Adevărata biografie a masonului Lucian Boia: de la intrarea în PCR, la vizitarea Turnurilor Gemene înainte de ’89. Lucian Boia pe lista membrilor in loje masonice !!

Distribuie!by Continuăm publicarea unor capitole din cartea istoricului clujean Ionuț Țene “Contra curentului.Radiografii istorice post-moderne”. Apărută la editura Școala Ardeleană, cartea a beneficiat de recenzia favorabilă a academicianului Ioan Aurel Pop. Istoriile mele” sau o mitizare biografică a lui Lucian Boia Istoricul Lucian Boia nu este un expert numai în […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Continuăm publicarea unor capitole din cartea istoricului clujean Ionuț Țene “Contra curentului.Radiografii istorice post-moderne”. Apărută la editura Școala Ardeleană, cartea a beneficiat de recenzia favorabilă a academicianului Ioan Aurel Pop.
Istoriile mele” sau o mitizare biografică a lui Lucian Boia
Istoricul Lucian Boia nu este un expert numai în demitizare şi destructurarea miturilor româneşti, ci şi un creator de naraţiuni mitologice despre propria persoană. El îşi reconstruieşte o biografie mitizantă, de parcă ar scrie despre „miturile comunismului românesc”. Citind cartea „Istoriile mele. Eugen Stancu în dialog cu Lucian Boia” (Ed. Humanitas, 2012) am rămas surprins de introducerea unor clişee mitologice despre persoana istoricului bucureştean. În primul rând, cartea e o serie de interviuri luate de un fost student al istoricului, cu toate accesoriile pro domo ce decurg de aici.
Un fost student nu poate lua istoricului Lucian Boia interviuri cu întrebări obiective sau necruţătoare. Mai mult, cartea de „dialoguri” însăilate de Eugen Stancu este de fapt o „ridicare la fileu” subiectivă pentru maestrul său. Oarecum logică atitudinea, pentru că Eugen Stancu fiind „fostul” student şi doctorand al lui Boia, îi arată profesorului propria empatie. O carte de dialoguri sinceră ar fi trebuit realizată de un istoric care nu a fost student al profesorului pentru a menţine un echilibru al discursului şi o firească obiectivitate. Dincolo de acest neajuns editorial, cartea de interviuri e concepută într un stil conformist, neo marxist, plină de clişee propagandistice, de fapt o mitizare a vieţii istoricului Lucian Boia. Totuşi, dincolo de acest subiectivism al companionilor aflăm lucruri interesante despre Lucian Boia.

Istoricul s-a născut în 1944 la Bucureşti, dar familia s-a mutat imediat la Câmpulung Muscel, datorită bombardamentelor americane asupra Capitalei. Lucian Boia se trage dintr o familie de italieni, după mamă, din clanul Morandini, provenit din Predazzo, localitate din Tirolul de sud. Bunicul lui din partea maternă era inginer de drumuri şi a venit în România să-şi facă meseria. Tatăl lui Boia era din Dobrogea, dar datorită faptului că mama sa a divorţat de acesta, el a rămas ataşat familiei de origine italiană şi de religie catolică. De copil Boia mergea la biserica catolică din oraş. Astfel se explică aversiunea sa disimulată sau neînţelegerea spirituală faţă de ortodoxie, ca liant al naţiunii.

loading...
Din dialogurile aranjate de Eugen Stancu nu răzbate la tânărul Lucian Boia un fior creştin sau religios, ci doar o însingurare sufletească nespecifică italienilor catolici şi meridionali prin spirit. Genele italiene poate au rădăcini în alte etnii? Lucian Boia îşi exprimă în dialoguri devenite parţial monologuri, pentru că autorul nu-l chestionează incisiv, anticomunismul său funciar, dar asta nu-l împiedică să se înscrie în 1962 la facultatea de istorie, cea mai ideologizată în epocă, şi în anul patru să devină membru al PCR. Mai mult, ca şef de promoţie Boia primeşte o bursă de la profesorul Macurek de la Brno în Cehoslovacia şi participă ca martor la evenimentele primăverii de la Praga din 1968, fără să se implice, deşi se declama ca anticomunist. Întors acasă se înscrie la doctorat şi devine asistent stagiar la facultatea de istorie. Publică o excelentă carte despre militantul naţional din Ardeal, jurnalistul Eugen Brote, şi mai face o vizită la Praga unde se împrieteneşte cu Helga, o intelectuală evreică din occident. În 1980, pentru că dorea să călătorească în Occident, Boia se implică ca secretar în comisia internaţională de istoriografie şi anual vizitează ţările capitaliste, circa 10 ani, ajungând să urce chiar în Turnurile Gemene din New York şi chiar la Cascada Niagara din Canada. Asta în timp ce un scriitor clujean în epocă trebuia să aştepte doi ani să primească paşaportul verde pentru o banală excursie în Ungaria.
Eugen Stancu e exagerat de discret cu profesorul, dar nu lămureşte ce trebuia să facă Lucian Boia ca să primească paşaportul şi să „bată” cu trenul Occidentul. Dincolo de poveştile frumoase, cât de greu îi dădeau lui paşaportul cei de la comitetul de partid Bucureşti, Boia nu e sincer cu fostul lui student. Problematica am studiat o într o carte despre profesorii români care plecau cu burse în Occident în comunism. Ei primeau paşaportul numai dacă îndeplineau două criterii: deveneau informatori sau agenţi de influenţă DIE sau la întoarcere dădeau un raport detaliat la Securitate despre ce au făcut în străinătate, cu cine s-au întâlnit etc. Punct. Restul sunt poveşti frumoase pe care un Eugen Stancu le poate crede, dar un istoric serios nu. Fără viza securistului de la facultate şi prelucrarea pentru plecare, profesorul român nu primea paşaportul care se obţinea de la sediul Securităţii, cu obligaţia raportului de dat la întoarcere. În această chestiune, când se vor desecretiza dosarele DIE vom afla mai multe despre cum obţinea paşaportul de la Securitate istoricul Lucian Boia ca să vadă Occidentul. Mai mult, Boia era într o perpetuă corespondenţă, întâlniri, mese sau şuete cu istorici occidentali plus cărţi publicate în Franţa. Legea comunistă era clară în această chestiune şi nu permitea rabaturi, numai dacă deveneai agentul, informatorul sau „raportorul” Securităţii. Dar poate sau sigur Lucian Boia a fost singurul istoric român pentru care Securitatea comunistă a făcut o unică excepţie.
Tânărul Eugen Stancu poate să creadă aceste monologuri dacă nu a studiat deloc arhivele CNSAS. Lucian Boia se prezintă ca un om care nu avea relaţii la edituri, care nu ştie să cultive relaţiile, un însingurat social ce nu se descurcă în mediul românesc, dar paradoxal în Franţa şi a construit o adevărată reţea de relaţii şi prietenii ce au dus la publicarea cărţilor sale la edituri mari din Hexagon. Se pare că numai mediul românesc nu i prieşte istoricului. Oricum, în ultimii ani ai comunismului, Lucian Boia devine membru al biroului politic al PCR pe facultate, fiind implicat în propaganda ideologică comunistă a tinerilor studenţi români. După revoluţie devine un „reformist” al universităţii bucureştene, dar refuză propunerile de şefie la catedră şi decanat, pentru că nu i place să conducă şi doreşte să scrie cărţi. Şi a scris o serie de lucrări repetitive despre imaginar şi despre miturile istoriei românilor, în cel mai pur stil marxist sau al ideologiei de stânga franceză. Boia recunoaşte sincer că este subiectiv în istorie şi nu caută obiectivitatea, ci o interpretare cât mai personală a evenimentelor. Cărţile lui se vând bine şi face bani frumoşi din miturile comunismului şi demitizarea istoriei românilor. Îl aduce la facultate pe Adrian Cioroianu şi promovează manualele alternative în spiritul ideologiei europene, ca moştenitoare a ideologiei euro comunismului. Îi repugnă ideea de naţiune şi nu suportă critica, ca un veritabil „anticomunist”. Spune că nu a citit cartea lui Ioan Aurel Pop, care demantelează teoria sa despre demitizarea istoriei naţionale, afirmând greşit că istoricul clujean susţine ideea de naţiune în evul mediu. Dacă Boia ar fi citit cartea celui mai tânăr academician român, ceea ce ar fi trebuit să facă, ca un istoric serios şi obiectiv, ar fi observat că I.A. Pop vorbeşte despre „naţiunea medievală” românească unită în special de religia ortodoxă, ca liant spiritual şi de respingere a asimilării prin catolicism, iar românii îşi spuneau lor înșile rumâni, nu vlahi ca străinii, dovedind originea proprie latină (romana) în subconştientul colectiv. Dar „catolicul” de origine italiană Lucian Boia nu are cum să înţeleagă subsidiaritatea şi afinitatea ortodoxiei în relaţie cu etnia românească, ca factor de rezistenţă la prozelitism şi deznaţionalizare. Interviurile lui Eugen Stancu cu magistrul Lucian Boia merită citite de tinerii istorici pentru a evita pe viitor „capcanele istorie” subiective şi ale imaginarului, care produc demitizări ale trecutului, ce nu au nicio legătură sau logică cu adevărul şi obiectivitatea istorică.
Relativizarea scrisului istoric de către Lucian Boia transformă istoriografia în pulp fiction. Ceea ce aduce, totuşi, Lucian Boia nou în istoriografie acum este stilul eseistic şi literar pur, care nu este un model de studiu şi acribie pentru tinerii cercetători, dar exprimă o facţiune minoritară şi agresivă a gândirii noului val de istorici post comunişti, că trecutul poate fi abordat şi ca science fiction, precum şi că marxismul poate fi reciclat în spiritul Şcolii de la Frankfurt.
Mari “Istorici” ca Lucian Boia pe lista din 2016 a celor mai cunoscuti francmasoni din Romania !!
Gasca anticomunistilor masoni

Picture1 index


        Lista de mai jos reactualizează o altă listă din luna decembrie a anului trecut, pornind de la numele pomenite pe site-ul justițiarul.ro.
        Credem că este foarte important să cunoaștem cine sunt cei care trădează interesele României în favoarea unor grupuri străine oculte și sunt dușmanii lui Hristos, fie ca francmasoni activând în loji sau Ordine masonice, fie ca marionete obediente ale acestora (în calitate de complici și beneficiind de recompense pentru serviciile lor).
Și mai credem că aceasta reprezintă o listă destul de apropiată de realitate, care a fost întocmită cu obiectivitate pe baza multor observații, cu precădere a faptelor îndreptate clar împotriva poporului român, valorilor creștine și naționale.

        Membrii ai Guvernului României:
● DACIAN JULIEN CIOLOȘ (actualul prim-ministru ,,tehnocrat” al României)
● PETRE TOBĂ (ministru de Interne, fost şef al IGPR, la propunerea masonului Ioan Rus – http://www.mediafax.ro/politic/biografie-petre-toba-propus-la-mai-dupa-ce-a-fost-peste-trei-ani-sef-al-igpr-in-mandatul-a-4-ministri-14887399
● LAZĂR COMĂNESCU (ministru de Externe)
● VASILE DÂNCU (vice-premier în Guvernul Cioloș și liderul din umbră al PSD)
● ANCA PALIU DRAGU (ministru de Finanțe)
● GABRIEL BIRIȘ (secretar de stat la Ministerul de Finanțe)● ADRIAN BABOI-STROE (secretar de stat la Ministerul de Justiție)
● ACHIM IRIMESCU (ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale)
● VICTOR VLAD GRIGORESCU (ministrul Energiei)
● RALUCA ALEXANDRA PRUNĂ (ministrul Justiției)
● DAN COSTESCU (ministru al Transporturilor)
● COSTIN GRIGORE BORC (ministru al Economiei, Comerţului şi Turismului, actualul director general al filialei din România a Lafarge Ciment, fost şef al cancelariei lui Radu Vasile, prim-ministru mason în mandatul lui Emil Constantinescu)
● MIHNEA MOTOC (diplomat, fost ambasador în Marea Britanie, a îndeplinit diverse funcții în OSCE, UE, ONU, studii post-universitare în drept internațional privat la Facultatea de Drept a Universității din Nisa (Franța) (1990-1991) și studii de masterat în drept internațional public și comparat la George Washington University din Washington, DC (SUA) (1991-1992)…
          Unii dintre șefii și ofițerii sub acoperire ai serviciilor secrete:
● EDUARD RAUL HELLVIG (director al SRI, fost membru al PNL)
● MIHAI-RĂZVAN UNGUREANU (director al SIE, fost membru al PNL)
● VASILE DÂNCU (vice-premier în Guvernul Cioloș și liderul din umbră al PSD)
● VICTOR VIOREL PONTA (fostul prim-ministru demisionar)
● SEBASTIAN GHIȚĂ (fost deputat PSD, afacerist, patronul postului România TV)
● VIOREL MĂGUREANU (fost șef al SRI și un apropiat al lui Ion Iliescu)…
          Politicieni din gruparea ALDE:
● CĂLIN POPESCU TĂRICEANU (fost premier, președintele Senatului și al Alianței Liberalilor Democrați și Europeni – ALDE)
● DAN VOICULESCU (preşedintele fondator şi onorific al Partidului Conservator, fost lucrător al Securității, afacerist, condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul ICA)
● DANIEL CONSTANTIN (șeful PC, aflat în componența ALDE)
● THEODOR MELEȘCANU (proaspăt vice-președinte ALDE, fost director al SIE)
● LAURA CHIRIAC (fostă jurnalistă, acum purtător de cuvânt pentru ALDE)
● CRISTIANA IRINA ANGHEL (fostă învățătoare, senatoare ALDE)
● DUMITRU PELICAN (senator ALDE, fost membru al PC)…
          Politicieni din PSD:
● ADRIAN NĂSTASE (deputat PSD, fost premier în perioada 2000 – 2004)
● ION ILIESCU (preşedintele onorific al Partidului Social Democrat și fost președinte al României, implicat în dosarul revoluției și dosarul mineriadei din iunie 1990)
● GELU VOICAN VOICULESCU (fost ministru de Interne)
● VASILE DÂNCU (vice-premier în Guvernul Cioloș și liderul din umbră al PSD)
● VICTOR VIOREL PONTA (fostul prim-ministru)
● SEBASTIAN GHIȚĂ (fost deputat PSD, afacerist, patronul postului România TV)
● ILIE SÂRBU (socrul lui Victor Ponta, fost lider al PSD, acum la Curtea de Conturi)
● MARIAN VANGHELIE (fost deputat PSD, fost primar al capitalei, sectorul 5)
● MARIAN OPRIȘAN (președintele Consiliului Județean din Vrancea)
●VICTOR BABIUC (fost ministru al Apărării Naționale)
● IOAN RUS (fost ministru de Interne)
● IOAN TALPEȘ (general și om politic român, fost comunist, care a îndeplinit funcția de director al Serviciului de Informații Externe în perioada 1992-1997)
● RADU MAZĂRE (fost primar PSD al municipiului Constanța)
● DAN IOAN POPESCU (fost ministru al Energiei)
● ADRIAN SEVERIN (membru PDL, fost europarlamentar)
● VIOREL HREBENCIUC (membru al Partidul Social Democrat, fost șef al comitetului județean al PCR Bacău, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri)
● VICTOR-ATHANASIE STĂNCULESCU (fost ministru al Apărării Naționale)
● VICTOR BABIUC (fost ministru al Apărării Naționale)
● BOGDAN NICULESCU DUVĂZ (fost ministru de Interne)
● DORU IOAN TĂRĂCILĂ (fost senator PDSR, ,,Între anii 1994-1996 a fost Ministrul de Interne în Guvernul condus de Nicolae Văcăroiu. A fost cel mai temut șef de la Ministerul de Interne pentru că se deghiza în jurnalist pentru a le da o lecție polițiștilor” conform https://ro.wikipedia.org)
● ȘERBAN MIHĂILESCU
● IONUȚ COSTEA
● ION ANGELESCU (fost ambasador la Cairo)
● IOAN ADAM (avocat, condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri)
● REMUS TRUICĂ (implicat în mari dosare de corupție, fost șef al cancelariei primului-ministru Adrian Severin)…

          Politicieni din PNL:
● KLAUS WERNER JOHANNIS (președintele în exercițiu al României)
● ALINA GORGHIU (președintele PNL)
● DAN MIHALACHE (șeful cancelariei prezidențiale a lui Klaus Johannis)
● SORIN FRUNZĂVERDE (membru PNL, fost ministru al Apărării Naționale)
● PETRE ROMAN (fost prim-ministru și membru în prezent al PNL, fiul rabinului Ernst Neulander)
● THEODOR STOLOJAN (fost prim-ministru și funcționar la Banca Mondială, în prezent senator PNL, implicat se pare în devalizarea patrimoniului de la BTT)
● VASILE BLAGA (co-președinte al PNL)
● CRISTIAN BUȘOI (membru PNL, propus de PNL pentru primăria capitalei)
● CRIN ANTONESCU (fost președinte al PNL)
● SILVIU PRIGOANĂ (afacerist și membru PNL)
● TINEL GHEORGHE (deputat PNL)…
          Politicieni din alte partide:
● GABRIEL OPREA (șeful UNPR și fost ministru de Interne în Guvernul lui Ponta)
● RADU VASILE (fost premier și membru al PNȚCD)
● VICTOR CIORBEA (de la PNȚCD, președintele instituției Avocatului Poporului)
● MIRCEA GEOANĂ (fost membru și președinte al PSD, în prezent președintele PSRO
și al Institutului Aspen din România)
● LUCIAN BOLCAȘ (senator PRM, colaborator al Servicului de Informații Externe, conform http://www.curentul.info/2010)
● MONICA MACOVEI (europarlamentar, fost Ministru al Justiției între 2004 -2007)
● MARIA GRAPINI (femeie de afaceri, europarlamentar, președinte al Partidului Puterii Umaniste, partid creat de Dan Voiculescu cu unii membri din PC)
● OANA NICULESCU-MIZIL (politician român, deputat din partea USL în Colegiul 20 al capitalei, în legislatura 2008-2012)
● IOAN GHIȘE (membru al Partidului Puterii Umaniste, fost senator PNL)
● DAN DIACONESCU (de la PP-DD)
● SORIN OVIDIU BĂLAN (senator PP-DD)
● MARKO BELA (președintele UDMR)…
          Jurnaliști din presa românească:
● NIELS SCHNECKER (analist politic care apare frecvent la RomâniaTV, televiziunea lui Sebastian Ghiță)
● MIRCEA BADEA (prezentator la Antena 3)
● MIHAI GÂDEA (prezentator la Antena 3)
● VICTOR CIUTACU (prezentator la România TV)
● SORIN ROȘCA STĂNESCU (fost director la cotidianul Ziua, analist politic care apare frecvent la RomâniaTV, televiziunea lui Sebastian Ghiță)
● DAN ANDRONIC
● ORESTE TEODORESCU
● BOGDAN CHIRIEAC (analist politic care apare frecvent la Antena 3 și la RomâniaTV, televiziunea lui Sebastian Ghiță)
● CORINA DRĂGOTESCU
● COZMIN GUȘĂ (patron la Realitatea TV)
● BOGDAN RAREȘ (prezentator la Realitatea TV)
● ROBERT TURCESCU
● ANDREEA PORA
● MOISE GURAN (prezentator la Digi 24)
● CRISTIAN TUDOR POPESCU (analist politic)
● LIVIU MIHAIU
● OVIDIU NAUMOVICI
● SABINA FATI (jurnalist România Liberă, revista 22)
● MIHAI DRAGOȘ
● RODICA CULCER (jurnalist, fost referent la Ambasada SUA de la București (1985 – 1991) fost director al Știrilor TVR)…
          Afaceriști români și evrei:
● SILVIU PRIGOANĂ (regele serviciilor de salubritate)
● ION ȚIRIAC (afacerist miliardar)
● REMUS TRUICĂ (fost șef de cabinet al premierului Adrian Năstase)
● ADRIAN SÂRBU (mogulul trustului ProTV, fost ,,director operațional (COO) al companiei media Central European Media Enterprises (CME) din octombrie 2007, iar din ianuarie 2009 a preluat și funcția de președinte al grupului american[4][5]. În iulie 2009, a fost numit Chief Executive Officer (CEO) al CME, devenind astfel românul care ocupă cea mai înaltă poziție executivă într-o companie multinațională.” conform https://ro.wikipedia.org/wiki/)
● MARIUS MARCOVICI (fost consilier al lui Călin Popescu Tăriceanu)
● ELAN SCHWARTZENBERG (patron al Trustului Realitatea)
● MARIA GRAPINI (femeie de afaceri, europarlamentar, președinte al Partidului Puterii Umaniste, partid creat de Dan Voiculescu cu unii membri din PC)…
          Înalți funcționari publici:
● MUGUR ISĂRESCU (guvernatorul BNR)
● VASILE CIURCHEA (președinte al CASS)
● RAED ARAFAT (șef peste Departamentul Național pentru Situații de Urgență)
● NICOLAE VĂCĂROIU (președinte la Curtea de Conturi)
● MIȘU NEGRIȚOIU (șeful ASF, cu un salariu de 15 000 euro lunar)
● DAN GRIGORE ADAMESCU (preşedinte la ASTRA ASIGURĂRI conform http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/planul-lui-dan-adamescu-si-misu-negritoiu-de-a-arunca-in-aer-piata-asigurarilor-din-romania-125343)
● ADAM CRĂCIUNESCU (directorul general la Romsilva)
● ILIE SÂRBU (fost senator PSD, înalt funcționar la Curtea de Conturi)…
          Reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române:
● DANIEL CIOBOTEA (Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române)
● NICOLAE STREZA (mitropolitul Ardealului)
● ANDREI ANDREICUȚ (mitropolitul Clujului și Feleacului)
● TEOFAN SAVU (mitropolitul Moldovei și Bucovinei)…
         Academicieni, scriitori și alte personalități:
● HORIA NESTORESCU-BĂLCEȘTI (director al Centrului Naţional de Studii Francmasonice)
● CONSTANTIN BĂLĂCEANU-STOLNICI
● RĂZVAN THEODORESCU
● OLIMPIAN UNGHEREA (purtător de cuvânt al Marii Loje Naţionale a României, fost propagandist torţionar în Comitetul Central al PCR)
● ELLIE WIESEL (președintele Institutului de Cercetare a Holocaustului din România și un înfocat sionist)
● LUCIAN BOIA (istoric, scriitor)
● DAN PURIC (actor și regizor, membru al Clubului de la Roma)
● CĂLIN GEORGESCU (membru influent al Clubului de la Roma)
● SANDRA PRALONG (consilieră a preşedintelui Klaus Johannis)
● EUGEN OVIDIU CHIROVICI (fost consilier personal al lui Adrian Năstase și fost șef al Marii Loje Naționale din România)
● PAVEL CORUȚ (scriitor prolific și vizionar)
● RADU COMĂNESCU
● EMILIAN M. DOBRESCU
● TEȘU SOLOMOVICI (care a scris România iudaică, şi încă pe banii Ministerului Culturii!)
● MIRCEA CĂRTĂRESCU
● MUGUR CIUVICĂ
● HORIA ROMAN PATAPIEVICI (filosof, scriitor, membru al CNSAS (2000 – 2004), președinte al ICCR în perioada 2005 – 2012)
● ANDREI PLEȘU (scriitor, Ministru al Culturii (28 dec. 1989 – 16 oct. 1991), Ministru de Externe (29 dec. 1997 – 22 dec. 1999), membru al CNSAS (2000 – 2004), consilier al președintelui Traian Băsescu în perioada decembrie 2004 – mai 2005)
● GABRIEL LIICEANU (filosof, director al Editurii Humanitas, fosta Editură Politică)
● MIRCEA MIHĂIEȘ (critic literar, eseist, fost vice-președinte al ICR 2005-2012)
● LIVIU ANTONESEI (scriitor, jurnalist)
● STELIAN TĂNASE (scriitor, președinte-director general al TVR)
● CRISTIAN PÂRVULESCU (politolog, fost preşedinte al ONG-ului Pro Democraţia);
● REMUS CERNEA (deputat şi preşedintele organizației Accept)
● EMIL MOISE (profesor de filozofie, înverșunat adversar al orei de religie)
● TOMA PĂTRAŞCU (președintele Asociaţiei Secular Umaniste din România)
● COZMIN MIRIȘAN (fost membru PC și PNL, implicat în crearea Partidului Colectiv)
● IONUȚ SIBIAN (director al Fundaţiei pentru Dezvoltarea Societăţii Civile)
● NICUȘOR DAN (Uniunea Salvaţi Bucureştiul)
● ADRIAN CIOROIANU (decan al Facultății de Istorie a Universității București, a fost unul din susținătorii introducerii Manualelor alternative, inițiativă a Fundației Soroş)
● ALINA MUNGIU-PIPPIDI (preşedinte Societatea Academică Română, politolog, șef al Știrilor TVR (1997 – 1998), profesoară la SNSPA)
● ANDREI PIPPIDI (istoric, membru în Comisia care a elaborat Raportul Tismăneanu și Raportul Elie Wiesel privind participarea României la Holocaust)
● ANDREI OIȘTEANU (etnolog, antropolog, membru în Comitetul educațional al Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”)
● VLADIMIR TISMĂNEANU (politolog, președinte al Comisiei Prezidențiale de Analiză a Dictaturii Comuniste din România)
● ADRIAN CIOFLÂNCĂ (cercetător științific, fost membru al CNSAS, coator al Raportului Tismăneanu și al Raportului Elie Wiesel)
● ALIN TEODORESCU (sociolog, primul președinte al GDS, consilier al premierului Adrian Năstase, șeful Cancelariei Primului Ministru Adrian Năstase, fondator IMAS)
● CLAUDIU CRĂCIUN (politolog, lector al Catedrei de Științe Politice și Studii Europene de la SNSPA)
● CRISTINA GUSHET (de la Freedom House, respinsă recent de Comisia juridică din Parlament la portofoliul justiției)
● SORIN IONIȚĂ (politolog, fost consultant al Consiliului Europei, Băncii Mondiale şi UNDP pe Europa de Est şi Balcani)
● LAURA ȘTEFAN (membră a ONG-ului “Expert Forum”, director în Ministerul Justiției ( 2005-2007), a fost declarată expert – anticorupție de către Ambasada SUA)
● MIHAIL BUMBEȘ (istoric, co-fondator al ONG-ului Miliția Spirituală, cercetător în cadrul IICCMER)
● MIRCEA TOMA (activist, Active Watch)
● RENATE WEBER (fostă consilieră a președintelui Traian Băsescu, europarlamentar PNL)
● TEODOR BACONSCHI (teolog, fost ministru de Externe, decembrie 2009 – ianuarie 2012, ambasador al României la Vatican, în Portugalia, San Marino, secretar de stat în MAE (2005-2006), consilier al Președintelui Traian Băsescu în perioada 2006 – 2007)
● CATRINEL PLEȘU (fost director, Centrul Naţional al Cărţii, din cadrul ICR în perioada 2009 – 2012)
● ANDREI MARGA (filosof, Ministru al Educației (1997 – 2000), Ministru de Externe (mai 2012 – august 2012), președinte al ICR în perioada sept. 2012 – iunie 2013)
● MIHAI ȘORA (filosof, Ministrul Educației în perioada dec. 1989 – 28 iunie 1990)
● ION CARAMITRU (actor și director al Teatrului Național)
● VICTOR REBENGIUC (actor)
● ALEXANDRU LĂZESCU (fost director al TVR)
● STERE GULEA (regizor, fost președinte al TVR)
● SMARANDA ENACHE (președinte al ONG-ului Liga Pro Europa, fost ambasador al României în Finlanda în perioada 1998 – 2001)
● RADU FILIPESCU (nepotul fratelui lui Petru Groza, membru fondator al GDS)
● ARMAND (ARMANT-CONSTANTIN) GOȘU (istoric, fost consilier al Ministrului de Externe (2010 – 2012), fost membru al Comisiei Prezidențiale pentru analiza Dictaturii Comuniste în România, fost director al Institului Român pentru Istoria Recentă)
● DAN PERJOVSCHI (desenator, ilustrator)
● LASZLO TŐKES (pastor protestant implicat în revolta începută la Timișoara)…


          Mai pot fi incluse personalități din vechile familii Brătianu, Golești, Cantacuzino, Rosetti, Alexandru Ioan Cuza, regii Carol I, Carol al II-lea, Mihai I, prințul Radu, prim-miniștrii I. G. Duca și Arman Călinescu, Nicolae Titulescu, scriitorii Mihail Sadoveanu, Horia Hulubei, Mihai Ralea, N. D. Cocea, Victor Eftimiu, liderul masoneriei române din exil Marcel Shapira, Dan Amedeo Lăzărescu, colonelul Costel Iancu, Nicu Filip, maiorul Viorel Danacu, Mihai Musceleanu, Andre Szakvary, Ion Adlerberg, istoricul D. G. Şerbănescu, Alexandru Paleologu, Paul Niculescu Mizil, Florian Pittiș, Dinu Patriciu…
         ,,Ceea ce este cel mai grav, este faptul că masonii au pătruns in Biserică, si nu numai in compartimentul laic: „Iată aici, in cartea fratelui Dan A. Lăzărescu, Românii in francmasoneria universală, pe care a editat-o Centrul National de Studii Francmasonice – da, există si asa ceva – aveti o listă de ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române: arhimandritul Gherasim de la Mitropolia Moldovei, cel care traduce Taina francmasonilor la 1787; episcopul Melchisedec Stefănescu, al cărui rol in lupta pentru Unire la 1859 este arhicunoscut, ministru in guvernul Kogălniceanu, apărător al autocefaliei Bisericii Române fată de Patriarhia de la Constantinopol; arhiereul Filaret Scriban, profesor de teologie la Universitatea din Iasi, luptător pentru Unire, deputat si senator in Parlamentul tării; episcopul-cărturar Gherasim Clipa, care la cumpăna dintre veacurile XVIII si XIX, strânge in jurul lui o adevărată scoală de călugări cărturari-francmasoni; episcopul Amfilohie Hotineanul, autor de manuale scolare; mitropolitii Leon Gheuca, Dionisie Lupu, Atanasie Stoianescu sau, mai aproape de zilele noastre, Irineu Mihălcescu (care ulterior s-a dezis de masonerie și a scris un studiu împotriva ei – n.a.). Să nu-l uităm si pe traducătorul Bibliei, părintele-scriitor Gala Galaction. Se spune acelasi lucru chiar si despre primul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, Miron Cristea, fost regent in timpul minoratului regelui Mihai.” Dacă pentru francmasoni cei de mai sus reprezintă o legimitate onorabilă, nu acelasi lucru se intâmplă in cadrul Bisericii.”

          (fragment din ,,Biserica si francmasoneria”, Pr. Dan Bădulescu, http://www.doxolog.ro/web/apologetica/Pr._Dan_Badulescu,Biserica_si_francmasoneria/Biserica_si_francmasoneria.htm

          Din diplomaţie şi servicii: generalul Virgil Ardelean, Dumitru Prunariu, Mihail Popescu, Gheorghe Carp.

          Din ministerul sănătăţii: Irinel Popescu, Mircea Popescu, Alexandru Ciocâlteu, Eugen Pascal Ciofu, Petru Calistru, Ovidiu Bejenaru.

          Mai putem aminti pe Moses Rosen, Tiberiu Roth, Mark Meyer, Tom Lantoş, Alexandru Bittner, Peter Imre, Ronald Lauder, Mark Rich, Stephan Löwy, Hugo Weinstein, Motti Zisser, Tonya Halpern, Eliahu Rasin, Eli Papouchado, Bernard Shraer, Yoah Stern, Eric Rudosh, Liviu (Alfred) Mandler, Fredy Robinson, Sorin Beraru (Shmuel Bergovici), Moshe Pesah, Shimon Nahor, Sammy Ofer, Dan Fisher, Vladimir (Vova) Cohn ş.a.
        ,,Între fostele cadre de rang înalt din masoneria română se numărau şi generalii Gheorghe Rotaru (fost şef al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei), Alexandru Grumaz (fost prim-adjunct al comandantului STS), Eugen Badalan (fostul şef al Statului-Major General), Gabriel Naghi şi Iulian Crainiceanu (foşti generali SPP), Dumitru Sorescu (fost la IGP), Gheorghe Carp (fost la Jandarmerie şi IGP), Ovidiu Soare (ex-SRI), colonelul Dănuţ Tanasie, Mare Secretar al MLNR, fost operativ în ex-DIE, diviziunea TS (telecomunicaţii speciale), acum slugă supusă a lui Dinu Patriciu şi Ştefan Masu, Mare preot al Ritului de York, provenit, de asemenea, din ex-DIE, Lucian Bolcaş (senator PRM), Ioan Rus (fost SIE), Florin Mihalache (DIPI/STS), Traian Drăguşanu, Constantin Dinculescu, Sebastian Telbitz, Constantin Mindru Macostrai, Daniel Serghi, Mircea Tănase, Antonio Iervolino, Eugen Zubcov, Dan Enescu, Dan Grigore Adamescu (preşedinte ASTRA ASIGURĂRI), Gheorghe Cirhoc, Ovidiu Drimba (istoric şi profesor universitar), Constantin Maximilian, Ioan Pecsi, Claudio Teseo, fostul ambasador al României la Moscova, astronautul Dumitru Prunariu, „cavaler templier“ şi Maestru Venerabil al Respectabilei Loji „Roza Vânturilor“ din Orientul Bucureşti etc.
         S-au distribuit în cele mai importante poziţii de conducere ale lojilor din România tot felul de personaje din structuri. Bogdan Buzăianu era pro-mare mason în Marea Loja a României, condusă de marele maestru Corneliu Vişoianu. Marea Loja Naţională a României a fost o lojă masonică disidentă, constituită în 2003, cu mulţi dintre „fraţii“ migraţi de la alte organizaţii masonice, conduse de Eugen Ovidiu Chirovici şi de Costel Iancu. Sediul Marii Loje a României se află în strada Edgar Quinet la numărul 7, la aceeaşi adresă cu fostul sediu al firmei Energy Holding, şi unde figura şi fantomatica Fundaţie Culturală Delta, al cărei preşedinte este tot Vişoianu. Marele maestru Corneliu Vişoianu era legat printr-un pact de concordanţă cu Loja Alpină din Elveţia, ţara de adopţie a lui Buzăianu. În Marea Loja a României mai era membru şi Radu Boroianu, naşul de cununie al lui Călin Popescu-Tăriceanu, iar Buzăianu şi Boroianu au fost parteneri de afaceri în compania elveţiană B&C Consulting. Boroianu s-a ocupat ca lui VA Tech, compania reprezentată de Bogdan Buzăianu, să i se atribuie contractul de retehnologizare al Porţilor de Fier 1. Avocatul Doru Boştină, un alt apropiat al lui Buzăianu, alături de care a înfiinţat în 2000 Energy Holding, era şi el membru al Marii Loje a României.
          A mai existat şi o altă grupare a „masonilor disidenţi“, a doua MLNR (Marea Lojă Naţională a României), reuniţi în jurul venerabilului Mare Maestru Nicu Filip şi condusă de un maior din Ministerul de Interne, Viorel Danacu, supranumită Masoneria kaki, în contrast cu adevărata masonerie, cea albastră. Adepţii „Masoneriei kaki“ erau ofiţeri din armată, poliţie şi servicii. MLNR era formată din 28 de Loji în ţară şi 7 Loji în Capitală.
         „Cupola“ oficială a devenit însă în timp Marea Loja Naţională din România (MLNR), condusă de Chirovici, întregită de un Suprem Consiliu al Ritului Scoţian Antic şi Acceptat Regular, cu Costel Iancu Suveran Mare Comandor. În momentul de faţă, s-a pornit bătălia pentru conducerea Masoneriei din România, principalii candidaţi fiind Vişoianu şi Mircea Gheordunescu.” (sursa: http://www.curentul.info/2010/index.php/2010092449238/Actualitate/Masoneria-romana-si-conducatorii-lojelor-pentru-prima-oara-la-vedere.html)
          PS. Ne cerem scuze pentru că nu este deloc lista completă și pentru posibile erori. Dacă vor exista cazuri, ele vor fi îndreptate.

          ÎN COMPLETARE, PUTEŢI ACCESA ŞI URMĂTOARELE LINK-URI:
http://www.curentul.info/2010/index.php/2010092449238/Actualitate/Masoneria-romana-si-conducatorii-lojelor-pentru-prima-oara-la-vedere.html
https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_masoni_rom%C3%A2ni
http://www.cotidianul.ro/lista-masonilor-din-romania-230178/
http://www.romaniatv.net/lista-masonilor-celebri-din-romania-care-au-schimbat-fundamental-istoria-tarii_226392.html
http://caplimpede.ro/romania-condusa-de-noua-ordine-mondiala-uite-lista-masonilor-din-tara-noastra/

https://raduiacoboaie.wordpress.com/2016/01/13/lista-din-2016-a-celor-mai-cunoscuti-francmasoni-din-romania-miscarea-pentru-apararea-ortodoxiei-13-ianuarie-2016/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro