România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie.

Distribuie!by loading... România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie. ”Creșterea economică”, avansul PIB, cu care se laudă guvernanții inconștienți de la noi, reprezintă, de fapt, […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

România este singura țară cu potențial economic din Europa în care consumul casnic de energie îl depășește pe cel industrial – dovada clară și incontestabilă că noi nu mai avem industrie și economie.

”Creșterea economică”, avansul PIB, cu care se laudă guvernanții inconștienți de la noi, reprezintă, de fapt, export de materie primă brută, consum de produse importate și, nu în ultimul rînd, inflație.

Pe scurt și simplificat, metaforic, spus, o creștere a economiei cu 3% nu înseamnă decît că s-a tăiat cu 3% mai multă pădure, ori s-au exportat cu 3% mai multe gaze naturale.

Iar deflația în România este o gogoriță a BNR, din moment ce rata inflației pe termen lung, calculată de Banca Națională, nu include și prețurile administrate de Stat, care tot cresc, conform angajamentelor luate față de FMI.

Cît privește economia românească, înainte de 1990 producea masiv și producea de toate, de la autoturisme, produse alimentare și agricole, pînă la mașini-unelte și utilaje grele. Este adevărat, se producea și pe stoc și se realizau și investiții nerentabile, nejustificate, dar grosul producției era exportat pe piețe din spațiul URSS, în lumea arabă, Africa și chiar America de Sud.

După 1990, cînd România a intrat în sfera de influență a SUA și ulterior a UE, economia românească nu a mai produs nimic, fiind distrusă în mod organizat, metodic, bucățică după bucățică, pentru ca țara noastră să devină piața de desfacere perfectă pentru economiile occidentale.

Asta este dealtfel cea mai importantă cheie a pogorîrii ”democrației” și ”civilizației vestice” peste capetele noastre.

Soluția e simplă și cunoscută de toată lumea cu un minim de bun-simț: România trebuie să producă, să ofere locuri de muncă, să aibă o economie organică, pe termen lung, nu tunuri de moment date de ”investitorii străini”, iar pentru asta este esențială nevoie de implicarea Statului, de naționalizarea energiei, a resurselor naturale și a industriilor și a altor sectoare economice strategice.

Pe cît de simplă este soluția, pe atît de greu este de realizat, în condițiile în care țara noastră este o colonie și ar trebui să își rupă lanțurile SUA și UE, ca să o poată pune în aplicare.

 

Sursa: http://www.invectiva.ro/economic-cel-muc/realitatea-de-dupa-oglinda


Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Primul pas spre Uniunea Ortodoxă din Europa? Liderii din România, Bulgaria, Serbia și Grecia s-au întâlnit: Balcanii de Vest pot fi în egală măsură o poartă de intrare în UE, o poartă de ieșire din UE sau un zid care să apere UE
Marșul disperării! Aloo! Televiziunile? Vă ocupați cu toți „mucoșii” din campania electorală, dar pe ei nu-i vedeți. Unde sunteți?
Prima mutare a lui Trump: pagina dedicată LGTB de pe site-ul Casei Albe a dispărut
Nicușor Dan consideră că a devenit victima unui linșaj mediatic. Cum explică liderul USR acuzațiile care i s-au adus în ultima vreme
Președintele Iohannis s-a făcut de râs. Gafe de proporții a șefului statului
Ambasada ultra-progresistului Guvern Olandez moare de grija lui Kovesi. Ambasada Olandei "va urmări îndeaproape următoarele etape ale procedurii
Dezastru: 1.000.000 de români bolnavi de cancer și 250 de oncologi
JEAN VALVIS, patronul AQUA CARPATICA, este membru ASPEN, institut finantat de ROCKEFELLER. Asta ca sa intelegem care-i treaba cu scandalul Olivia Steer – Gala Femeilor – Vaccinuri
Presedintele CJ Brasov: Iohannis m-a implorat sa nu fac aeroport la Brasov. Chiar crede cineva ca se va face aeroport cat timp va exista Iohannis?
O companie germană care a primit AJUTOR de stat renunță să mai creeze locurile de muncă promise la Târgu Jiu. Motivul invocat: în zonă sunt salariile prea mari!
REDEVENTE IN BATAIE DE JOC Suntem ultima colonie a FMI-ului. Fara nici un acord cu FMI-UL guvernul mentine redeventele bacsis inca un an in loc sa le creasca. Noul sistem de redevențe va intra în vigoare DOAR de la 1 ianuarie 2017 DUPA ce FMI le va aproba.
Uniformă, dragi mămici tâmpite de modă, nu fițe!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro