Tăriceanu: „Toate firmele românești au fost decapitate, nu mai există o firmă importantă românească de lucrări publice. Toate contractele de lucrări publice sunt câștigate de firme străine”. Ce spune despre legile justiției și „corupția de putere” (VIDEO)

Distribuie!by loading... Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în legătură cu legile Justiției, că puterea legiuitoare este Parlamentul, iar justiția nu poate fi și judecător și creator de legi, în același timp. „Le transmit celor care intervin în această dezbatere că până la urmă trebuie să respectăm principiul independenței […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

loading...

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în legătură cu legile Justiției, că puterea legiuitoare este Parlamentul, iar justiția nu poate fi și judecător și creator de legi, în același timp.

„Le transmit celor care intervin în această dezbatere că până la urmă trebuie să respectăm principiul independenței și separației puterilor în stat. Puterea legiuitoare este Parlamentul, justiția aplică legile, nu face justiția legile, nu pot să fie și judecător și creator de legi în același timp. Nu înseamnă că nu facem un dialog constructiv, că nu ținem seama de opiniile justiției. Dar Parlamentul este structura care legiferează, nu există sistem de co-legiferare, noi și cu justiția, pe legile justiției”, a afirmat Tăriceanu, la Mamaia, după ședința conducerii ALDE.


El a spus că în ultima perioadă a observat „o încercare din ce în ce mai vizibilă de cooptare în procesul legislativ alte puteri care nu au această vocație”.

„Unii dintre procurori vor să devină co-legiuitori cu Parlamentul. Lucrul acesta nu se poate. O consultare este prevăzută legal, a CSM, și cred că o consultare și cu societatea, cu ONG este utilă, cu asociațiile profesionale și, după cum ați văzut acest proces a început și va continua în următoarea perioadă. CSM urmează să dea avizul în 30 de zile. Dar decizia finală a pachetului de legi suveran este Parlamentul. Și nu cred că într-o stare de normalitate, nu am văzut într-o altă țară din UE, la procesul de legiferare să ia parte activă alte entități”, a afirmat Tăriceanu.


El a spus că își va exprima poziția față de pachetul de legi privind justiția când acestea vor ajunge la Parlament.

„Nu am să intru în detalii cu privire la proiectul de lege. (…) Am văzut o analiză pertinentă făcută de UNJR, pe puncte, în care argumentat își prezintă poziția. Cred că așa trebuie dusă o dezbatere care în final să ducă la restabilirea democrației, a normelor statului de drept care înseamnă independența justiției în României, respectarea votului cetățenilor, respectarea instituțiilor democratice și renunțarea la acest sistem de putere paralel care s-a creat în România ultimelor ani pe care îl vedem cum reacționează în momentul de față extrem de violent de teama că își va pierde influența pe care a exercitat-o până acum în detrimentul cetățenilor și a votului exprimat de ei”, a precizat Tăriceanu.

„Din păcate, în România, într-o zonă a societății, într-o zonă politică și nu numai în zona politică a partidelor, dar și în zona civilă, văd de dimineață până seara unii care agită problema corupției. Problema corupției este o problemă în toate țările Uniunii Europene și în toate țările din lume, inclusiv în România, dar principala problemă a României este lipsa de respect pentru drepturile și libertățile cetățenilor. Și eu m-aș fi așteptat ca un partid care a fost în trecut liberal să se preocupe de libertatea cetățenilor, și nu să aplaude, cum spunea colegul meu Vosganian, defilarea cătușelor. Dar e problema lor. Mă preocupă însă că intelectuali de prestigiu nu văd care este problema fundamentală, că în România s-a creat un sistem paralel de putere, că puterea, în loc să fie exercitată în mod democratic, este exercitată de alte forțe care acum încearcă cu disperare să-și păstreze pozițiile obținute în ultimii 10 ani printr-o serie de decizii care au transformat România în orice altceva, dar nu într-un stat de drept”, a declarat liderul ALDE, la Mamaia, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliștii.

Călin Popescu Tăriceanu a mai opinat că, pe fondul campaniei anticorupție, clamată de diplomații străini, s-a dorit, de fapt, decredibilizarea instituțiilor statului, culpabilizarea mediului de afaceri românesc, concomitent cu slăbirea forței economice autohtone și pierderea încrederii în statul român.

„România, de 27 de ani, încet, încet, a devenit o țară care este o excelentă piață de desfacere. Văd că vin firme peste firme care propun contracte de achiziții publice, de înzestrare în armată și așa mai departe și care văd că vor să pună la respect pe toată lumea dându-ne lecții de anticorupție. Există, bineînțeles, o diferență de tratament. Dacă un demnitar român ar promova o firmă românească ar fi imediat acuzat de trafic de influență. Dar ambasadele străine au văzut că nu există aliat mai bun, în acest demers de a-și promova firmele și interesele lor, decât DNA. Ele nu au mai avut să facă altceva în plus decât să vină pe această piață în care toate firmele românești au fost decapitate, nu mai există o firmă importantă românească de lucrări publice. Toate contractele de lucrări publice sunt câștigate de firme străine. Noi nu avem nicio firmă românească care să participe ca prim contractant, la lucrări de infrastructură”, a spus Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai afirmat că în România au apărut puteri care au scăpat de sub orice control pentru că „noi vorbim numai despre corupția financiară și nu vorbim deloc despre corupția de putere, de care este cuprinsă această instituție care se numește DNA și Parchetul General. Ei vor să mențină putere pentru ei în această beție de putere. Corupția puterii — iată la ce s-a ajuns”.

 

Sursa: activenews.ro

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Ambasadorul Norvegiei în România: Măi românilor, sunteți zdraveni la cap?
Violente GRAVE cu anti-musulmani de ziua lui Hitler in Germania. 15 politisti raniti – VIDEO
Barnevernet, prins cu ABUZUL Instituția manipulează copiii până obține răspunsurile dorite | Una dintre fetele familiei Bodnariu, în timpul audierilor: Sunt obosită, nu știu ce altceva să mai inventez!
Situaţie EXPLOZIVĂ în Orientul Mijlociu! Arabia Saudită a întrerupt relaţiile diplomatice cu Iranul | Aveţi 48 de ore să plecaţi!
LISTA NEAGRA DE LA DNA – Cititi inventarul revoltator al achitarilor incasate de DNA in primele 5 luni ale anului: 95 de inculpati au fost achitati in instanta. Procurorii DNA au ajuns pericol pentru siguranta nationala prin amatorismul si abuzurile demonstrate de judecatori. Cerem DIICOT sa intervina pentru a verifica daca trimiterile nejustificate in judecata au fost opera unui grup de crima organizata care a urmarit sa loveasca in politicieni, alesi locali, magistrati si oameni de afaceri
Avertisment DUR al generalilor: România este în INCAPACITATE de a se APĂRA!
Se împlineşte profeţia. SUA a atacat SIRIA. Rusia condamnă atacul. Se cere convocarea Consiliului de securitate a ONU
De ce au alungat 4 milioane de romani ? Pentru a face loc catorva mii de etiopieni, nepalezi sau filipinezi?
Ambasada ultra-progresistului Guvern Olandez moare de grija lui Kovesi. Ambasada Olandei "va urmări îndeaproape următoarele etape ale procedurii
STAND-UP COMEDY – Intr-un spectacol stupefiant, generalul SRI Florian Coldea a vorbit despre Iuda si i-a amenintat pe tradatori: “As vrea sa reamintesc de un celebru personaj biblic, care a tradat pentru 30 de arginiti... Ca orice tradator, destinul lui a sfarsit tragic... Unii practica astazi acelasi lucru cu interesele statului roman. O fac la vedere, extrem de vocal, si fara pic de rusine... Poate ar fi bine sa reflectam la acest episod biblic si la astfel de personaje” (Foto si Video)
Isarescu (omul Casei regale) a semnat un decret in 2006 prin care Banca Angliei nu a mai dat nicio dobanda pentru aurul depozitat !
Expert german apropiat Kremlinului: UE nu va permite unirea Republicii Moldova cu România. Orice modificări de frontieră ar trebui să se facă numai pe calea unui referendum
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro