Avion rusesc DOBORÂT la granița dintre Turcia și Siria. Aeronava s-a prăbușit cuprinsă de flăcări – VIDEO

Distribuie!by loading... Turcia a doborât marţi un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria, anunţă CNN-Türk, citat de Gazeta.ru. Un avion de vânătoare s-a prăbuşit, cuprins de flăcări, marţi, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia, a relatat Reuters, citând postul de televiziune […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Avion rusesc DOBORÂT la granița dintre Turcia și Siria. Aeronava s-a prăbușit cuprinsă de flăcări – VIDEO

loading...

Turcia a doborât marţi un avion de vânătoare rus la frontiera sa cu Siria, anunţă CNN-Türk, citat de Gazeta.ru.

Un avion de vânătoare s-a prăbuşit, cuprins de flăcări, marţi, într-o zonă de pe teritoriul Siriei foarte aproape de frontiera cu Turcia, a relatat Reuters, citând postul de televiziune privat turc Haberturk TV.

Avioane F-16 ale aviaţiei turce au doborât aparatul de zbor care intrase în spaţiul aerian al Turciei, a declarat un responsabil militar de la Ankara, conform Agerpres.

Avionul doborât s-a prăbuşit pe teritoriul sirian la 5 km la frontiera cu Turcia.

Potrivit RIA Novosti, piloţii au reuşit să se catapulteze.

UPDATE 11:02

Rusia susține că avionul nu era în spațiul aerian al Turciei, ci al Siriei. În același timp, Turcia susține că piloții avionului au fost avertizați de zece ori în 5 minute.

Premierul turc Ahmet Davutoglu, care a convocat o reuniune de urgenţă cu şeful Statului Major, Hulusi Akar, şi cu ministrul de externe Feridun Sinirlioglu a decis ca Ankara să sesizeze NATO şi ONU cu privire la incidentul de la frontiera turco-siriană.

De la începutul intervenţiei militare ruse în Siria în sprijinul regimului preşedintelui Bashar al-Assad, la sfârşitul lunii septembrie, incidentele de frontieră s-au înmulţit între Ankara şi Moscova.

La 3 octombrie, avioane de vânătoare turce au interceptat un avion militar rus angajat în Siria, care încălcase spaţiul aerian al Turciei şi care a fost forţat să se întoarcă. Moscova a invocat atunci ‘condiţii meteo nefavorabile’.

Armata turcă a doborât la 16 octombrie o dronă de fabricaţie rusă, care pătrunsese în spaţiul aerian al Turciei.

Tensiunile între cele două ţări au crescut în ultimele zile, după o serie de bombardamente ruse care, potrivit Ankarei, au vizat localităţi turcofone în Siria. Turcia l-a convocat vineri pe ambasadorul Rusiei la Ankara pentru a protesta faţă de ‘consecinţele serioase’ ale acestei operaţiuni.

 

 


sursa:

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

PROF. FLORIAN COLCEAG: SCOALA DRESEAZA COPILUL ASTFEL INCAT SA IASA CE VREA SISTEMUL
Donald Trump- discurs istric la ONU: "Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține patrioților. Viitorul aparține națiunilor suverane și independente, care-și protejează cetățenii și își respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”
Legea Big Brother, adoptată de Camera Deputaților. Care sunt noile prevederi
Mama care a crescut fetița susține că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă.
Ambasadorul american cere privatizare totală și exploatarea resurselor
Doamne Ferește - Ce face Klaus Iohannis, în plin scandal la Caracal: poze de campanie ale președintelui, cu rânjet de cal, cu burtoi de gravidă?
Statul român impotriva României ! Statul român vrea să scape de liber profesioniști
Ilie Serbanescu: “Occidentul a preluat România în NATO şi UE şi, în numai zece ani, cu o viteză inimaginabilă la scară istorică, a terminat-o!
Dragă hipsterime, rocărime și alte alea,
ISTERIA ANTI-BISERICA A ONG-URILOR LUI SOROS CONTINUA. In timp ce Masoneria si multe ONG-uri sunt finantate de la stat, Remus Cernea cere ca statul sa nu mai dea bani pentru Construirea Catedralei Mântuirii Neamului - propunere legislativă depusă la Senat
EXPLOZIV! SOV pune punctul pe i | Băi GENERAŢIE, ambele găşti te-au minţit!
Fiti solidar in primul rand cu romanii si dupa aceea NEGOCIATI cu UE cota de emigranti, domnule Johannis!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro