEA GLADIO
Ce este Ateismul Militant şi Cine sunt exponenții lui în România
Ciocniri violente între mai mulţi protestatari şi poliţie, în cadrul unui protest în Kiev
Patriarhia reacționează la acuzele lui Mircea Toma: Cei care acuză Biserica Ortodoxă și Coaliția pentru Familie de intoleranță și discriminare se manifestă, de fapt, ele însele intolerant, discriminatoriu și antidemocratic
DNA INTRA FARA MANDAT IN VIATA PRIVATA A CETATENILOR – Protocoalele prin care DNA acceseaza direct bazele de date ale institutiilor publice contravin art. 139 Cod procedura penala care prevede ca accesul la un sistem informatic “se dispune de judecatorul de drepturi si libertati”. Iata protocolul dintre DNA si Agentia Nationala de Cadastru prin care DNA a primit acces la toate actele de proprietate ale romanilor (Protocolul)
RĂZBUNAREA BINOMULUI. TENTATIVĂ DE LOVITURĂ DE STAT CU FAŢĂ UMANĂ
ROMÂNIA FURATĂ. Combinatul Siderurgic din Călăraşi Siderca, odinioară gigant metalurgic cu port şi gară proprii, îşi trăieşte ultimele clipe
Copiii aflați în plasament la Nottingham, victime ale agresorilor sexuali
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro