Iohannis ar dori să o schimbe pe Dăncilă cu premierul… ”propagandei ruse”!

Distribuie!by ”Surse politice susțin că președintele Klaus Iohannis ar vrea un premier tot din rândurile PSD după ce va pica guvernul Dăncilă” la moțiune – acesta ar fi chiar premierul propus de Sputnik în 2017 loading... Cotidianul ”România liberă”: ”Sputnik, vocea propagandei rusești, o vede pe Ana Birchall premier al […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

”Surse politice susțin că președintele Klaus Iohannis ar vrea un premier tot din rândurile PSD după ce va pica guvernul Dăncilă” la moțiune – acesta ar fi chiar premierul propus de Sputnik în 2017

loading...

Cotidianul ”România liberă”: ”Sputnik, vocea propagandei rusești, o vede pe Ana Birchall premier al României”. Mediafax: ”Agenţia de presă rusă Sputnik: Ana Birchall, favorită pentru a fi nominalizată premier în locul lui Sorin Grindeanu”. Revista ”22”: Agenţia de presă rusă Sputnik, anunță că Liviu Dragnea va nominaliza o femeie ca premier şi o indică pe Ana Birchall ca fiind favorită”. B1 Tv: ”Propaganda rusă, odă ca pe vremea comunismului pentru Ana Birchall pe care o numesc probabil viitorul premier”.


Toate aceste articole și nenumărate altele au apărut în iunie 2017, când premierul Grindeanu fusese demis și PSD căuta o variantă.

Atunci, surse din PSD ne-au vorbit despre interesul care există pentru numirea Anei Birchall în fruntea guvernului. Interesul exista mai ales în străinătate. La vremea respectivă, analizând datele biografice și calitățile frumoasei politiciene opinam că ar fi un premier foarte bun.


Iar oricine face o analiză a acestor date, dar și a prezenței și prestației publice a Anei Birchall, ajunge la concluzia că era o variantă net superioară unui personaj precum controversatul Mihai Tudose.

Desigur, ulterior ne-a dezamăgit total atitudinea manifestată fruntea Justiției, când Ana Birchall a dat dovadă de subordonare totală față de SUA – în totala sfidare a eforturilor de eliberare  de metehnele de tip Kovesi.

Dar, culmea, se pare că tocmai această atitudine l-a convins pe președintele Iohannis că Ana Birchall ar fi o variantă de premier! Și nu oricând… ci chiar în curând! După moțiunea de cenzură!

Atenție la ce scrie ”Știri pe surse”, sub semnătura ”Denisa Miron”, un pseudonim folosit de obicei de o distinsă și talentată… deputată: ”Se pare că președintele României și-ar dori căderea actualului guvern, dar nu ca să aducă neapărat la putere PNL-ul care s-au uza foarte repede în anul rămas până la alegerile parlamentare”.

”Prin urmare, surse politice susțin că  președintele Klaus Iohannis ar vrea un premier tot din rândurile PSD după ce va pica guvernul Dăncilă. Surse din zona prezidențială susțin că el ar prefera-o pe Ana Birchall, actualul ministru al Justiției”.

Aceleași ”surse apropiate Președinției” spun că varianta aceasta e văzută de Iohannis ca un ”Guvern de tranziție”.

”Strategia Președintelui Klaus Iohannis este ca în cazul în care moțiunea trece să aibă un guvern din umbră, după preferințele sale, dar cu oameni din PSD, pentru a putea avea în continuare un discurs de opoziție”, spune sursa citată.

Și, atenție la sincronizarea mișcărilor care ar aduce-o la cârma Executivului de tranziție pe ”preferata președintelui, Ana Birchall, cea care conduce în acest moment Ministerul Justiției”.

”Cum ea ar fi automat exclusă din Guvern în cazul în care ar semna decretele de eliberare din funcție așa cum l-a obligat deja Curtea Constituțională, Operațiunea Moțiunea este programată înainte de publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR însoțită de motivarea aferentă”, scrie ”Denisa Miron”, subliniind că  ”Președintele a anunțat deja că se va supune deciziei CCR dar doar după publicarea acesteia în Monitorul Oficial”.

Deci, dacă Guvernul Dăncilă cade la votul Moțiunii inițiată de PNL, ”atunci automat treburile curente vor fi gestionate de guvernul demis în fruntea căruia se va afla unul din membrii Cabinetului desemnat de președintele României cu titul de interimar – acest prim-ministru interimar ar urma să fie Ana Birchall”.

”Lui Klaus Iohannis i-ar conveni de minune acest scenariu, în condițiile în care el nu are niciun interes să deconteze electoral un eventual guvern PNL (…) calul de bătaie ar rămâne PSD, iar USR-PLUS și-ar pierde din suflu suficient de mult astfel încât să nu emită pretenții la locale și parlamentare”, argumentează ”Denisa Miron”.

Reamintim că, după ce Sputnik i-a apreciat calitățile și a semnalat-o ca potențial premier, oficiali SUA au vorbit în termeni apreciativi de Ana Birchall. În acest sens s-au exprimat procurorul general al SUA și ambasadorul la UE al ”partenerului strategic”.

Deci, iată că se poate și așa: Iohannis să ajungă la vorba… Sputnik, a ”propagandei ruse”! Desigur, noi nu vrem să-i influențăm principiul ”mai bine slugă la americani, decât la ruși”, dar cel puțin e bine că recunoaște ce e valabil.

Read more: https://ro.sputnik.md/analytics/20190926/27677004/Iohannis-ar-dori-s-o-schimbe-pe-Dancila-cu-Birchall.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

TATAL fetitei: "Este o mafie la Protecţia Copilului Drobeta Turnu Severin. Au fost complici cu această familie din America. Din primele momente când au venit la noi în casă, ne-au scos afară ca să stea de vorbă cu familia”, a povestit el
România nu va fi lăsată să își construiască autostrăzi peste Carpați!
REȚEAUA SOROS ÎN ACȚIUNE. „Iniţiativa României” din nou în slujba lui Iohannis. Cine este ONG-istul Soroșist Mihai Poliţeanu, cel ce a depus plângerea la DNA împotriva premierului pentru ordonanțele date?
Prin obstrucționarea justiției, Iohannis este complice la traficul de copii și crimele asasinului din Caracal
Nu mai pot fi numite "conspiratii"- raportul a iesit, expertii INEC au ajuns la concluzia ca la COLECTIV focul nu a pornit de la artificii ci a fost provocat
Iulian Fota : Oamenii din piețe sunt floarea intelectuală a acestei țări: tineri, energici, inteligenți, creativi. Dar aceste calități nu îi fac imuni la manipulare!
Scandal imens între Evenimentul Zilei și vicepreședintele USR, Clotilde Armand. Cea din urmă a anunțat că dă în judecată publicația amintită după ce în EVZ a apărut un articol referitor la autostrada Bechtel și firma Egis care este condusă de aceasta
Un ȘEIC din Abu Dhabi, aproape de a prelua INSULA MARE A BRĂILEI!
Vladimir Putin: Nimeni nu va supraviețui unui război între Rusia și SUA. NATO caută inamici externi pentru a-și justifica existența
SIE: spioni romani executati peste hotare
Demolând proiectul de lege prin care se dorește vaccinarea obligatorie a românilor, copii și adulți. Iată ce spune un părinte care și-a pierdut un copil din cauza sistemului medical
Afirmații fără precedent făcute în direct la Televiziunea Națională: România nu mai este un stat, ci o corporație condusă de străini. În ultimii 26 ani, România a pierdut peste UN TRILION de euro, mai mult decât a pierdut de la Ștefan cel Mare până-n '89
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro