Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

George Maior anunță că demisionează de la șefia SRI

loading...

George Maior a declarat vineri, la Timișoara, că în toamnă își va da demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații SRI), motivând că, în opinia sa, viitorul președinte “trebuie să decidă în ceea ce privește serviciile de informații”.

„Eu cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a afirmat George Maior, potrivit pressalert.ro.


Șeful SRI este vineri prezent în Timișoara, unde va fi distins cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității de Vest.


Citește și: Ce spune Chirieac despre demisia lui Maior

Despre speculațiile privind numirea sa în funcția de premier, șeful SRI a comentat că „adesea se vehiculează, dar niciodată nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intenții sau tot felul de prognoze în legătură cu evoluția mea politică. Nu este cazul de așa ceva, nu mi s-a propus niciodată și n-am discutat cu nimeni ideea de premier”.

Maior: Serviciile nu ar trebui să se implice deloc în politică

Șeful SRI crede că serviciile de informații nu au ce căuta în viața politică, făcând referire indirectă la scandalurile politice din pre-campanie care au gravitat în jurul temei ofițerilor acoperiți.

Întrebat cât de mult ar trebui să se implice serviciile de securitate în viața politică, George Maior a răspuns ferm: “Deloc. Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, strategic pentru președinția statului, discursul politic aduce în atenție și serviciile de informații. Dar din punct de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că acesta nu va face decât să acționeze în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine”.


CARTELE PRE-PAY. Curtea Constituțională, decizie care va enerva SRI și DIICOT

Întrebat dacă consideră că deciziile oamenilor politici se bazează pe informație, directorul Serviciului Român de Informații a ținut să precizeze că unele decizii se iau ținând cont de acest lucru, însă „mulți ignoră această cunoaștere, iar efectul lor poate nu este cel mai bun din punct de vedere al eficienței noastre naționale într-o lume destul de complicată”. Șeful SRI a mai recunoscut că serviciul de informații „nu este tocmai perfect, uneori nu captăm toată informația necesară”, însă, per ansamblu, George Maior consideră că „există un cuplaj între fluxul de informație transmis decidenților și deciziile care se iau mai ales în deciziile vitale pentru stat, pentru securitatea lui și pentru evoluția lui”.

Candidații la prezidențiale, mulțumiți de șefii Serviciilor

Cei doi favoriți ai alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, au declarat în cadrul mai multor ieșiri publice că nu consideră necesară schimbarea șefilor serviciilor de securitate după alegeri.

“Nu văd niciun motiv. Nici nu cred că este o discuție de acest fel”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unui interviu.

O poziție similară a avut și premierul Victor Ponta, care nu crede în necesitatea înlocuirii șefilor serviciilor secrete.

Sursa:http://www.dcnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

In Republica Moldova nu mai este acceptata indobitocirea promovata de catre ProTV !
FABRICA DE FIRME – SECRETELE FINANCIARE ALE ELITELOR MONDIALE|PanamaPapers: UN SCANDAL MONDIAL cu LEGĂTURI ÎN ROMÂNIA! IMPLICAŢI, lideri ai lumii, capete încoronate, corporații internaționale, capi ai crimei organizate și afaceriști controversați
Viata-n "Plescoi" ..."Elena Udrea si marul stricat" ... de farmece si curvie
2000 de soldati rusi asteapta sa plece spre Siria pentru a sprijini regimul Bashar al-Assad in lupta cu gruparile teroriste sprijinite de SUA si acolitii ei
Șeful Jandarmeriei, înlocuit. Olaru a semnat ordinele pentru intervențiile de la Pungești
Jaful secolului – Privatizarea SNP PETROM
DEMENŢĂ totală la parada gay din Sao Paolo. 2 milioane de homosexuali au ieşit pe străzi pentru a-L batjocori pe Isus. Intrebarea este, de ce nu işi bat joc şi de Mohamed , Crishna sau Buddha etc. ?
Chevron începe exploatările în Dobrogea, pe litoralul Mării Negre
CE SE ÎNTÂMPLĂ DE FAPT? Au creat o luptă între mafioți în care să implice pe românii neavizați pentru a o folosi împotriva Poporului Român și să poata acuza tot pe români pentru dezastrul planificat, organizat și executat de străini. Planul final este Monarhia satanica pentru Romani
Rusia despre sistemul anti-rachetă instalat de NATO în România: „Nu vor putea rezista unui atac intens”
LEGISLAŢIA SECRETĂ după care este condusă România | Nimeni nu poate spune ce conţin aproape 500 de HOTĂRÂRI de GUVERN cu PUTERE de LEGE care au fost SECRETIZATE
POLITICIENII ROMÂNI: Mercenari plătiţi să jefuiască şi să distrugă
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro