George Soroș a acționat în România în decembrie 1989. Magnatul s-a întâlnit chiar pe 22 decembrie 1989 cu actualul consilier al președintelui Iohannis

Distribuie!by Miliardarul american de origine evreiască George Soroș a venit la București chiar în ziua în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere, pe 22 decembrie 1989. Informația a fost oferită chiar de primul președinte al sucursalei românești a Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society) și actual consilier […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Miliardarul american de origine evreiască George Soroș a venit la București chiar în ziua în care Nicolae Ceaușescu a fost deposedat de putere, pe 22 decembrie 1989. Informația a fost oferită chiar de primul președinte al sucursalei românești a Fundației pentru o Societate Deschisă (Open Society) și actual consilier al președintelui României, doamna Sandra Pralong.
Într-un articol apologetic despre doamna Pralong apărut în revista Elle, se afirmă că „In ziua în care izbucnește revoluția română, Sandra îl întâlnește pe George Soroș, nume de care avea să se lege revenirea ei în România”. Tot din acest articol, aflăm că magnatul american avea deja, clandestin, o sucursală în România și înainte de 1989, dar întâmpina probleme.
„Acesta voia să închidă filiala fundației sale din București, care nu prea dădea randament”. Cu alte cuvinte, oamenii care lucrau pentru Soroș înainte de 1989 nu reușiseră, probabil, să producă efecte notabile. Probabil, de-aceea, a fost nevoie de diversiunea cu pastorul Laszlo Tokeș, precum și de crimele inexplicabile de la Timișoara și București, pentru a radicaliza și scoate în stradă un popor nemulțumit, dar nu suficient încât să manifeste deschis împotriva regimului Ceaușescu, după cum nota istoricul Alex Mihai Stoenescu în partea a doua a volumului IV al lucrării sale, „Istoria Loviturilor de Stat din România”.
Despre data exactă în care George Soroș a venit în România aflăm dintr-un interviu mai vechi al doamnei Pralong, din Evz.
„Prima oară l-am întâlnit pe George Soros chiar în ziua Revoluției Române, 22 Decembrie 1989″, spunea Pralong pentru Evenimentul Zilei, afirmând că magnatul „se gândea la modul de acțiune potrivit pentru România”.
De-aici se poate concluziona că Soroș a plecat spre România înainte de 22 decembrie, având în vedere că nu există informații că s-ar fi aflat pe continent în data de 21. De aici rezultă o întrebare: ce miză, ce interese l-au mânat pe Soroș să-și riște viața și să forțeze intrarea într-o țară despre care aflase de la televizor că fusese scena unui măcel? Oare un simplu turist, un filantrop oarecare ar fi făcut astfel de gesturi necugetate?
Ca o coincidență, în seara zilei de 22 decembrie 1989 începea „fenomenul terorist”.
Pe 23 decembrie 1989, Ion Iliescu și Generalul Nicolae Militaru, ce tocmai fusese numit șeful Armatei, dau ordinul de deschidere a granițelor. Oare la asta să se fi gândit Soroș când se întreba „la modul de acțiune potrivit pentru România”?
În primele zile din 1990, Soroș era găzduit de Silviu Brucan ( eminența cenușie a evenimentelor din decembrie 1989, conform istoricului Alex Mihai Stoenescu), la sediul Grupului de Dialog Social. Recent, ziarul acestui ONG s-a remarcat printr-un articol care lua apărarea generalului Militaru și susținerea tezei „teroriștilor”.
În 2014, într-un interviu pentru CNN, George Soroș recunoștea că s-a implicat în demolarea regimurilor din Europa de Est, dar numele României nu era menționat.
Acum, nu mai e nevoie.

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Augustin Lazăr a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip, cu toate că la momentul respectiv, acesta îndeplinea fracția din pedeapsă care îi permitea eliberarea condiționată
Expertul militar rus Igor Korotcenko: Eu nu înţeleg logica americanilor. Acesta este un pas spre al Treilea Război Mondial!
HALLOWEEN INSANGERAT INTR-O TARA DISTRUSA. Murim spoiti. Refuzam sa vedem mizeria si saracia, lucrurile prost facute, le pictam colorat, in "creativitate”, "exprimare libera”, "hipsterisme”, iarba, feministi, gay, bautura, si murim cool si "democrat”
Document BOMBĂ/ANGAJAȚII din Serviciile SECRETE, de 6 ORI MAI MULȚI ca Securitatea lui Ceaușescu!
DELIR LA CEL MAI INALT NIVEL. Iohannis nu vrea sa inchida granitele daca Germania si le inchide pe ale ei si vrea sa transforme Balcanii in zona-tampon. Iohannis "Ponta nu s-a consultat cu mine". Dar care e pozitia Romaniei, d-le Iohannis?
Comisarul europen Corina Crețu s-a întâlnit cu George Soros la Bruxelles: Apreciez inițiativele venite din partea Fundației pentru o societate deschisă
RAZBOI NEVAZUT SUA – GERMANIA/UE PE TERITORIUL ROMANIEI?
Unde ar fi ajuns Nadia Comaneci sau Gica Hagi daca nu s-ar fi nascut in comunism?
Din mâna lui S-AU NĂSCUT bijuteriile României! Cele opt MINUNI ale lui Ceauşescu! Imaginile sunt DE EXCEPȚIE! Era mai bine sau mai rau inainte de 1989?
”Defăimarea socială”, marca Liviu Dragnea: Amenzi de până la 100.000 de lei pentru românii care încalcă noua lege
Răzvan Orășanu: JAF, aur, uraniu, cupru, sare și cărbune! De ce ne vindem ţara?
Victorie zdrobitoare la REFERENDUM. Grecia spune un NU categoric Europei. Ministrul grec al Apărării: Poporul a dovedit că nu se supune terorii și amenințării. Tsipras: Executivul este pregătit să revină la masa negocierilor
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro