Adevărata criză din Ucraina abia începe: Europa, pregătește-te pentru "ziua de după război"!

Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Adevărata criză din Ucraina abia începe: Europa, pregătește-te pentru “ziua de după război”!Adevarata criza din Ucraina nici macar nu a inceput. Daca Guvernul de la Kiev va reusi sa aduca pacea in tara, abia atunci va incepe provocarea extrema, cea economica.

loading...


Este opinia lui Paul J. Saunders, director executiv al site-ului specializat pe relatii internationale National Interest si fost oficial din Departamentul de Stat al Americii, care avertizeaza ca Barack Obama si aliatii sai europeni se vor confrunta cu o noua criza adanca in Ucraina, cea economica, abia dupa ce pacea va fi restabilita.
Cea mai simpla metoda este impunerea unor noi sanctiuni Moscovei, insa realitatea este alta si o stim din lectiile dureroase ale altor razboaie civile, sustine specialistul american, care considera ca gasirea unei solutii sustenabile va fi dificila si costisitoare, chiar si in contextul unui armistitiu.
Economia subreda a Ucrainei s-a deteriorat cu fiecare zi de lupta.

Chiar si in cele mai bune circumstante, in care dupa armistitiul de vineri s-ar incheia criza, problemele economice ale Ucrainei vor fi greu de rezolvat si extrem de costisitoare.

Economie subrezita de doua decenii

Chiar inainte de anexarea Crimeii si izbucnirea luptelor din Donetk si Luhansk, economia Ucrainei era la pamant, scrie Saunders. Timp de doua decenii, politicienii mai mult au subrezit economia nereformata a Ucrainei, decat sa ia decizii dure, dar benefice. Rezultatele s-au concretizat in datorii externe uriase, deficite, lipsa unui plan de asistenta internatioanla, o armata slaba si nemultumirea poporului.

Cum vor arata toate acestea cand conflictul din est se va termina? Expertul propune sa luam in calcul cel mai bun scenariu si sa presupunem ca politicile Occidentului au succes si razboiul se incheie fara scindarea Ucrainei. Agenda Kievului din dimineata de dupa va scoate in evidenta cat de grava este, de fapt, situatia din tara.
In cel mai bun caz, Kievul va adauga reconstructia Donetkului si Luhanskului la strategia economica existenta. Premierul Arseni Iateniuk deja a recunoscut ca acest proiect ar costa miliarde de dolari. El a acuzat Rusia ca i-a indemnat pe separatisti sa distruga infrastructura din regiune special pentru a “sufoca” economia Ucrainei.
Iateniuk a spus ca insurgentii distrug “mine, centrale electrice, retele electrice, cai ferate, poduri si sisteme de comunicatii”. Fortele guvernului ucrainean au provocat si ele mari pagube. Cladiri de locuinte, case, scoli, magazine si spitale au ajuns, de asemenea, ruine.
Pe langa costurile uriase pe care le presupun, distrugerile din estul Ucrainei sunt semnificative din alte doua puncte de vedere, continua Paul J. Saunders.
Vrea Rusia sa investeasca intr-un nou teritoriu?
In primul rand, acest lucru se numara printre cele mai mari descurajari ale eforturilor Rusiei de a anexa regiunea, avand in vedere ca Moscova trebuie sa investeasca aproximativ 14 miliarde de dolari in urmatorii cinci ani pentru integrarea Crimeii, pe langa cele sase miliarde de dolari alocate construirii unui pod care sa lege peninsula de restul tarii. De ce ar mai vrea Kremlinul sa plateasca pentru un nou teritoriu?, se intreaba specialistul american.
Regiunile Donetk si Luhansk aveau, la inceputul anului, o populatie de doua ori mai mare decat a Crimeii, se bazau pe o industrie grea invechita, cu toate problemele ei costisitoare, iar acum se afla intr-o stare mai proasta decat era peninsula cand a fost absorbita. La toate acestea, se adauga stricaciunile enumerate de Iateniuk.
In al doilea rand, reconstructia estului Ucrainei nu ar fi numai o provocare economica pentru Kiev, ci si una politica, noteaza expertul. Sa obtii miliarde de dolari pentru acest program va fi foarte dificil. Ar fi dispuse Statele Unite sau Uniunea Europeana sa ofere un ajutor de o asemenea anvergura, de care sa beneficiele cei pe care elitele politice i-au numit separatisti prorusi?
Ar accepta alegatorii din vestul si centrul Ucrainei taxe mai mari, reducerea beneficiilor si alte masuri de austeritate economica, pentru construirea unor noi apartamente pentru refugiatii prorusi, cand ei insisi locuiesc in cladiri darapanate?
Nici Banca Mondiala, nici Fondul Monetar International (FMI) nu pot rezolva ca prin minune problema – noi imprumuturi ar insemna noi datorii pentru economia slabita a Ucrainei.
Problema gazelor rusesti continua
Mai mult, nimeni nu poate asigura ca Rusia, daca se incheie pacea, ar incepe sa vanda gaze naturale Ucrainei la preturi comparabile cu tarifele pentru Europa. Chiar si cumpararea gazului rusesc la preturi europene s-ar traduce in milioane de dolari pentru Ucraina. Si cat de mult din relatia economica Ucraina-Rusia ar supravietui?, se mai intreaba Saunders.
Ucraina s-ar mai confrunta si cu reintegrarea separatistilor, care nu mai au locuri de munca la care sa se intoarca in orasele distruse. Administratia Obama si UE par sa nu se fi gandit la “ziua de dupa conflict” si la implicatiile sale. Barack Obama a recunoscut ca America nu are inca o strategie nici in ceea ce priveste Statul Islamic. Are Obama vreo strategie pentru ceva?, conchide analistul american.

Sursa:ziare.com

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

LEGISLAŢIA SECRETĂ după care este condusă România | Nimeni nu poate spune ce conţin aproape 500 de HOTĂRÂRI de GUVERN cu PUTERE de LEGE care au fost SECRETIZATE
Presiuni asupra Facebook pentru a închide grupurile de anti-vaccinişti
SUA: La Detroit s-a inaugurat statuia de bronz a lui Satana. Dezvelirea s-a făcut pe muzică punk și cu scene homosexuale. Oamenii sunt invitați să se așeze în "poala lui Satan pentru inspirație"
Nu trebuia sa afli asta dar acum daca ai aflat distribuie: Cum a renăscut Islanda, după ce a luat măsuri fără precedent în domeniul bancar
AMENZILE pentru rovinietă trimise acasă nu trebuie plătite | Instanța le-a declarat NULE
Marine Le Pen îşi trimite oamenii la Bucureşti
Sebastian Ghiță prezintă un e-mail primit de la Kovesi, de pe o adresă folosită de către aceasta cu scop anonim - "cucuveaua mov"
Kasparov despre criza din Ucraina: SUA și Germania denotă lașitate în fața Rusiei
ÎN PIAŢA VICTORIEI, FALȘII PROTESTATARI ANTI-SISTEM AU ATACAT VIOLENT ŞI VICIOS PE ADEVĂRAŢII PROTESTATARI ANTI-SISTEM | Protestul # REZISTeste un FALS PROTEST ANTI-SISTEM | ASA ARATA O COLONIE !!! PROTESTATARI MANDRII CA SUNT SCLAVI SLUGARNICI IN PROPRIA TARA !!! ASTIA DA "PATRIOTI" ...
„Politicienii postdecembrişti au făcut românilor mai mult rău decât mongolii, ungurii, turcii, nemţii şi ruşii"
CUTREMUR în Guvern: Ministrul Educaţiei, INFORMATOR. Urmează demiterea (surse)
România a plătit din rezervele valutare ale BNR avansul pentru rachetele Patriot.
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro