Adevărata miză a moţiunii: se pregătește în subteran numirea şefilor de Parchete – DNA, PG, DIICOT şi desfiinţarea SIIJ în numele “luptei anticorupţie”

Distribuie!by ”De mai bine de 10 ani, obsesia politicienilor este Justiţia – a pune mâna pe Justiţie, pe procurori în principal, pe care ei îi numesc în funcţie doar ca să le facă dosare altora” loading...  ”Adevărata miză a moţiunii: se pregătește în subteran numirea şefilor de Parchete – DNA, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

”De mai bine de 10 ani, obsesia politicienilor este Justiţia – a pune mâna pe Justiţie, pe procurori în principal, pe care ei îi numesc în funcţie doar ca să le facă dosare altora”

loading...

 ”Adevărata miză a moţiunii: se pregătește în subteran numirea şefilor de Parchete – DNA, PG, DIICOT şi desfiinţarea SIIJ în numele “luptei anticorupţie” – SIIJ fiind chiar o instituţie de aplicare a legii legal înfiinţată”, dezvăluie Sorina Matei.Cunoscuta investigatoare nu se mulțumește doar cu o simplă afirmație, ci vine cu probe… furnizate chiar de cei care susțin moțiunea. Iată declarații edificatoare:


Victor Ponta, 2011: “După ce luăm controlul politic asupra DNA”

Marian Petrache (PNL), 2012: “Cel mai important…Adică să pui mâna pe putere şi pe informaţie. Păi asta înseamnă, nu? Păi ai de fapt curentul (n.m. SRI) care înseamnă informaţia şi puterea care înseamnă DNA-ul şi Parchetul, care înseamnă motorul, da? Trebuie să pui mâna pe curent şi pe urmă pe motor, nu?”


Klaus Iohannis, 2019: “O să rezolvăm cu Secţia Specială”

”De mai bine de 10 ani, obsesia politicienilor este Justiţia. A pune mâna pe Justiţie”, consideră Sorina Matei. ”Pe procurori în principal, spune jurnalista, ”pe care ei îi numesc în funcţie doar ca să le facă dosare altora”.

La rândul lor, procurorii se lasă ”antrenaţi în acest joc murdar care nu are nicio legătură cu aplicarea legii, ci cu dependenţa pe care ei şi-o doresc de zonele rarefiate ale puterii, clamând – culmea, public! – chiar independenţa loc care nu există, decât faţă de soluţia dată – procurorii lucrând într-un sistem în care subordonarea este eminamente ierarhică”.

”Miza schimbării de guvern are două ţinte”, explică Sorina Matei:

Numirea procurorilor şefi – ”prin impunerea la MJ a unui om servil preşedintelui, care să facă propunerile pentru şefia DNA, DIICOT, PG pe care le vrea el, care să fie aprobate de secţia la fel servilă de procurori a CSM şi care să fie semnate de Iohannis.

”De aceea, şefii PG, DNA, DIICOT sunt ţinuti special pe interimate”, arată Sorina Matei, ”deja oamenii dau din coate pentru a fi numiți șefi de Parchete, unii făcând chiar la aceasta ora celebrele “jocuri duble””.

Desfiinţarea SIIJ, ”cauză la care lucrează atât PNL, USR, politicul, şi-o asumă Iohannis şi la care pun următorii: Ana Birchall, Călin Nistor, Bogdan Licu, secţia de procurori din CSM, Kovesi şi compania de sunet Maior- Coldea şi propaganda copy paste”.

”Cum SIIJ a fost înfiinţata prin lege de legiuitor, iar DNA prin ordonanţă de urgenţă, e aproape haios cum toţi aceştia “în numele anticorupţiei” pe care îl murdăresc zi de zi prin achitări rușinoasei și eșecuri profesionale devastatoare, descalificante încearcă să desfiinţeze chiar o instituţie de aplicare a legii înfiinţată legal”, observă Sorina Matei.

De fapt, conchide Sorina Matei, ”este până la urmă vorba de control, tuturor le este frică de SIIJ”.

”Pentru că, odată pierdut controlul pe dosarele magistraturii (procurori şi judecători) folosite până acum ca instrument de şantaj pentru soluţii în justiţie şi disipată puterea în sistem, procurorii în principal nu mai au confortul şi nici garanţia că niciodată nu vor fi prinşi, nu mai au siguranţa impunităţii sau a plasării lor deasupra legii”, scrie investigatoarea.

Și, pentru finalul acestei excelent argumentate dezvăluiri, jurnalista trage o concluzie paradoxală despre implicarea magistraților în susținerea adevăratului scop al moțiunii:

”Culmea, frica este foarte mare deşi SIIJ nu a produs până acum rechizitorii importante, tocmai pentru că această aripă nereformată a Justiţiei boicotează continuu de luni bune o institutie de aplicare a legii care are nevoie în principal de procurori buni și performanți profesional”, a scris Sorina Matei pe pagina de Facebook

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Marine Le Pen, retragere surprinzătoare!
Aurul și Petrolul au înțeles Tristul Adevăr. Și tu?
Avioane de vânătoare britanice, trimise deasupra Mării Negre pentru interceptarea unui bombardier rus
Oficialii americani anunță că România va primi de ZECE ori mai mulți refugiați. Reacția Ministerului de Externe
Juncker: Luxemburghezii au fost primii in Transilvania. Vorbesc cu prietenul meu Klaus Iohannis în luxemburgheză (săsește)
Acuzații: Ticăloși! SRI făcea guverne integral și dădea lista politicienilor
CARACATIȚA SOROS ÎN ACȚIUNE. Aliatul cel mai credincios al lui SOROS din Parlamentul European, Europarlamentarul Guy Verhofstadt, propune măsuri agresive pentru Federalizarea Completă a Europei şi Dezagregarea Statelor Naționale
Vanzarea sasilor catre Republica Federala Germania, operatiune initiata de guvernul de la Bonn, care isi propusese sa extinda piata locurilor de munca de noi sclavi "pe plantatie" cu cetateni din lagarul estul Europei, vorbitori de limba germana - Sasii din  Romania - „Actiunea Recuperarea. Securitatea si emigrarea germanilor din Romania (1962-1989)
Medic către pacient: Vinde-ți casa și vino cu banii, altfel nu te operez!…
Scandal la Antena 3: ”Transilvania e o altă Românie” ?
Comisia Europeană sancționează România pentru legea care impune hypermarketurilor să vândă produse românești. Deputatul PNL, Daniel Gheorghe: E o formă de presiune pentru a renunța la inițiativele care promovează capitalul autohton
Demitizarea (H)istoriei. Istoria pe care o scriu pe genunchi lustragii si propagandistii marxismului “cultural”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro