A fost lansat Partidul Transilvania Democrată. Scopul formațiunii e autonomia economică

Distribuie!by Partidul Transilvania Democrată (PTD), care are ca scop declarat obţinerea autonomiei economice, a fost lansat joi, la Târgu Mureş, de către trei dintre membrii grupului de iniţiativă, Kovacs Istvan David, Majla Csaba şi Ujvari Andras. loading... Kovacs Istvan David a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, după […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Partidul Transilvania Democrată (PTD), care are ca scop declarat obţinerea autonomiei economice, a fost lansat joi, la Târgu Mureş, de către trei dintre membrii grupului de iniţiativă, Kovacs Istvan David, Majla Csaba şi Ujvari Andras.

loading...

Kovacs Istvan David a arătat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, după vacanţa parlamentară respectiv judecătorească, organizaţia va fi înregistrată la Tribunalul Bucureşti, conform legii 114/2015 şi că noul partid va fi unul regional şi se va numi Partidul Transilvania Democrată (PTD) – Demokratikus Erdelyert Part (DEP).


Scopurile noastre principale sunt: strângerea în ‘corabia’ noastră a acelor cetăţeni, indiferent de naţionalitate, care sunt convinşi că autonomia economică poate aduce mult râvnita schimbare în care cred şi pe care o aşteaptă de 25 de ani. În sigla partidului se regăsesc toate cele 6 culori – roşu, galben, albastru respectiv roşu, alb şi verde – care sunt reprezentative, după părerea noastră, tuturor naţiunilor care trăiesc pe aceste meleaguri. Cele 10 idei de bază ale programului politic al PTD sunt libertate, egalitate, familie, transilvanism, naţiune, tineret, cultură, sănătate, media şi politică regională în regiunile ardelene, într-o Românie liberă, o Românie a secolului XXI”, a susţinut Kovacs, citat deAgerpres.

Acesta a subliniat că PTD se doreşte a fi un partid echilibrat, caracterizat prin deschidere, dorinţa de integrare, respectând valorile tuturor comunităţilor şi că va fi ‘atât un partid maghiar, cât şi un partid român regional, în contextul european de partide de centru-dreapta’.

Regiunile, într-o Românie nouă, trebuie să se solidarizeze în cadrul constituţional. Într-o Românie nouă, regiunile trebuie să fie baza comunităţilor politice. Reforma administrativă constă în regionalism asimetric. PTD crede că reforma nu poate veni din centru – Bucureşti, ci din regiuni – nu provincie. Regiunile sunt baza comunităţilor care trebuie să-şi consolideze reformele administrative. PTD crede că reprezentarea parlamentară este necesară pentru a-şi expune poziţia politică. PTD nu vrea să fie un al patrulea partid maghiar, nu doreşte dezbinarea comunităţilor maghiare, ci un partid care luptă pentru drepturile tuturor cetăţenilor care trăiesc în Transilvania”, a precizat acesta.

Liderul PTD a precizat că organizaţia va propune un candidat pentru Primăria Târgu Mureş, însă nu a dorit să îi anunţe numele.


Kovacs a precizat că PTD militează pentru un sistem de competitivitate şi colaborare în cadrul politic actual, ‘competitivitate pentru a echilibra deficitul de democraţie, colaborare pentru atingerea ţelurilor politice şi sociale în contextul statului naţional şi unitar’.

 

http://www.voceatransilvaniei.ro/a-fost-lansat-partidul-transilvania-democrata-scopul-formatiunii-e-autonomia-economica/

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Marșul disperării! Aloo! Televiziunile? Vă ocupați cu toți „mucoșii” din campania electorală, dar pe ei nu-i vedeți. Unde sunteți?
Firme închise, din lipsă de angajați: “Cu banii ne rugăm de ei şi nu vor să vină la muncă”, mai bine pleaca in strainatate la munci agricole sau altceva
Adevarul despre atentatele de la Paris. Etapele gandite de papusari in vederea subjugarii intregii populatii a planetei
The Occult Universe of David Bowie and the Meaning of “Blackstar”
Ce vrea Prinţul Charles de la România ? Una este percepția, alta – realitatea. Alteţa Sa Regală nu promovează România, ci Transilvania
Căscaţi ochii la Odessa! E poarta spre Transnistria şi Moldova
Congresul UDMR discută un document despre autonomie: 'Transilvania va fi liberă de reţeaua aspiraţiilor centraliste'
Tara lui Lidl : EXCLUSIV. Anchetă a postului TV public din Germania: Lidl, cel mai mare discounter din România, IMPORTĂ 71% din produsele pe care le comercializează
Serviciile secrete stiau cu exactitate data la care Guvernul Ponta va cadea inainte cu o luna de tragedia de la Colectiv.
Dragoș Pătraru: O tot dădeau cu Augustin Lazăr nu e Lazăr, că e vorba de altul, oamenii ăștia par a fi într-o transă, nu poți discuta cu ei. Au doar certitudini. Și verdicte, pe care le împart violent. Zace câte un mic dictator în fiecare om care, foarte mic în realitate, devine puternic și mare și curajos pe net. Puternic, mare, curajos, dar neinformat. Iar când nu ești informat, riști, de multe ori, să pici de prost.
ACORD POLITIC PENTRU CEDAREA ARDEALULUI !
Capitalism: Motivul pentru care tinerii români se desprind greu de casa părintească. Argumentul lui Ionuț
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro