Adoptia – Cum Poti Sa Iti Cauti / Gasesti Parinitii Biologici

Distribuie!by Parinitii Biologici de multe ori nu sunt si parintii actuali. De aceea in multe cazuri cand adoptia se face la o varsta foarte frageda, copii nu isi cunosc parintii naturali iar atunci cand cresc si afla ca de fapt parintii ce i-au crescut nu sunt parintii naturali, o parte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Parinitii Biologici de multe ori nu sunt si parintii actuali. De aceea in multe cazuri cand adoptia se face la o varsta foarte frageda, copii nu isi cunosc parintii naturali iar atunci cand cresc si afla ca de fapt parintii ce i-au crescut nu sunt parintii naturali, o parte dintre ei doresc sa ii cunoasca poate doar sa-i intrebe “de ce”?

loading...
Parinitii Biologici
avocat adoptii romania

Adopția – cum să îți cauți părinții biologici?


În situația în care exisita o suspiciune rezonabilă în legătură cu existența unei adopții, partea interesata se poate adresa si prin reprezentant legal, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție pentru a întreprinde un demers în acest sens.

Astfel, această instituție sprijină persoana adoptată în vederea exercitării dreptului de a-și cunoaște originile și propriul trecut și furnizează părinților firești și rudelor biologice ale acesteia informații vizând persoana adoptată, conform Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei.


Este firesc, dar și legitim să pornești demersuri pentru a-ți cunoaște originile, acestea având la bază nevoie de a-ți cunoaște propria identitate și ,uneori, chiar apartenența culturală.

Vizualizati si :

Cât pentru părinții adoptatori, vă anunțăm că aceste demersuri nu pun în pericol legătura de filiație existentă, nici nu pune sub semnul întrebării adopția însăși, ci este o consecință inevitabilă a aflării de existenșa adopției a persoanei adoptate.

O condiție prealabilă întrepinderii oricărei acțiuni în acest sens, este dobândirea capacității depline de exercițiu, adică vârsta majoratului ( sau în momentul încheierii căsătoriei, în mod valabil, a unui minor).

În cazul persoanelor care nu au dobândit capacitatea deplină de exercițiu, dezvăluirea identității  se realizează doar de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție numai pentru motive medicale.

Cât despre procedura aflării identității părinților biologici în situația în care există doar o suspiciune rezonabilă de existența unei adopții și nici un act doveditor pentru a demonstra aceasta, trebuie urmată calea instanței, însă trebuie realizată și o procedură prealabilă.

Astfel, în primul rând, adoptatul trebuie să solicite Autorității Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție eliberarea unui document care să ateste realizarea adopţiei şi dacă înainte de adopţie acesta a avut stabilită filiaţia faţă de cel puţin unul dintre părinţii biologici.

Apoi, acesta trebuie să participe la cel puţin o şedinţă de consiliere din care să rezulte că este echilibrat din punct de vedere psihoemoţional.

În final, adoptatul trebuie să se adreseze instanței în a cărui rază teritorială se află domiciliul său, ori dacă are domiciliul în străinătate, Tribunalului București cu o cerere privind aprobarea accesului la informaţii privind identitatea părinţilor biologici.

Aceasta cerere se poate judeca și în lipsa adoptatului, instanța urmând să delibereze și să facă cunoscute acestuia datele părinților biologici.

Astfel, persoana adoptata poate afla adevărata identitate a părinților săi biologici iar parinitii biologici nu se pot opune unei asemenea cereri in instanta.

Chiar daca exista situatii in care parintii biologici NU solicita sa se afle numele lor, prin hotararea instantei de judecata se poate ajunge in mod rezonabil la aflarea acestor date atat de importante.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Mesajul impresionant al tinerilor către clasa politică: Ați dat șpagă ca să intrăm în NATO! Ați dat șpagă ca să intrăm în UE! În țara noastră ne-ați făcut sclavi, slujitorii altora și ne-ați luat dreptul de a fi români!
„Rețeaua” ocultă care și-a propus să elimine profesorii medicinei românești. Editorial de Simona Ionescu
DOVADA: Preţurile unor produse alimentare au fost "umflate" înainte de reducerea TVA
Răspunsul TERIBIL al președintelui Kenyei, după ce Obama i-a ținut o predică despre homosexuali: Nu putem impune poporului lucruri pe care societatea și cultura noastră nu le acceptă
KLAUS CAPTIVUS – Presedintele acorda cec in alb gastii Kovesi-Onea-Negulescu. Iohannis refuza sa fie mediator intre victimele procurorilor si sistemul judiciar, creditand Noua Securitate. Cu o prestatie lamentabila, Iohannis a iesit sa o spele pe sefa DNA si sa acuze “penalii”. Intrebat daca a citit stenogramele despre falsurile DNA, Iohannis a raspuns ca “nu” si ca nu il intereseaza. Presedintele a oferit un raspuns halucinant despre miciunile lui Kovesi: “Chestiuni din auzite”
Exemplu dupa Islanda ? Miting pentru demiterea guvernatorului Isărescu, în fața BNR, luni seară
Silvian Ionescu: „Abia a asteptat Coldea sa-si ia aripi”
Ed Snowden, in cel mai scurt timp: „Serviciile secrete ale Romaniei, controlate de CIA, implicate in actiuni de spionaj impotriva Europei…”.
Soros/Ciolos isi indeplinesc agenda criminala luciferiana conform planului ocult masonic, intai Legea serviciilor funerare si a doua CEDO a scos BOTEZUL în afara legii !! Urmeaza o lege si pentru LGBT ( lesbiene, gay, bisexuali si transsexuali) dar si pentru pedofili ...
Câte semnături a strâns petiția pentru autonomia Transilvaniei, prin care mii de români cer stabilirea capitalei la Cluj Peste 6.100 de români au semnat o petiție prin care cer autonomia Transilvaniei.
Regele Mihai a semnat pentru autonomia Transilvaniei in 1989, el este cel care a dat comanda uciderii lui Ceausescu si martirilor din 1989- Declarația de la Budapesta din 16 iunie 1989 ? Tradarea Regelui si Mugur Isarescu, omul de incredere a regalitatii, a fost pus in fuctie din 1990 pentru ca este verisor prin alianta cu Regele Mihai, iata dovada :
Bruxelles-ul a devenit un uriaş cuib de spioni
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro