A venit şi rândul lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din Carei a fost distrusă

Distribuie!by loading... Statuia lui AVRAM IANCU  din centrul municipiului CAREI a fost  vandalizată de un grup de tineri încă necunoscuţi,îmbrăcaţi în tricouri albe,care au distrus în cursul  nopţii de vineri,placa ce avea înscrise vorbele marelui  patriot,erou naţional: Unicul dor al vieţii mele fiind, e să-mi văd Naţiunea mea fericită. Fapta […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

A venit şi rândul  lui Avram Iancu.Placa de sub bustul său din Carei a fost  distrusă

loading...

Statuia lui AVRAM IANCU  din centrul municipiului CAREI a fost  vandalizată de un grup de tineri încă necunoscuţi,îmbrăcaţi în tricouri albe,care au distrus în cursul  nopţii de vineri,placa ce avea înscrise vorbele marelui  patriot,erou naţional:

Unicul dor al vieţii mele fiind, e să-mi văd Naţiunea mea fericită.

Fapta ne-a fost semnalată de către pensionare care locuiesc în zonă. Nici de această dată cele 23 de camere de supraveghere achiziţionate prin proiectul  transfrontalier  HU-RO 1001/178/2.4.4 “Realizarea unei reţele de protecţie şi alarmare în zona Sătmar (acronim: Alarm Network), realizat de Primăria Carei în colaborare cu Asociaţia managerială a comitatului Csenger din Ungaria” ,şi gestionate de Politia Locală din subordinea Primăriei Carei, nu au fost “pe fază” şi nu au permis depistarea huliganilor.


Dacă pentru statuile personalităţilor  maghiare este asigurată în permanenţă monitorizarea,simpla apropiere de acestea fiind rapid identificată de gardienii apăruţi  ca din senin,monumentele româneşti sunt lăsate în voia sorţii de administraţia locală unde românii contribuie cu taxe şi impozite.  Spatiile verzi din jurul monumentelor româneşti sunt lăsate de izbelişte de administraţia locală  in timp ce lucrătorii de la spatii verzi robotesc in parcurile şi in jurul celorlalte.

Vă reamintim că pentru reabilitarea Monumentului Ostaşului Român din Carei a fost nevoie de preluarea acestuia din domeniul public al muncipiului Carei în cel al Consiliului Judetean,datorită refuzului primăriei Carei de a aloca fonduri pentru  întretinerea şi restaurarea acestuia.


Bustul lui AVRAM IANCU din centrul Careiului deranjeaza până la a-l distruge  se pare.Declaraţiile si acţiunile antiromâneşti ale primarului UDMR din Carei prin presa aservită  îşi arată roadele.

Articolele din care răzbate neorevizionismului revanşardşovin şi exclusivist etnic,promovate de consilierul personal al primarului Kovacs ,aflat  pe statul de plată al primariei Carei, au urmări în consecinţă.

Nu mai stă în picioare nici varianta cu plăcile căzute ,oricât este ea de agreată, inclusiv de directorul directiei de Cultură si Patrimoniu Satu Mare,potrivit celor declarate la ultima noastră întâlnire din faţa Monumentului Ostaşului Român din Carei. Plăcile respective nu sunt puse pentru a constitui un teren de joacă şi dacă nu sunt protejate,în timp,cedează.

În cazul bustului lui AVRAM IANCU şi a plăcii de sub bust , aceasta a fost distrusă în mod voit.

După refuzul primarului şi al consilierilor UDMR de a amplasa bustul unui fost prim ministru al României şi al unui fost rege al României în Carei,asistăm la distrugerea monumentelor româneşti ce reprezintă eroii nostri  naţionali.

Domnule primar,Kovacs Eugen,sunteţi un funcţionar public din  “ograda”  Guvernului României ,în prezent! Ce fel de regim doriţi să instauraţi în oraşul multietnic Carei?

Până unde vreţi să împingeţi tensiunile create în mod artificial ?

Buletin de Carei nu face decât să consemneze fapte ce au loc în  municipiul Carei ,deci nu ne puteţi acuza de incitare cum se întâmplă în cazul ziarului unde este redactor şef consilierul domniei voastre si care denigrează personalităţile româneşti. Deranjează semnalarea lor ? De ce nu aţi făcut public numele celui ce a fost responsabil cu înscrisurile denigratoare de pe pereţii clădirilor din oraş,la adresa dvs. , după ce în prealabil ne-aţi acuzat că am fi noi,cei responsabili pentru acest fapt ?

De ce deranjează bustul lui Simion Bărnuţiu? Va avea şi el aceiaşi soartă ca al lui Avram Iancu ?

Poliţia Municipală Carei a sosit în cursul dimineţii de luni la bustul lui Avram Iancu pentru a constata faptele şi a încerca să depisteze făptaşii,bineînţeles dacă Poliţia Locală din subordinea primăriai Carei va pune la dispoziţie imagini surprinse pe camerele amplasate în oraş.

Vă vom ţine la curent cu desfăşurarea evenimentelor.

Daniela Ciută

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Preacinstitul Ludovic, cel cu o casă de 200 de mp, la care doar factura de gaz vine cât a declarat el venit lunar!
Dr. Vasile Astărăstoae despre coronavirus: Isteria este creată de inexistența unui vaccin, ca și cum vaccinarea ar fi panaceu universal
Preot din Cluj, despre Untold: „Aţi spurcat oraşul nostru cu poluarea fonică şi spirituală din aceste zile de post. Untold e închinat lui Satan“
Lista masonilor din România – raport SRI – ca sa stiti cine ne-a distrus tara dupa 1989
Pe mâinile cui a încăput țara asta! Ăsta este consilierul ministresei tineretului!
Cum va distruge tandemul Iohannis-Orban sistemul de pensii
Adio, Autostrada Ploieşti – Comarnic – Braşov cu chinezi! Guvernul demis nu a apucat să o aprobe, iar cel nou nu o susţine
Prin obstrucționarea justiției, Iohannis este complice la traficul de copii și crimele asasinului din Caracal
FERIȚI-VĂ DE ORICE INGINERII SOCIALE. Ce a schimbat neo-marxismul 2.0 numit PROGRESISM față de marxismul clasic implementat de Lenin și Stalin. Popper a inventat și Soros a aplicat INGINERIA SOCIALĂ FRAGMENTARĂ în locul INGINERIEI SOCIALE CENTRALIZATE
Coruptia, o perdea de fum : Traian Băsescu si mafia portocalie au vândut România străinilor
Penalii au amutit. Sustinere internationala fara precedent pentru sefa DNA: „Romania ar putea deveni o poveste de succes a Europei”
Erou la dezbaterea nord coreeană a lui Iohannis: studentul care a întrebat de ce nu au fost invitati jurnaliști care aveau voie să pună întrebări incomode
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro