Adoptia – Cum Poti Sa Iti Cauti / Gasesti Parinitii Biologici

Distribuie!by Parinitii Biologici de multe ori nu sunt si parintii actuali. De aceea in multe cazuri cand adoptia se face la o varsta foarte frageda, copii nu isi cunosc parintii naturali iar atunci cand cresc si afla ca de fapt parintii ce i-au crescut nu sunt parintii naturali, o parte […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Parinitii Biologici de multe ori nu sunt si parintii actuali. De aceea in multe cazuri cand adoptia se face la o varsta foarte frageda, copii nu isi cunosc parintii naturali iar atunci cand cresc si afla ca de fapt parintii ce i-au crescut nu sunt parintii naturali, o parte dintre ei doresc sa ii cunoasca poate doar sa-i intrebe “de ce”?

loading...
Parinitii Biologici
avocat adoptii romania

Adopția – cum să îți cauți părinții biologici?


În situația în care exisita o suspiciune rezonabilă în legătură cu existența unei adopții, partea interesata se poate adresa si prin reprezentant legal, Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție pentru a întreprinde un demers în acest sens.

Astfel, această instituție sprijină persoana adoptată în vederea exercitării dreptului de a-și cunoaște originile și propriul trecut și furnizează părinților firești și rudelor biologice ale acesteia informații vizând persoana adoptată, conform Legii nr.273/2004 privind procedura adopţiei.


Este firesc, dar și legitim să pornești demersuri pentru a-ți cunoaște originile, acestea având la bază nevoie de a-ți cunoaște propria identitate și ,uneori, chiar apartenența culturală.

Vizualizati si :

Cât pentru părinții adoptatori, vă anunțăm că aceste demersuri nu pun în pericol legătura de filiație existentă, nici nu pune sub semnul întrebării adopția însăși, ci este o consecință inevitabilă a aflării de existenșa adopției a persoanei adoptate.

O condiție prealabilă întrepinderii oricărei acțiuni în acest sens, este dobândirea capacității depline de exercițiu, adică vârsta majoratului ( sau în momentul încheierii căsătoriei, în mod valabil, a unui minor).

În cazul persoanelor care nu au dobândit capacitatea deplină de exercițiu, dezvăluirea identității  se realizează doar de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție numai pentru motive medicale.

Cât despre procedura aflării identității părinților biologici în situația în care există doar o suspiciune rezonabilă de existența unei adopții și nici un act doveditor pentru a demonstra aceasta, trebuie urmată calea instanței, însă trebuie realizată și o procedură prealabilă.

Astfel, în primul rând, adoptatul trebuie să solicite Autorității Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție eliberarea unui document care să ateste realizarea adopţiei şi dacă înainte de adopţie acesta a avut stabilită filiaţia faţă de cel puţin unul dintre părinţii biologici.

Apoi, acesta trebuie să participe la cel puţin o şedinţă de consiliere din care să rezulte că este echilibrat din punct de vedere psihoemoţional.

În final, adoptatul trebuie să se adreseze instanței în a cărui rază teritorială se află domiciliul său, ori dacă are domiciliul în străinătate, Tribunalului București cu o cerere privind aprobarea accesului la informaţii privind identitatea părinţilor biologici.

Aceasta cerere se poate judeca și în lipsa adoptatului, instanța urmând să delibereze și să facă cunoscute acestuia datele părinților biologici.

Astfel, persoana adoptata poate afla adevărata identitate a părinților săi biologici iar parinitii biologici nu se pot opune unei asemenea cereri in instanta.

Chiar daca exista situatii in care parintii biologici NU solicita sa se afle numele lor, prin hotararea instantei de judecata se poate ajunge in mod rezonabil la aflarea acestor date atat de importante.

Av.Drd. Cuculis Adrian

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Lucian Isar: „Când va pleca Isărescu (verisorul prin alianta a Regelui Mihai) din funcție vor apărea multiplele surprize și martori dornici să clarifice istoria aurului” (vezi reacţia SRIcu privire la verificarea rezervei de aur”
MOȚIUNE DE CENZURĂ. Senatorul Titus Corlățean: Ce normalitate este cea în care voci neo-marxiste din USR anunță că se impune stabilirea obligației avortului sau când neo-marxiștii spun că vor legifera căsătoriiile și parteneriatele gay?
S-au furat bani cât pentru zece catedrale ale mântuirii neamului
Europa se sesizează cu privire la grava încălcare a democrației în România prin ignorarea celor trei milioane de români. Roxana Stanciu: Nicio altă inițiativă a cetățenilor europeni de până acum NU a primit vreodată un sprijin atât de copleșitor
Dan Puric: Țara a fost făcută colonie. Acum sunt luați la șuturi eroii, martirii și sfinții. Statul este primul berbece care dărâmă din interior unitatea națională. ONG-urile cu ADN străin au încercat să distrugă ce e românesc
Liviu Dragnea, discurs de mare forță la Congresul PSD: „Defăimarea propriei țări prin minciună este o faptă foarte gravă! Este nevoie să protejăm suveranitatea României!”
Facebook admite că spionează pe Messenger, „scanând” fotografiile PRIVATE ale utilizatorilor
Mesaj devastator în limba română postat în aeroportul din Dublin după cazul Caracal: „Ofiţerul de frontieră mi-a spus că a avut deja un caz, deşi era ora 10.00“
Pacientă asimptomatică din Brașov: "Încep să cad psihic, pentru că mă lupt cu un sistem nebun. Am intrat în sistem și nu mai pot să ies”
Mafioții au început să se toarne unii pe alții la DNA! Cinste lor!
Proiectul de lege privind vaccinarea obligatorie va fi înaintat în Parlament
Culisele atentatului de la Ankara Un diplomat dezvăluie PRESIUNEA imensă la care este supusă Turcia | Țara este prinsă între ciocan și nicovală, adică între SUA și Rusia
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro