A fost lansat Partidul Transilvania Democrată. Scopul formațiunii e autonomia economică

Distribuie!by Partidul Transilvania Democrată (PTD), care are ca scop declarat obţinerea autonomiei economice, a fost lansat joi, la Târgu Mureş, de către trei dintre membrii grupului de iniţiativă, Kovacs Istvan David, Majla Csaba şi Ujvari Andras. loading... Kovacs Istvan David a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, după […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Partidul Transilvania Democrată (PTD), care are ca scop declarat obţinerea autonomiei economice, a fost lansat joi, la Târgu Mureş, de către trei dintre membrii grupului de iniţiativă, Kovacs Istvan David, Majla Csaba şi Ujvari Andras.

loading...

Kovacs Istvan David a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, după vacanţa parlamentară respectiv judecătorească, organizaţia va fi înregistrată la Tribunalul Bucureşti, conform legii 114/2015 şi că noul partid va fi unul regional şi se va numi Partidul Transilvania Democrată (PTD) – Demokratikus Erdelyert Part (DEP).


Scopurile noastre principale sunt: strângerea în ‘corabia’ noastră a acelor cetăţeni, indiferent de naţionalitate, care sunt convinşi că autonomia economică poate aduce mult râvnita schimbare în care cred şi pe care o aşteaptă de 25 de ani. În sigla partidului se regăsesc toate cele 6 culori – roşu, galben, albastru respectiv roşu, alb şi verde – care sunt reprezentative, după părerea noastră, tuturor naţiunilor care trăiesc pe aceste meleaguri. Cele 10 idei de bază ale programului politic al PTD sunt libertate, egalitate, familie, transilvanism, naţiune, tineret, cultură, sănătate, media şi politică regională în regiunile ardelene, într-o Românie liberă, o Românie a secolului XXI”, a susţinut Kovacs, citat deAgerpres.

Acesta a subliniat că PTD se doreşte a fi un partid echilibrat, caracterizat prin deschidere, dorinţa de integrare, respectând valorile tuturor comunităţilor şi că va fi ‘atât un partid maghiar, cât şi un partid român regional, în contextul european de partide de centru-dreapta’.

Regiunile, într-o Românie nouă, trebuie să se solidarizeze în cadrul constituţional. Într-o Românie nouă, regiunile trebuie să fie baza comunităţilor politice. Reforma administrativă constă în regionalism asimetric. PTD crede că reforma nu poate veni din centru – Bucureşti, ci din regiuni – nu provincie. Regiunile sunt baza comunităţilor care trebuie să-şi consolideze reformele administrative. PTD crede că reprezentarea parlamentară este necesară pentru a-şi expune poziţia politică. PTD nu vrea să fie un al patrulea partid maghiar, nu doreşte dezbinarea comunităţilor maghiare, ci un partid care luptă pentru drepturile tuturor cetăţenilor care trăiesc în Transilvania”, a precizat acesta.

Liderul PTD a precizat că organizaţia va propune un candidat pentru Primăria Târgu Mureş, însă nu a dorit să îi anunţe numele.


Kovacs a precizat că PTD militează pentru un sistem de competitivitate şi colaborare în cadrul politic actual, ‘competitivitate pentru a echilibra deficitul de democraţie, colaborare pentru atingerea ţelurilor politice şi sociale în contextul statului naţional şi unitar’.

 

http://www.voceatransilvaniei.ro/a-fost-lansat-partidul-transilvania-democrata-scopul-formatiunii-e-autonomia-economica/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro