75 de ani de la conferința de la Yalta, unde Occidentalii au vândut România lui Stalin: “să nu ne certăm pentru nimicuri” ( Churchill despre România)

Distribuie!by Astăzi se împlinesc 75 de ani de la încheierea conferinței de la Yalta, 4-11 februarie 1945. În mentalul colectiv, la conferința din Crimeea, liderii celor trei mari puteri aliate împotriva Germaniei lui Hitler au împărțit lumea. Acest lucru este fals, după cum o demonstreazîă Protocolul lucrărilor conferinței. Stalin, Churchill și […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Astăzi se împlinesc 75 de ani de la încheierea conferinței de la Yalta, 4-11 februarie 1945. În mentalul colectiv, la conferința din Crimeea, liderii celor trei mari puteri aliate împotriva Germaniei lui Hitler au împărțit lumea. Acest lucru este fals, după cum o demonstreazîă Protocolul lucrărilor conferinței. Stalin, Churchill și Roosevelt au dezbătut următoarele teme:

loading...

– Organizația Mondială (O.N.U.)
– Declarația asupra popoarelor eliberate
– Dezarmarea Germaniei; Zona de ocupație franceze și Consiliul de Control pentru Germania
– Reparații
– Mari criminali de război; Polonia; Iugoslavia; Frontiera italo-iugoslavă
– Frontiera italo-austriacă
– Relațiile bulgaro-iugoslave
– Europa de Sud-Est; Iran
– Întâlnirile celor trei miniștri de Externe


Din aceste documente rezultă că România nu a constituit subiect de discuție pentru trei conducători, asta pentru că situația noatră fusese tranșată încă din octombrie 1944, când premierul britanic s-a înțeles cu Stalin privind viitorul țării noastre, iar președintele SUA a acceptat.

În discuția pe care Churchill a avut-o cu I.V. Stalin la Moscova în ziua de 9 octombrie 1944, acesta i-a spus “să nu ne certăm pentru nimicuri”, drept care scris cu mâna sa acordul de procentaj. În dreptul României a menționat: Rusia – 90%; Alții (SUA, Marea Britanie) – 10%, spune Prof. univ. dr. Ioan Scurtu. Documentul se află astăzi la Biblioteca Națională din Viena.


Ciorna-Churchill

Planul a fost pus în aplicare la nicio lună de la conferința de la Yalta. Pe 6 martie 1945 rușii au impus României un guvern democrat popular condus de dr. Petru Groza. Dacă inițial au protestat față de imixtiunea URSS în treburile interne ale României, după numai un an, în februarie 1946, SUA și Marea Britanie au recunoscut oficial noua putere instalată la București.

“Yalta este expresia demagogiei și înșelătoriei politice a celor care în spatele ușilor închise își împart teritorii și resurse, iar în public vorbesc despre „democrație”, „libertate”, ajutor””, mai spune Prof. univ. dr. Ioan Scurtu.

https://www.activenews.ro/cultura-istorie/11-februarie-75-de-ani-de-la-conferinta-de-la-Yalta-unde-Occidentalii-au-vandut-Romania-lui-Stalin-94770?fbclid=IwAR0AxosjrgSCf73agBIw59IahbcZkRvrx_Lmz0pqvGvacS8KRi9OKyLr3Wc

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Viktor Orban – Declarații IREDENTISTE la Cluj: „Să creăm cămin aici… viitorul o să fie în limba maghiară”
Donald Trump: Nu vreau niciun salariu ca presedinte, banii sa ramana la popor |Iohannis, Ciolos cand luati exemplu?
Președintele Poloniei s-a supărat rău pe neobolşevica UE: „Europa ne-a lăsat în voia sorții n 1945. Să ne lase în pace”
Nicu Ceausescu, vizionar: Nici in 20 de ani nu veti reusi sa zugraviti ce a construit tata, daramite sa construiți ceva nou!
Rolul desemnat Romaniei : furnizorul de gaze de sist al Europei
ACUZAȚII GRAVE: IOHANNIS CUMPĂRĂ TĂCEREA LUI LAZĂR CU O PENSIE GRASĂ
Misterele boicotului politic: Coalitia pt. Familie acuza ca partidele politice nu au vrut sa se implice deloc! Au avut ordin de la UE
NEFERTITI DATA JOS DE PE PIRAMIDA – Mesaj categoric al sefei CSM Simona Marcu: “Activitatea judecatorilor si procurorilor nu trebuie idealizata si cu atat mai putin glorificata”. Judecatorul Lucian Netejoru acuza procurorii din CSM: “Ne ingrijoreaza abordarea inedita in cazul controlului efectuat la DNA... Ma intreb retoric, cine este autorul unui raport de control, cel care il intocmeste sau cel care este chemat sa il aprobe?”. Minune mare, Tarcea si Lazar au dat semne de normalitate (Raportul)
A izbucnit RĂZBOIUL în USR. Acuzații și dezvăluiri: Bani, negocieri secrete, legături suspecte
USR și PNL au susținut și VOTAT în Parlament legea recursului compensatoriu! Dovadă VIDEO
România nu este jefuită doar de ieri-alaltăieri de austriecii care ne taie pădurile, ne exploatează petrolul, gazul metan și ne-au cumpărat pe mai nimic Banca Comercială a României !
„Die Zeit”: România – țara în care sunt distruse ultimele păduri ale Europei
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro