Fundațiile lui George Soros, amenințări la adresa ordinii constituționale și a securității

Distribuie!by Luni, 30 noiembrie 2015, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt „grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități. loading... […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather


George Soros EuropaLuni, 30 noiembrie 2015, Parchetul General de la Moscova a emis un comunicat prin care arată că Institutul pentru o Societate Deschisă al lui George Soros și alte organizații afiliate sunt „grupuri indezirabile”, interzicând cetățenilor ruși și organizațiilor ruse participarea într-un fel sau altul la proiectele acestor entități.

loading...

Procurorii ruși au spus că activitățile Open Society Institute și al Open Society Institute Assistance Foundation sunt o amenințare la adresa ordinii constituționale a Rusiei și a asecurității naționale. Procurorii au arătat că Ministerul Justiției va fi informat despre aceste concluzii și va trece aceste organizații pe lista organizațiilor străine indezirabile.


Potrivit site-ul rus RT.com, procurorii au deschis o investigație cu privire la activitățile celor două organizații – ambele sponsorizate de miliardarul George Soros. Se întâmpla în iulie 2015, după ce senatorii ruși au aprobat o listă cu 12 grupuri care, în opinia lor, trebuiau verificate pentru presupuse activități anti-ruse. Alte grupuri de pe această listă sunt National Endowment for Democracy (suspectat pentru implicarea în revoluțiile colorate din Serbia și până în Georgia și Ucraina), International Republican Institute (condus de senatorul John McCain), National Democratic Institute (condus de Madeleine Albright), MacArthur Foundation și Freedom House.

În iulie 2015, Ministerul Justiției de la Moscova a declarat US National Endowment for Democracy drept grup indezirabil, după ce procurorii au descoperit că organizația a cheltuit milioane de dolari în încercarea de a pune sub semnul întrebării corectitudinea alegerilor din Rusia si pentru a ataca prestigiul armatei ruse.


Legea pentru organizațiile străine indezirabile a intrat în vigoare în vara lui 2015. În momentul în care Ministerul Justiției declară indezirabilă o organizație, activele sale din Rusia sunt înghețate, sediile sunt închise și este interzisă distribuirea oricăror materiale produse de acest grup.

Cât privește Fundația pentru o Societate Deschisă, este puțin probabil ca aceasta să mai aiba active în Rusia, deoarece programele sale s-au restrâns în 2003, după venirea lui Putin la putere. În anii 1990, fundația a fost însă extrem de activă.

În cazul în care interdicția nu este respectată, angajații organizațiilor respective și orice cetățean rus care colaborează cu aceasta riscă amenzi mari și chiar închisoarea.

Decizia procurorilor ruși vine pe fondul anunțării unor sancțiuni economice impotriva comnpaniilor turce care activează în Rusia, în urma incidentului aerian de la granița turco-siriană, în urma prelungirii regimului de sancțiuni impus de UE Rusiei și poate anunța tensiuni mult mai pronunțate pentru viitor, mai cu seamă că accesul navelor ruse în Mediterana, în preajma Siriei, presupune tranzitarea strâmtorii Bosfor.

 

Sursa: cotidianul.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Şmecherie de şmecherie… de la Chişinău
Misterele boicotului politic: Coalitia pt. Familie acuza ca partidele politice nu au vrut sa se implice deloc! Au avut ordin de la UE
Avertisment EXTREM al unui cunoscut academician | Integrarea în UE este de fapt dezintegrare. Suntem o colonie pe zi ce trece. Grupările Soros au distrus România și au acaparat instituțiile
Se fac presiuni tot mai mari din partea grupurilor LGBT în alianță cu unii politicieni, pentru promovarea agende LGBT in scoli care va costa statul român peste 70 de milioane de euro anual (interesant că nimeni nu protestează ca această sumă să fie dată spitalelor)
Iluzia democraţiei , EuroTolerantaVision
Președintele României e membru în consiliul unui think-tank fondat de George Soros. EXCLUSIVITATE
Decan al facultății SRI: ”Lazăr a fost ofițer acoperit al Securității, angajatul lor 100%”
(Video) Economia României, distrusa in 28 de ani. Un raport CIA arata ca in aceasta perioada, din România au plecat catre banci străine 400 de miliarde de dolari
Bătrân cu handicap, umilit de un paznic în parcarea unui magazin din Bucureşti. Dacă ar da lanțul de magazine LIDL în judecată, ar lua despăgubiri uriaşe !!
AVERTISMENTUL unui fost comandant NATO | Occidentul se îndreaptă spre un RĂZBOI cu Rusia
Pas cu Pas:...Activist împușcat în cap de un angajat al Poliției Locale în Centrul Capitalei. UPDATE: VIDEO NECENZURAT
A început regionalizarea României: Trei ministere pregătesc eliminarea structurilor județene și înlocuirea cu structuri regionale
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro