ExxonMobil și OMV Petrom vor extrage 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din Marea Neagră

Distribuie!by loading... ExxonMobil și OMV Petrom vor începe să producă 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, începând din 2020-2021, a declarat, marți, Sorin Gal, director general în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). Aceasta ar însemna mai mult de jumătate […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

ExxonMobil și OMV Petrom vor începe să producă 6 miliarde de metri cubi de gaze pe an din blocul Neptun din Marea Neagră, începând din 2020-2021, a declarat, marți, Sorin Gal, director general în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM).

Aceasta ar însemna mai mult de jumătate din producția actuală de gaze a țării, care este de circa 10-11 miliarde de metri cubi de gaze pe an.


“Exxon ar trebui ca în noiembrie 2018 să-și exprime intenția de a trece la faza următoare a proiectului. Ei vor începe să producă din 2020-2021 o cantitate de 6 miliarde de metri cubi pe an”, a spus Gal, în cadrul conferinței ZF Power Summit.

OMV Petrom și americanii de la ExxonMobil au finalizat cu succes a doua campanie de foraj în perimetrul Neptun din Marea Neagră, unde cele două companii au investit în total 1,5 miliarde de euro, din 2008 până în prezent. Primele estimări arată că în perimetrul Neptun ar putea fi între 42 și 84 de miliarde de metri cubi de gaze. AGERPRES/(AS – autor: Florentina Cernat, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Ada Vîlceanu)


 Tot ce a apartinut candva poporului este astazi pe maini straine private.

De exemplu Gloria este prima platformă marină românească construită la șantierele navale Galați. La 9 noiembrie 1975 a fost lansată la apă. Platforma de foraj marin Gloria este o platformă de tip autoridicătoare cu patru picioare cu zăbrele din material tubular.
Platforma a fost concepută cu utilaje și instalații realizate la Galați, București, Reșița, Timișoara, Bârlad, Câmpina, Oradea, Roman, Cluj-Napoca, Ploiești și Arad și a început activitatea de foraj la 16 septembrie 1976, la o distanță de 72 Mm în largul Mării Negre, la o adâncime maximă a apei de 90 m. În prezent Gloria aparține austriecilor de la Petrom (OMV). Tot ce a apartinut candva poporului este astazi pe maini straine private.

N. Ceausescu inaugurand acum 38 de ani platforma de foraj marin „Gloria”

Lungime: 73 m
Lățime: 41 m
Suprafața: 2500 m2
Înălțimea turlei: 70 m
Înălțimea bordului liber: 12 m
Greutate totală: 7000 t
Picioare de susținere: 4 x 122 m
Adâncimea de foraj: 6000 m
Echipaj: 70 oameni
Alte dotări: stații radio, elicoptere, nave speciale de legătură cu țărmul

 

Surse (AGERPRES)

Cocoon.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro