Ce palmă pentru liberali. Washington Post despre corupția sub PNL

Distribuie!by România se face de râs sub guvernarea liberală. Tara noastră este menţionată în categoria statelor în care corupţia umbreşte eforturile de combatere a coronavirusului. România este dat ca exemplu de stat în care contractele pentru ventilatoare sau măşti de protecţie, necesare în lupta împotriva COVID-19, ascund acţiuni ilicite. loading... […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

România se face de râs sub guvernarea liberală. Tara noastră este menţionată în categoria statelor în care corupţia umbreşte eforturile de combatere a coronavirusului. România este dat ca exemplu de stat în care contractele pentru ventilatoare sau măşti de protecţie, necesare în lupta împotriva COVID-19, ascund acţiuni ilicite.

loading...

În articolul realizat de The Washington Post, se face referire la compania Romwine & Cofee SRL, situată la c’ţiva kilometri de sudul Bucureştiului, care vinde ţigări şi lichior, însă care a reuşit să obţină prin licitaţie contracte în valoare de 12, 6 milioane de dolari pentru livrarea de măşti medicale, la un preţ dublu dec’t preţul pieţei.


Acelaşi articol menţionează că acest contract a fost realizat după ce Sanimed International, un furnizor de echipamente medicale, exclus din contractele directe cu statul din cauza impozitelor datorate, a realizat un parteneriat cu vânzătorul de lichior şi ţigări, de fapt proprietarul Sanimed, Cătălin Hideg. Potrivit acestuia din urmă, contractul nu ar fi unul neobişnuit.

„Oriunde în lume, companiile mari folosesc alte companii pentru licitaţii. Se folosesc consorţii, asociaţii, parteneriate. Există companii cu doar trei angajaţi şi trei laptopuri, care au c’ştigat licitaţii în valoare de milioane de euro pentru străzi, autostrăzi, poduri ş.a”, citează Washington Post, potrivit unor declaraţii ale proprietarului Sanimed, Cătălin Hideg, pentru B1 TV.


Studiul îl citează, de asemenea, pe Sorin Ioniţă, expert în reforma administraţiei publice, care ar fi definit competiţia pentru contractele privind coronavirus ca o ”zonă gri”. Alături de România sunt date drept exemple negative şi Columbia şi Bangladesh.

Alfred Simonis (PSD) a anunțat o comisie de anchetă care vizează achizițiile făcute de Guvernul Orban pe timp de pandemie.

„Când starea de urgență se va încheia, în Parlamentul României vom iniția constituirea unei comisii de anchetă care să verifice toate achizițiile publice făcute de Guvernul PNL în această perioadă.

Începând cu cazul de la Giurgiu, unde o firmă, un butic practic, a vândut produse sanitare în valoare de peste 12 milioane de lei și continuând cu alte achiziții suspecte.

Toate aceste lucruri vor fi detaliate în Comisia de anchetă din Parlamentul României și vom trimite către organele abilitate toate sesizările făcute, pentru că nu vom permite sub nicio formă ca în timp ce românii sunt în dificultăți economice serioase, în timp ce mor din cauza acestui blestem de virus, unii să fure din banii românilor, în speță Guvernul.

Prin urmare, vom demara și vom fi extrem de eficienți și agresivi cu privire la audierile din această comisie, imediat ce starea de urgență se va încheia”, a spus liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

Achizițiile făcute de Guvernul Orban ajung în presa internatională. Reactii

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro