Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat paralela între Maduro și Ceaușescu făcută de senatorul american republican Marco Rubio.

Distribuie!by Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat paralela între Maduro și Ceaușescu făcută de senatorul american republican Marco Rubio. loading... BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a reacționat pe Facebook la postarea senatorului american Marco […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

Purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova, Maria Zaharova, a comentat paralela între Maduro și Ceaușescu făcută de senatorul american republican Marco Rubio.

loading...

BUCUREȘTI, 26 feb – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a reacționat pe Facebook la postarea senatorului american Marco Rubio, care, în contextul evenimentelor din Venezuela, a publicat pe Twitter fotografia fostului președinte al României, Nicolae Ceaușescu.


​Anterior, senatorul republican Rubio publicase un colaj cu fotografii. Pe prima apare fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu, în timp ce vorbește de la tribună. În a doua imagine, Ceaușescu și soția lui Elena se află în sala de judecată, în timpul procesului împotriva lor.

În opinia Mariei Zaharova, publicând poza lui Ceaușescu, Rubio, prin ilustrarea publicată, având în vedere „ceea ce îl așteaptă pe Maduro”, „habar nu are despre subiectul discuției”.


„Problema e că istoria lui Nicolae Ceaușescu este un caz clasic în care Washingtonul este gata sub acoperirea cu „valorile democratice” să susțină pe oricine, atât timp cât acest lucru corespunde intereselor lui naționale. În cazul în care interesele naționale nu mai au nevoie de cineva, aceștia se descotorosesc de acest “protejat”. Dacă senatorul Rubio ar ști că prin replica sa în rețele de socializare, de fapt, săvârșește un coming-out, recunoscând responsabilitatea pentru SUA pentru milioane de vieți pierdute în diferite părți ale lumii!”, a scris ea.

Potrivit Mariei Zaharova, scopul politicii externe a lui Ceaușescu a fost reducerea dependenței României de URSS și alte state din tabăra socialistă, iar pentru acest vector a fost mângâiat de Occident, premiat și inundat cu credite de miliarde. Când Ceaușescu nu mai convenea donatorilor săi, totul s-a schimbat.

“Atunci a răbufnit prima revoluție colorată în regiune cu tot amalgamul ei de mecanisme tradiționale de „reinstaurare a democrației și grija față de populație”: de la dezinformări până la provocări”, a scris ea.

De asemenea, Zaharova a evocat și alte paralele istorice.

“În cadrul investigației speciale din anul 2007 s-a demonstrat că ordinul de a trage asupra demonstranților din Timișoara a fost dat nu de Ceaușescu (acuzație înaintată ulterior în cadrul unui proces de două ore), ci generalul Stănculescu, “care trecuse de partea poporului” (nu vă amintește nimic?). Apropo, anume el a fost unul din organizatorul procesului împotriva lui Ceaușescu și execuția lui. Fostul prim-ministru al Ungariei, Miklós Németh, a recunoscut mai târziu că serviciile secrete ungare au furnizat arme opoziției românești. Din nou, vă amintește acest lucru de ceva?”, a menționat ea.

Președintele parlamentului Venezuelei, Juan Guaido, s-a autoproclamat pe 23 ianuarie șef interimar al statului pe perioada funcționării guvernului provizoriu. SUA și un șir de alte state l-au recunoscut pe Guaido și au cerut lui Maduro să nu admită niciun fel de acțiuni violente împotriva opoziției. Maduro a declarat că este singurul președinte constitutional, afirmând că liderul opoziției parlamentare este “o marionetă a SUA”.

Read more: https://ro.sputnik.md/International/20190226/24980765/Zaharova-a-comentat-paralela-ntre-Ceausescu-Maduro-e-un-coming-out.html

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Fascismul civic și succesul SRI în Piața Victoriei – cauze și efecte
RUSINE! Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca Romania "desi se opune" VA ACCEPTA COTELE OBLIGATORII si va primi mii de imigranti daca Uniunea Europeana i-o va cere. Pentru miile de imigranti noi facilitati de primire a imigrantilor vor fi construite
Guvernul Ungariei promite investiţii de miliarde în România. Ce vrea? AUTONOMIE!
SA STAM STRAMB SI SA JUDECAM DREPT IATA DE CE MARILE CORPORATII SE ADUNA PRECUM HIENELE IN JURUL MUNTILOR NOSTRI
O minciună sfruntată – independenţa energetică a coloniei România
Șefa DNA, făcută praf de o judecătoare: Kovesi minte cu nerușinare
Lucruri mai puțin știute despre Dacian Cioloș. Legătura cu MISA a lui Bivolaru
Primele reacții după venirea imigranților în România: "Guvernul de tehnocrati ignora copiii noștri, cu doua facultăți, stau acasă și lor le dau mâncare, cazare și am înteles că și bani! (VIDEO)”
Voi nu sunteţi poporul, voi sunteţi trecutul! – le spune televiziunea publică germană criticilor migraţiei în masă, LGBT-ului, multiculturalismului
”Dacă piere Straja voastră va pieri și Țara noastră”...
Un politician norvegian dezvăluie pretextele folosite de Barnavernet pentru a lua copiii de lângă părinți: Mama nu a tăiat pâinea destul de bine, bunicii sunt lăsați să îmbrățiseze copiii! Jan Simonsen acuză ambasada Norvegiei din România de minciună. Şcoala „Barnevernet” de la Sinaia; Pericol! Sistemul „Barnevernet” pe cale de se implementa şi in Romania!? (VIDEO)
Cizma UE pusă pe grumazul României aduce sclavie din plin românilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro