România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie.

Distribuie!by loading... România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie. ”Creșterea economică”, avansul PIB, cu care se laudă guvernanții inconștienți de la noi, reprezintă, de fapt, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie.

”Creșterea economică”, avansul PIB, cu care se laudă guvernanții inconștienți de la noi, reprezintă, de fapt, export de materie primă brută, consum de produse importate și, nu în ultimul rînd, inflație.

Pe scurt și simplificat, metaforic, spus, o creștere a economiei cu 3% nu înseamnă decît că s-a tăiat cu 3% mai multă pădure, ori s-au exportat cu 3% mai multe gaze naturale.

Iar deflația în România este o gogoriță a BNR, din moment ce rata inflației pe termen lung, calculată de Banca Națională, nu include și prețurile administrate de Stat, care tot cresc, conform angajamentelor luate față de FMI.

Cît privește economia românească, înainte de 1990 producea masiv și producea de toate, de la autoturisme, produse alimentare și agricole, pînă la mașini-unelte și utilaje grele. Este adevărat, se producea și pe stoc și se realizau și investiții nerentabile, nejustificate, dar grosul producției era exportat pe piețe din spațiul URSS, în lumea arabă, Africa și chiar America de Sud.

După 1990, cînd România a intrat în sfera de influență a SUA și ulterior a UE, economia românească nu a mai produs nimic, fiind distrusă în mod organizat, metodic, bucățică după bucățică, pentru ca țara noastră să devină piața de desfacere perfectă pentru economiile occidentale.

Asta este dealtfel cea mai importantă cheie a pogorîrii ”democrației” și ”civilizației vestice” peste capetele noastre.

Soluția e simplă și cunoscută de toată lumea cu un minim de bun-simț: România trebuie să producă, să ofere locuri de muncă, să aibă o economie organică, pe termen lung, nu tunuri de moment date de ”investitorii străini”, iar pentru asta este esențială nevoie de implicarea Statului, de naționalizarea energiei, a resurselor naturale și a industriilor și a altor sectoare economice strategice.

Pe cît de simplă este soluția, pe atît de greu este de realizat, în condițiile în care țara noastră este o colonie și ar trebui să își rupă lanțurile SUA și UE, ca să o poată pune în aplicare.

 

Sursa: http://www.invectiva.ro/economic-cel-muc/realitatea-de-dupa-oglinda


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Romania a cazut prada razboiului geofizic! Va rog sa urmariti cu atentie videoclipul: tehnologia HAARP, plimbata de US Navy prin apele teritoriale ale Coreei de Sud.
Lupta Anticoruptie. BARONII LOCALI sunt arestati. BARONII INTERNATIONALI nu sunt nici macar acuzati.
Sfârșitul misterios al lui Louis Le Prince, inventatorul filmului, și rivalitatea sa cu Thomas Edison
Pe fondul campaniei anticreştine “Vrem spitale, Nu catedrale”, reamintesc:...Cine a închis spitalele din România? UE,FMI,PNL, PDL, UDMR
E oficial: Trump a tăiat fondurile pentru avorturi și a scos SUA din TPP
Peste 1 milion de voturi, furate cu softul STS la europarlamentare. Război pe viață și pe moarte între Coldea și Hellvig/Pahonțu
Uitați de HITLER și STALIN. Cel mai mare GENOCID din istoria Europei are loc ACUM. Totul este CONTROLAT și programat ca la carte
CONTINUĂ MANIPULREA PROGRESISTĂ CU CADAVRE. "Apelul supraviețuitorilor din Colectiv", înainte de alegeri. "Mergi la vot! Nu-i lăsa pe alții să aleagă pentru tine!"
Putin: „95% dintre atacurile teroriste sunt orchestrate de CIA”
Tatăl Laurei Codruţa Kovesi, fostul procuror Ioan Lascu, cel care i-a denunţat pe spionii israelieni | Telefoane în toiul nopții la fostul soț și fratele șefei DNA
Peste câteva ore s-ar putea declanșa un nou conflict în Orient
Donald Trump afirmă că vrea să medieze pacea dintre Israel și Palestina fără a indica și ce va întreprinde în acest sens, Iranul afirmă că ”stabilitatea regională” nu va fi obținută fără acordul său, iar Organizația Mondială a Sănătății este criticată după ce a cheltuit mai mult pe călătorii decât pe combaterea unor maladii grave
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro