Mesajul unui cioban chinuit | „Nu renunţ la nimic! Dacă vii să-mi împuşti câinele, mor cu tine de gât! Am 80 de ani, înţelegi? Ori mă lași în pace, ori… Stau cu dumneata, îmi fac o cruce şi noroc bun!”

Distribuie!by   loading...   „Ceva miraculos se petrece totuși în România. Aveți atașat mesajul unui cioban necăjit, care s-a dus viral pe facebook, căci bacii n-au mai răbdat și au înțeles puterea străzii. Ieri, comercianții din Focșani s-au revoltat în premieră față de controalele abuzive alte inspectorilor nesătui de la […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

 

Cioban

loading...

 

„Ceva miraculos se petrece totuși în România. Aveți atașat mesajul unui cioban necăjit, care s-a dus viral pe facebook, căci bacii n-au mai răbdat și au înțeles puterea străzii. Ieri, comercianții din Focșani s-au revoltat în premieră față de controalele abuzive alte inspectorilor nesătui de la ANAF&Antifraudă. Atenție, la Focșani, acolo nu se întâmplă nimic niciodată! Dar oamenii nu mai pot duce, cocoșați de-atâția ani de inspecții ale ”organelor” al căror unic scop e stoarcerea de amenzi&șpăgi. Nicăieri în lume un stat nu-și asasinează micii întreprinzători. Acum, în stradă sunt transportatorii, terorizați și ei de instituții de formă (ASF), cu oameni plătiți regește, care nu știu altceva decât să scumpească polițe, tarife etc.

Nu mai merge așa! Ajunge! Guvernele au făcut mereu asta: au mărit salarii, pensii, ajutoare sociale, pentru a le acoperi ulterior din creșterea taxelor suportate de cei care muncesc, sau din împrumuri externe ce vor fi plătite de Generația Facebook și de tineri, în general. Acest mod iresponsabil de a conduce România (etalon e cazul fostului guvern Tăriceanu, care în plină criză mondială arunca bani pe măriri de pensii, în timp ce toată lumea strângea cureaua) nu mai poate continua! Gata, au fost de-ajuns 26 de ani! Și știm că nu se schimbă nimic de la sine. De aceea, strada ultimelor zile, după Revoluția Colectiv, a înțeles că mișcarea face schimbarea. Mișcarea de stradă…Hai, ROMÂNIA!”, comentează Laurenţiu Ciocăzanu, pe Facebook.

Redăm mai jos postarea lui Grigore Cartianu, citată de voceadiasporei.ro, fără alte comentarii:

Vocea curată a unui cioban. Vorbe în fața cărora parlamentarii ar trebui să roșească.
„Nu renunţ la nimic! Dumneata, dacă vii să-mi împuşti câinele, mor cu tine de gât! Am 80 de ani, înţelegi? Am eu pentru dumneata ac de pielea cojocului. Io în pușcărie nu mă duc. Așa că, mă înțelegi: ori mă lași în pace, ori… Stau cu dumneata, îmi fac o cruce şi noroc bun! Ăștia nu-s în stare să adune câinii vagabonzi din oraș și vor să ne omoare câinii care ne apără de lupi, de urși. Ei, parlamentarii, au câte 4-5 câini când vin la vânătoare. Şi noi nu avem voie să ne păzim oile. Dacă merg la munte… nu ştiu dacă aţi umblat în partea ceea, Borşa… acolo sunt lupi, urşi. Merg cu 300 de oi, vin cu 50. Mi-am făcut un saivan, am vreo 30 de hectare de pământ, am cumpărat cum am putut, am mai închiriat. Lâna am băgat-o în groapă şi am pus pământ pe ea, că nu ţi-o cumpără nimeni. Mieii mi i-o şutit. Brânza, dacă mă duc la piaţă, nu trece, omu’ n-are bani (…) Dacă am trei câini la turmă, ce vă fac câinii ăia dumneavoastră sau la parlamentari, ce fac, ce le dăunează? Au lemn la gât, nu iepuresc, nu nimic. Dar ei, când vin cu 5-6 câini şi cu jeep-urile şi ne înconjoară p-acolo păşunile tăte, au voie… Eu cred că şi acolo, în Parlament, își duc câinii. Vai de ţara noastră, ce a ajuns!”

 


Sursa:

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro