Distribuie!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
1. 2. 3.

George Maior anunță că demisionează de la șefia SRI

loading...

George Maior a declarat vineri, la Timișoara, că în toamnă își va da demisia din funcția de director al Serviciului Român de Informații SRI), motivând că, în opinia sa, viitorul președinte “trebuie să decidă în ceea ce privește serviciile de informații”.

„Eu cred că un lucru normal într-un stat democratic este acela ca viitorul președinte să decidă în ceea ce privește serviciile de informații. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou președinte, îmi voi prezenta demisia și rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie. Nu am nicio problemă din acest punct de vedere”, a afirmat George Maior, potrivit pressalert.ro.


Șeful SRI este vineri prezent în Timișoara, unde va fi distins cu titlul de “Doctor Honoris Causa” al Universității de Vest.


Citește și: Ce spune Chirieac despre demisia lui Maior

Despre speculațiile privind numirea sa în funcția de premier, șeful SRI a comentat că „adesea se vehiculează, dar niciodată nu a venit dinspre mine acest lucru, tot felul de intenții sau tot felul de prognoze în legătură cu evoluția mea politică. Nu este cazul de așa ceva, nu mi s-a propus niciodată și n-am discutat cu nimeni ideea de premier”.

Maior: Serviciile nu ar trebui să se implice deloc în politică

Șeful SRI crede că serviciile de informații nu au ce căuta în viața politică, făcând referire indirectă la scandalurile politice din pre-campanie care au gravitat în jurul temei ofițerilor acoperiți.

Întrebat cât de mult ar trebui să se implice serviciile de securitate în viața politică, George Maior a răspuns ferm: “Deloc. Din păcate, în contextul oricărei campanii electorale, mai ales la nivelul acesta cel mai înalt, strategic pentru președinția statului, discursul politic aduce în atenție și serviciile de informații. Dar din punct de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că acesta nu va face decât să acționeze în parametrii de independență și de neutralitate de a sta departe de această luptă politică. Nu ne interesează rezultatul, ne interesează să ne facem treaba bine”.


CARTELE PRE-PAY. Curtea Constituțională, decizie care va enerva SRI și DIICOT

Întrebat dacă consideră că deciziile oamenilor politici se bazează pe informație, directorul Serviciului Român de Informații a ținut să precizeze că unele decizii se iau ținând cont de acest lucru, însă „mulți ignoră această cunoaștere, iar efectul lor poate nu este cel mai bun din punct de vedere al eficienței noastre naționale într-o lume destul de complicată”. Șeful SRI a mai recunoscut că serviciul de informații „nu este tocmai perfect, uneori nu captăm toată informația necesară”, însă, per ansamblu, George Maior consideră că „există un cuplaj între fluxul de informație transmis decidenților și deciziile care se iau mai ales în deciziile vitale pentru stat, pentru securitatea lui și pentru evoluția lui”.

Candidații la prezidențiale, mulțumiți de șefii Serviciilor

Cei doi favoriți ai alegerilor prezidențiale, Klaus Iohannis și Victor Ponta, au declarat în cadrul mai multor ieșiri publice că nu consideră necesară schimbarea șefilor serviciilor de securitate după alegeri.

“Nu văd niciun motiv. Nici nu cred că este o discuție de acest fel”, a declarat Klaus Iohannis în cadrul unui interviu.

O poziție similară a avut și premierul Victor Ponta, care nu crede în necesitatea înlocuirii șefilor serviciilor secrete.

Sursa:http://www.dcnews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

George Soros, Klaus Iohannis și Noua Securitate – tentativă de lovitură de stat în România
DEZVĂLUIRI BOMBĂ | Cioloș declanșează MAREA DESPĂDUCHERE! Vor urma trei luni de foc, asa cum Romania nu a mai cunoscut poate de pe vremea epurarilor staliniste,... pentru a se instala monarhia !
Klaus Iohannis a vorbit la ONU în fața unei săli aproape goale
Klaus Iohannis e anticomunist numai când îi iese lui ceva. Cartea lui care s-a vandut in China a fost curătată de anticomunism ca să facă el bani acolo!
Traian Basescu sare in apararea ONG-urilor lui George Soros: "Aceste ONG-uri au fost si sunt implicate in consolidarea societatii civile si a democratiei romanesti, inca suficient consolidate"
Ion Cristoiu: ”Nu cumva Serviciile secrete străine se bat pe teritoriul nostru folosindu-ne pe post de useful idiot?”
România, ţară de lumea a treia. Rwanda ne întrece la competitivitate, Tanzania ne depăşeşte la infrastructură, iar Congo la învăţământ
VIETASII – Capii serviciilor secrete pot ramane in functii pe viata. Directorii, prim-adjunctii si adjunctii SRI, SIE, STS si SPP sunt singurii sefi de institutii din Romania care nu sunt numiti pe mandate limitate. Din 2018, in Parlament zace un proiect de lege menit sa democratizeze serviciile secrete, care propune ca sefii SRI, SIE, STS si SPP sa fie numiti pe un singur mandat, de 4 ani, fara posibilitatea reinvestirii (Documente)
Cum a distrus un supermarket un oras (VIDEO)
[UPDATE] Control la Schweighofer: trafic de lemn și fraude cu certificate verzi
Lecţia Islandei: cum să scoţi o ţară din criza economică fără să plăteşti pentru datoriile altora
77 de ani de la executarea lui Corneliu Zelea Codreanu. Imagini de la înmormântarea Vesnicului Capitan
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro