Adrian Năstase se află la Moscova. Vezi ce pregătește

Distribuie!by Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus. loading... Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Adrian Năstase se află la Moscova cu o delegație de experți români, unde va discuta despre perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse, în cadrul unei conferințe organizate împreună cu mediul academic și diplomatic rus.

loading...

Fostul premier român Adrian Năstase se află astăzi cu o delegație românească de experți și profesori universitari la Moscova, unde participă la conferința “Vecinătate și buna vecinătate în afacerile internaționale. O privire specială în ceea ce privește relațiile româno-ruse”.


Evenimentul este organizat în comun de Fondul “Gorchakov” de la Moscova și Fondul European „Nicolae Titulescu” de la București.

Vizita delegației oamenilor de afaceri din România la Moscova

Din delegația românească mai fac parte fostul ambasador al României la Moscova (2004-2005), primul cosmonaut român, Dumitru Prunariu; directorul Institutului științelor politice de apărare și istoriei militare, Mihail Ionescu; secretarul general al Fondului European Nicolae Titulescu, Florin Luca; directorul Centrului pentru politica externă și studii strategice (Universitatea din Craiova), Florin Pasatoiu și profesorul universitar Florin Rotaru (București, Stockholm).


Din partea Rusiei, la conferință participă directorul Fondului pentru diplomație publică “A. M Gorchakov”, Leonid Drachevski, doctorul în științe politice al Institutului Economiei Mondiale și Relațiilor Internaționale „E. M. Primakov”, Nadejda Arbatova, doctorul în științe politice și directorul de programe al clubului internațional „Valdai”, coordonatorul științific al Institutului European din cadrul Institutului de Stat de la Moscova pentru Relații Internaționale, profesor al facultății de economie și politică mondială al Universității Naționale de Cercetare Școala superioară de economie, Oleg Barabanov, directorul Centrului pentru studii europene și internaționale, Timofei Bordaciov, directorului departamentului 4 european al ministerului rus al Afacerilor Externe, Aleksandr Boțan-Harchenko, consilierul directorului executiv al Fondului pentru susținerea diplomației publice „A. M. Gorchakov”, ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (1997-2002), Valeryi Kenyaikin, precum și ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România (2011-2016) — Oleg Malghinov.

Diplomații și reprezentanții mediului academic vor discuta despre concepția bunei vecinătăți în afacerile internaționale și practica juridică internațională, vor analiza relațiile dintre marile puteri și puteri medii în condițiile unei noi ordini mondiale.

Participanții vor identifica care sunt piedicile politice care stau în calea unui dialog constructiv între Moscova și București, vor aprecia dimensiunea culturală a relațiilor româno-ruse și vor analiza perspectivele dezvoltării relațiilor româno-ruse.

De asemenea, un subiect de dezbateri va fi securitatea în bazinul Mării Negre și promovarea în acest spațiu a politicii europene de bună vecinătate.

 

Sursa:  .ro.sputnik.md

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TRAGEDIE : Guvernul Ciolos a distrus mai multe sate din judetul Gorj . Iminenta dispariţiei satelor în urma exploatării lignitului 2017 !!!
Sebastian Ghita a facut anuntul care o inspaimanta pe Kovesi: “Este un stop cadru de pe un film... Nu e singura poza, nu e singurul film. Sunt mai multi oameni care au poze si filmulete... Aceste imagini vor aparea curand” (Video)
MISTER: UNDE A DISPARUT ARMATA CELOR 140.000 DE LUPTATORI ANTICORUPTIE PLATITI DE SUA?
Cazul Augustin Lazăr, dar mai ales petele din biografia sa comunistă ne-a demonstrat că în România adevărul nu mai interesează pe nimeni.
Un tata care si-a vaccinat copilul: LEGEA VACCINĂRII OBLIGATORII POATE CREA SITUAȚII MONSTRUOASE
E fără precedent. Juncker AMENINȚĂ ROMÂNIA. Totul se leagă de Legile justiției
După 28 de ani, SALVAREA vine tot de la Nicolae Ceaușescu. SURPRIZĂ de proporții în realizarea autostrăzii Pitești – Sibiu. Cum a fost posibil așa ceva
27 de ani într-un sistem bolnav, între hoți, plasatori şi târfe! „În MAI sunt nişte nemernici, de la miniştri de interne, la şefii Polițiilor!”
Este pentru prima dată în ultimii 28 de ani când statul preia controlul unei companii. Decizie istorică. 2.700 de angajaţi de la Şantierul Naval 2 Mai Mangalia răsuflă uşuraţi: Statul va deveni acţionar majoritar, cu 51%, după ce s-a înţeles cu olandezii de la Damen.
ILIESCU E TERMINAT. PROCURORII AU CONSTATAT CĂ NOUA CONDUCERE DIN 1989 A DETERMINAT MOARTEA ȘI RĂNIREA OAMENILOR
Autoritatea Palestiniană îl convoacă pe reprezentantul României după declarațiile lui Liviu Dragnea despre mutarea Ambasadei din Israel la Ierusalim
Dan Chitic: “Trădare națională pe resurse!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro