Adio, păduri virgine și arii protejate! Senatul a votat să se defrișeze TOTUL

Distribuie!by Plimbă-te cât mai poți prin pădurile din România, că în curând o să ni le amintim doar din poze. loading... Parlamentarii de la PSD, ALDE şi UDMR și-au unit forțele malefice să adopte proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Cu 81 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și două abțineri […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Plimbă-te cât mai poți prin pădurile din România, că în curând o să ni le amintim doar din poze.

loading...

Parlamentarii de la PSDALDE şi UDMR și-au unit forțele malefice să adopte proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.51/2006 a serviciilor comunitare de utilităţi publice. Cu 81 de voturi „pentru”, 12 „împotrivă” și două abțineri (probabil că dormeau), au reușit să dea undă verde defrișării pădurilor virgine și a ariilor naturale protejate. Totul în interes public, bineînțeles.

Mai exact, uite ce a decis Senatul României: „Scoaterea definitivă şi ocuparea temporară a terenurilor din fondul forestier naţional necesare realizării, dezvoltării, întreţinerii şi modernizării sistemelor de utilităţi publice în vederea asigurării securităţii şi sănătăţii oamenilor şi animalelor, este permisă inclusiv pentru suprafeţele cuprinse în zona de protecţie strictă, zona de protecţie integrală şi zona de conservare durabilă a ariilor naturale protejate, rezervaţii naturale precum şi pentru suprafeţele incluse în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România ori care întrunesc criteriile şi indicatorii pentru includerea în Catalogul naţional al pădurilor virgine şi cvasivirgine din România”.

Șerban Nicolae, PSD (foto: facebook.com)
Șerban Nicolae, PSD (foto: facebook.com)

Senatorul PSD Șerban Nicolae explică de ce e bine să mutilăm natura: „Nu cu asta se distrug pădurile virgine, nu cu asta se afectează mediul şi nu cu lucrările de infrastructură publică comunitară punem în pericol ecosistemul sau aria naturală protejată. Pentru că acestea sunt servicii publice. Cu exploatări private punem în pericol ecosistemul, cu jaful din păduri punem în pericol ecosistemul, cu tot ceea ce se face pe lângă lege. (…) Avem încă zone importante din această ţară rămase la nivel de infrastructură de secol XVIII. Şi în ceea ce priveşte infrastructura rutieră, şi în ceea ce priveşte serviciile publice comunitare”.

Defrișări în Munții Neamțului (foto: youtube.com)
Defrișări în Munții Neamțului (foto: youtube.com)

Că tare avansată o fi infrastructura în restul țării! Ce-ar fi să aducem drumurile actuale la niște standarde decente, să terminăm autostrăzile și magistralele de metrou începute, și abia apoi să ne facem griji pentru drumuri care să traverseze spații naturale protejate?

Foto: facebook.com/greenpeace.ro

 Foto: facebook.com/greenpeace.ro

Conform ONG-ului Greenpeaceinițiatorul proiectului legislativ este vicepreședintele Comisiei pentru Mediu din Senat, senatorul PSD Emanoil Savin. Acesta a fost primarul Bușteniului în perioada 2004 – 2016 și, împreună cu soția lui, deține 13 terenuri pe Valea Prahovei. Asta se poate verifica instant în declarația de avere a lui Savin, printr-un click aici.

Borșa, Maramureș (foto: youtube.com)
Borșa, Maramureș (foto: youtube.com)

Dar care-i treaba, dom’le, cu pădurile astea virgine? Ce-i așa special la ele, de le protejăm atâta? Ne explică Florin Stoican, președintele asociației Kogayon: „Pădurile primare sunt adevărate laboratoare vii, eșantioane reprezentative pentru habitate și specii, școli în aer liber în care cu toții putem învăța despre natură, despre specii și relațiile dintre ele și legătura omului cu acestea”.

De parcă nu era suficient de mare problema defrișărilor ilegale, din cauza cărora România pierde trei hectare de pădure în fiecare oră…

 


Sursa: noizz.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

SCANDAL uriaș în Anglia, după ce o revistă a scris că prințul George a devenit un „GAY ICON” din cauza unei fotografii. Politician: să iei imaginea unui băiețel și să susții așa ceva este îngrozitor și bolnăvicios!
Ioan Ursu – profesorul de matematica dat afara din invatamant de ministrul PNL pentru ca si-a filmat lectiile si le-a oferit GRATIS pe internet
Fake News: expresia propagandei și ideologiei totalitare (video)
România paradoxurilor. Țara cu creștere economică (pentru corporatile imperialiste) și sărăcie lucie la români !
Senzaţional! Black Cube: ce ştiau ofiţerii SRI şi ce au aflat ofiţerii Mossad despre Kovesi! | Şefa DNA e terminată!
Manifest împotriva Vaccinarii Obligatorii! Protest în Piața Victoriei pe 13 august: Doar părinții își pot asuma viața propriilor copii! Statul nu e părintele copilului!
Domnul senator Laszlo Attila, președintele Comisiei pentru sănătate publică, propune cum sa fie vaccinati romanii !!
Iohannis cumpară 5 avioane cu peste 100 milioane Euro iar Orban a pregătit 2 miliarde pentru achiziția unor rachete Patriot. Vă convine?
PENIBIL: ciuma galbenă PNL încearcă să-l spele pe tovarășul Gusti Lazăr! Orban o dă cotită căci taică-său a fost comunist bolșevic
Adio TAXA AUTO! Oficial, Romania nu mai are TAXA AUTO sau TIMBRU DE MEDIU!
Dezastru final pentru PNL. PSD, peste 45%! Elena Udrea nu a intrat în Parlament
Neurochirurg: teoria incinerării este atât de departe de adevăr încât e tragi-comic faptul că anchetatorii au putut lua în seamă o asemenea ipoteză
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro