Avertisment al șefului Protecției Consumatorilor: Citiți cu atenție etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii

Distribuie!by loading... Avertisment al șefului Protecției Consumatorilor: Citiți cu atenție etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii Directorul general al ANPC Paul Anghel avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Avertisment al șefului Protecției Consumatorilor: Citiți cu atenție etichetele citricelor! Pot fi tratate cu o substanță care atacă ficatul și rinichii

Directorul general al ANPC Paul Anghel avertizează consumatorii să citească foarte atent etichetele citricelor pe care le cumpără, pentru că unele dintre acestea sunt conservate cu Imazalil, o substanță foarte periculoasă folosită pentru combaterea bolilor la plante, dar a cărei utilizare în agricultură este interzisă de legislația UE.

„Citiți cu atenție eticheta produselor pe care doriți să le achiziționați și e bine sa știți că: portocalele si citricele conservate cu IMAZALIL sunt foarte periculoase pentru consumul uman. THIABENDAZOL-IMAZALIL sau E233 acoperă coaja citricelor, este folosită pentru combaterea bolilor la plante si are o actiune fungicidă”, a declarat Anghel, prezentând și o etichetă de citrice provenite din Turcia, pe care este menționată substanța, conform News.ro.

Directorul ANPC afirmă că ingerarea acestei substanțe atacă ficatul și rinichii și ar putea fi cancerigenă.

„Fructele și legumele stropite cu acest pesticid nu au un miros diferit și nici o culoare aparte”, precizează Paul Anghel, adăugând că legislația Uniunii Europene incerzice folosirea Thiabendazol – Imazalil în agricultură.

„Atenție! Intoxicarea poate interveni chiar dacă nu se ingerează coaja fructelor și legumelor stropite. Acestea trebuie spălate pentru îndepărtarea pesticidului de pe suprafața lor!”, subliniază directorul general al ANPC.

 


Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

DigiFM si PROTV au lansat un FAKE NEWS uriaș astăzi despre Daea, după care și-au cerut scuze
Buletinele de IDENTITATE, schimbare RADICALĂ. Cardul de sănătate, DESFIINȚAT | Actualele acte de identitate vor fi înlocuite cu unele electronice
Bulgaria vrea referendum pentru ieșirea țării din NATO
Aeroporturile din Bucureşti şi Administraţia Porturilor Maritime Constanţa vor fi scoase la privatizare
Cei care azi conduc România aflându-se în slujba unor grupuri de interese străine
Rectorul celei mai mari Universități din țară vorbește despre „forțe mai puternice decât ne putem închipui”, care promovează ignoranța și violența, pentru crearea de „marionete ușor de manipulat”
Romania are cele mai mari zacaminte din Europa din metalul devenit MAI PRETIOS ca aurul! Dar scoate minele la VANZARE!
DOMNULUI PROCUROR GENERAL, O CARTE: NU „PORTOCALA MECANICĂ”, CI „PORTOCALA MASONICĂ”
Adevărul despre Mihai Șora: În 1990 a semnat ordinul de eliminare a 14 clase cu predare în limba română de la Liceul Bolyai din Târgu Mureș, amplificând conflictul inter-etnic. A comparat Unirea de la 1918 cu raptul comis de URSS asupra Basarabiei!
ACUZAȚII GRAVE: IOHANNIS CUMPĂRĂ TĂCEREA LUI LAZĂR CU O PENSIE GRASĂ
Sud Coreenii PROTESTEAZĂ împotriva instalării scutului antirachetă american. Ciocniri între manifestanți și forțele de ordine!
Mircea Badea o acuza pe Esca de Fake News: „Să te prezinţi ştirist şi să prezinţi nişte gogomonii, nişte oligofenisme, nişte minciuni, nişte falsuri să le acreditezi ca fiind adevărate, ele fiind monstruoase, tu prezentându-le ca nişte adevăruri…Fake news asta a făcut duduia Esca”
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro