Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității

Distribuie!by Luni, 30 noiembrie 2015, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt „grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități. loading... […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


George Soros EuropaLuni, 30 noiembrie 2015, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt „grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități.

loading...

Procurorii ruși au spus că activitățile Open Society Institute și al Open Society Institute Assistance Foundation sunt o amenințare la adresa ordinii constituționale a Rusiei și a asecurității naționale. Procurorii au arătat că Ministerul Justiției va fi informat despre aceste concluzii și va trece aceste organizații pe lista organizațiilor străine indezirabile.


Potrivit site-ul rus RT.com, procurorii au deschis o investigație cu privire la activitățile celor două organizații – ambele sponsorizate de miliardarul George Soros. Se întâmpla în iulie 2015, după ce senatorii ruși au aprobat o listă cu 12 grupuri care, în opinia lor, trebuiau verificate pentru presupuse activități anti-ruse. Alte grupuri de pe această listă sunt National Endowment for Democracy (suspectat pentru implicarea în revoluțiile colorate din Serbia și până în Georgia și Ucraina), International Republican Institute (condus de senatorul John McCain), National Democratic Institute (condus de Madeleine Albright), MacArthur Foundation și Freedom House.

În iulie 2015, Ministerul Justiției de la Moscova a declarat US National Endowment for Democracy drept grup indezirabil, după ce procurorii au descoperit că organizația a cheltuit milioane de dolari în încercarea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor din Rusia si pentru a ataca prestigiul armatei ruse.


Legea pentru organizațiile străine indezirabile a intrat în vigoare în vara lui 2015. În momentul în care Ministerul Justiției declară indezirabilă o organizație, activele sale din Rusia sunt înghețate, sediile sunt închise și este interzisă distribuirea oricăror materiale produse de acest grup.

Cât privește Fundația pentru o Societate Deschisă, este puțin probabil ca aceasta să mai aiba active în Rusia, deoarece programele sale s-au restrâns în 2003, după venirea lui Putin la putere. În anii 1990, fundația a fost însă extrem de activă.

În cazul în care interdicția nu este respectată, angajații organizațiilor respective și orice cetățean rus care colaborează cu aceasta riscă amenzi mari și chiar închisoarea.

Decizia procurorilor ruși vine pe fondul anunțării unor sancțiuni economice impotriva comnpaniilor turce care activează în Rusia, în urma incidentului aerian de la granița turco-siriană, în urma prelungirii regimului de sancțiuni impus de UE Rusiei și poate anunța tensiuni mult mai pronunțate pentru viitor, mai cu seamă că accesul navelor ruse în Mediterana, în preajma Siriei, presupune tranzitarea strâmtorii Bosfor.

 

Sursa: cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Căncescu: În 2008, la inaugurarea investiției a participat unul, Orban, care era atunci Ministrul Transporturilor. Ne-a promis sprijin financiar. Nu am primit nimic. Și cum nenorocirile se repetă, același Orban a revenit, după 11 ani, la Brașov și a promis din nou sprijin de la Guvern, pentru aeroport. Tu îl mai crezi, Klaus? Eu, NU!”
Procurorii DNA şi cei din Parchetul General monitorizeaza cu atentie toate conturile de Facebook, iar cine nu e pe placul sistemului este obligat sa isi stearga contul- cazul Mihaelei Radulescu
Acuzații înfiorătoare: Ofițer SRI asasinat în arest la Codlea | SRI – capul mafiei cu sprijinul unei părţi din justiţie şi a unei părţi din presă
Documentar șocant din Germania despre exportul de copii români prin adoptii internationale.Ce presiuni colosale au fost pe România, ca mulți copii români sa ajungă chiar la pedofili
AUTORITATILE au stiut de ATACUL CHIMIC din COLECTIV ! De ce nu au cerut imediat AJUTOR INTERNATIONAL ?
Marian Iancu și Ioan Muntean chinuiți în ultimul hal din cauza lui Augustin Lazăr. A refuzat de 4 ori eliberarea deși îndeplinea toate condițiile de ieșire
Cătălin Tache | Serviciile declanșează atacul dronelor!
In spatele Barnevernet se afla un membru al grupului Bilderberg.
Guvernul Dăncilă voia să lanseze anul ăsta o nouă sesiune de bani pentru tineri prin START-UP NATION, guvernul Orban anulează si mută la anul, #sa vedem !
Statul „român” împotriva românilor "Taie-le rădăcinile, acoperă-le cerul, distruge-le tradițiile, dezbină-i, fă-i să se rușineze de ceea ce sunt!"
Tăierile ilegale de păduri continuă în linişte şi consens, RETEAUA SCHWEIGHOFER: CINE A TĂIAT SI CÂT A CÂSTIGAT
Un deputat USR, declarație șocantă: „Noi, membrii Comisiei SRI, habar nu avem de nimic!”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro