Adrian Năstase se află la Moscova. Vezi ce pregătește

Distribuie!by Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus. loading... Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus.

loading...

Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori universitari la Moscova, unde participă la conferința “Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse”.


Evenimentul este organizat în comun de Fondul “Gorchakov” de la Moscova și Fondul European „Nicolae Titulescu” de la București.

Vizita delegației oamenilor de afaceri din România la Moscova

Din delegația românească mai fac parte fostul ambasador al României la Moscova (2004-2005), primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu; directorul Institutului științelor politice de apărare și istoriei militare, Mihail Ionescu; secretarul general al Fondului European Nicolae Titulescu, Florin Luca; directorul Centrului pentru politica externă și studii strategice (Universitatea din Craiova), Florin Pasatoiu și profesorul universitar Florin Rotaru (București, Stockholm).


Din partea Rusiei, la conferință participă directorul Fondului pentru diplomație publică “A. M Gorchakov”, Leonid Drachevski, doctorul în științe politice al Institutului Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale „E. M. Primakov”, Nadejda Arbatova, doctorul în științe politice și directorul de programe al clubului internațional „Valdai”, coordonatorul științific al Institutului European din cadrul Institutului de Stat de la Moscova pentru Relații Internaționale, profesor al facultății de economie și politică mondială al Universității Naționale de Cercetare Școala superioară de economie, Oleg Barabanov, directorul Centrului pentru studii europene și internaționale, Timofei Bordaciov, directorului departamentului 4 european al ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Boțan-Harchenko, consilierul directorului executiv al Fondului pentru susținerea diplomației publice „A. M. Gorchakov”, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (1997-2002), Valeryi Kenyaikin, precum și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (2011-2016) — Oleg Malghinov.

Diplomații și reprezentanții mediului academic vor discuta despre concepția bunei vecinătăți în afacerile internaționale și practica juridică internațională, vor analiza relațiile dintre marile puteri și puteri medii în condițiile unei noi ordini mondiale.

Participanții vor identifica care sunt piedicile politice care stau în calea unui dialog constructiv între Moscova și București, vor aprecia dimensiunea culturală a relațiilor româno-ruse și vor analiza perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse.

De asemenea, un subiect de dezbateri va fi securitatea în bazinul Mării Negre și promovarea în acest spațiu a politicii europene de bună vecinătate.

 

Sursa:  .ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Tehnocraţii cumpără trenuri din Franţa la suprapreţ, deşi au Softronic-ul la Craiova
Ținutul Secuiesc FIERBE! Mii de persoane cer AUTONOMIA în stradă. Mesaj FERM din mijlocul protestatarilor
BNR este din nou de partea strainilor: “Anchetarea multinaționalelor ar fi o greșeală fatală”!
Klaus Iohannis a dat cărțile pe față. Adevărul despre casele sale: “Cred că lumea s-a convins până acum”
În București nu există o statuie a lui Ștefan cel Mare, în schimb în Capitală a fost dezvelit monumentul Prințului Rainier III de Monaco în Parcul Circului. Firea: „E o investiție ce poate fi considerată mare”
Decizie FĂRĂ PRECEDENT: Tudose ia șantierul naval Mangalia de la străini!
Decizie judecătorească italiană: Vaccinul „Infanrix Hexa”, produs de firma Glaxo, provoaca autism!
Tragedie trasă la indigo în Spitalul Județean Constanța. Un bătrân a murit de pneumonie după ce a așteptat ore în șir la Urgență, iar medicii i-au reproșat că ”a venit degeaba”
Vijeliile care au răvășit România și Europa de Est în ultimile săptămâni- un semn că se folosește arma meteorologică: "Chemtrails & Haarp"
WikiLeaks: Generalul Degeratu făcea comerţ neautorizat cu arme americane
Statul abandonează sănătatea oamenilor de la sate: un cabinet deservește 90.000 de oameni în Maramureș
Vorbele lui Cristoiu se confirmă: România e Proasta Europei care are bani de dat degeaba. Vizita lui Macron în România: Extinderea contractului între Airbus Helicopters și IAR Brașov și memorandumul pentru rachete
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro