10 profetii implinite in ultimii 70 de ani despre Israel

Distribuie!by urmatoarele 10 profetii s-au implinit dupa anul 1948, atunci cand Israelul a devenit un popor independent pentru a doua oara in istorie. Aceste profetii prevesteau victoriile militare uimitoare ale Israelului modern si tranzitia sa de la la o natiune care locuia in desert la un popor prosper. loading...   […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

urmatoarele 10 profetii s-au implinit dupa anul 1948, atunci cand Israelul a devenit un popor independent pentru a doua oara in istorie. Aceste profetii prevesteau victoriile militare uimitoare ale Israelului modern si tranzitia sa de la la o natiune care locuia in desert la un popor prosper.

loading...

 

1 – Israelul va supravietui inamicilor sai


NEW ISRAELI F16I SUFRA FIGHTERS ARRIVE IN ISRAEL

Isaia 41:12-14

“Îi vei căuta, şi nu-i vei mai găsi, pe cei ce se certau cu tine; vor fi nimiciţi, vor fi perduţi cei ce se războiau cu tine.Căci Eu Sunt Domnul, Dumnezeul tău, care te iau de mâna dreaptă şi-ţi zic: „Nu te teme de nimic, Eu îţi vin în ajutor! Nu te teme de nimic, vermele lui Iacov, şi rămăşiţă slabă a lui Israel; căci Eu îţi vin în ajutor, zice Domnul, şi Sfântul lui Israel este mântuitorul tău.”


Scris intre 701-681 iHr

Implinita spre sfarsitul anilor 90

Profetul spune ca Dumnezeu va ajuta poporul Israel in timpul perioadelor de conflict, daca poporul isi va pastra credinta in El. Isaia spune toate aceste cuvinte intr-o perioada de timp in care regatul de Nord al Israelului fusese deja cucerit de Imperiul Asirian iar regatul de sud, cel al lui Iuda era pe cale se fie cuceir de catre babilonieni. Biblia explica faptul ca Israelul si-a pierdut independenta datorita faptului ca poporul si-a intors fata de la Dumnezeu. Insa din anul 1948 si pana in prezent Israelul a fost atacat de tari mult mai mari decat teritoriul sau si a reusit sa le invinga. Profetia s-a implinit insa doar partial. Cercetatorii crestini sunt de parere ca va veni vremea in care toti dusmanii Israelului vor fi nimiciti. Si doar atunci va trai in pace deplina Israelul.

 

2 – Pe ruinele Israelului se va reconstrui

1q

Amos 9:11,13 “În vremea aceea voi ridica din căderea lui cortul lui David, îi voi drege spărturile, îi voi ridica dărîmăturile, şi-l voi zidi iarăşi cum era odinioară,  Iată, vin zile, zice Domnul, când plugarul va ajunge pe secerător, şi cel ce calcă strugurii pe cel ce împrăştie sămânţa, când mustul va picura din munţi şi va curge de pe toate dealurile.”

A fost scrisa in jurul anului 750 iHr si s-a implinit spre sfarsitul anilor 1990.

Profetul spune ca Dumnezeu va reconstrui tara lui David, regele care a domnit intre 1010 iHr si 970 iHr. In ultimii 100 de ani evreii au reconstruit multe dintre cetatile lor ruinate de invaziile asirienilor, babilonienilor si romanilor. Amos spune de asemenea si ca aici se va planta si se vor strange recolte. In ultimii 100 de ani evreii au folosit metode avansate de cultivare a pamantului si de irigatie, fapt care a dus la strangerea de recolte importante. Astazi Israelul este o sursa de alimente pentru multe alte tari.

 

3 – Ezechiel are o profetie privind bunastarea Israelului in timpurile moderne

3

Ezechiel 36:11 “Voi înmulţi pe oamenii şi vitele, care vor creşte şi se vor înmulţi: voi face să fiţi locuiţi ca şi mai înainte, şi vă voi face mai mult bine decât odinioară; şi veţi şti că Eu Sunt Domnul”.

Scrisa intre 593-571 iHr si implinita la sfarsitul anilor 1900.

Profetul spune ca atunci cand Israelul va deveni din nou tara, va fi mult mai prosper decat inainte. Atunci cand Ezechiel face aceasta profetie el si compatriotii sai fusesera fortati sa isi paraseasca tara de catre babilonieni. Insa astazi, Israelul este o tara independenta. Populatia sa s-a multiplicat de zece ori, de la 600.000 la 6.000.000 din momentul in care si-a recapatat independenta in anul 1948. PIB pe cap de locuitor in Israel este mai mare decat al oricarei alte tari din acea zona geografica, desi tarile din jur sunt bogate in petrol.

 

4 – Vor creste din nou copaci in Israel

Pine and cypress trees in the Jerusalem Forest..

Isaia 41:18-20 “Voi face să izvorască râuri pe dealuri, şi izvoare în mijlocul văilor; voi preface pustia în iaz, şi pământul uscat în şivoaie de ape;  voi sădi cedri, salcîmi, mirţi şi măslini în pustie; voi pune chiparoşi, ulmi, şi merişori turceşti la un loc în pustie, ca să vadă cu toţii şi să ştie, să priceapă şi să înţeleagă că mâna Domnului a făcut aceste lucruri, şi Sfântul lui Israel le-a zidit.”

Scrisa intre 701-681 iHr. Implinita spre sfarsitul anilor 1990.

Profetul vorbeste despre o restaurare a Israelului care a avut loc in vremurile moderne, cand un vast sistem de irigatii va fost pus la punct in vederea cultivarii pamantului. Lipsa apei si a ploilor era unul dintre motivele pentru care Israelul era un tinut sarac si putin productiv in cea mai mare parte a ultimilor 2000 de ani. Insa, in anii 1990, atunci cand multi evrei s-au intors in patria lor, au fost construite retele de irigare a pamanturilor. Mai mult de 200.000.000 de copaci au fost plantati in Israel in 1948 si pana in prezent.

5 – Isaia profeteste ca fructele Israelului vor umple lumea intreaga.

piantagione_di_melograni_cultivar_Wonderful

Isaia 27:6 “În vremurile viitoare, Iacov va prinde rădăcină, Israel va înflori şi va odrăsli, şi va umplea lumea cu roadele lui.”

Scrisa intre 701-681 iHr.

S-a implinit intre 701-681 iHr.

Isaia spune ca va veni o zi in care Israelul va inflori si va umple de roade tara. Aceasta profetie s-a implinit literal dar si simbolic. Astazi, tara Israelului care a fost secole pustie, este lider in domeniul agriculturii si exporta chiar alimente catre o serie de alte tari. Aceasta profetie s-a implinit si simbolic o data cu raspandirea crestinismului in lumea intreaga. Crestinismul, care a inceput dupa venirea pe pamant a Domnului Isus, are acum 2 miliarde de adepti in intreaga lume.

 

6 – Va veni o zi in care Egiptului ii va fi frica de Israel

Pasajul din Biblie: Isaia 19:17 “Chiar şi ţara lui Iuda va fi o groază pentru Egipt: cum i se va vorbi de ea, se va îngrozi, din pricina Hotărârii luate împotriva lui de Domnul oştirilor.”

Scrisa probabil in intervalul 701-681 iHr

Implinita in anul 1967

In Isaia 19:17 profetul spune ca Iuda va baga groaza in poporul egiptean. Aceasta profetie s-a implinit, cel putin partial in vremuri recente. In timpul tuturor razboaielor arabo-israeliene care au fost in 1948 si pan in prezent, evreii s-au impus in fata egiptenilor, o tara care este de 10 ori mai mare decat Israelul. In 1967 Egiptul a incercat o blocada a Israelului in Golful Aqaba. Atunci a avut loc razboiul de 6 zile din anul 1967 la sfarsitul carora Israelul zdrobise fortele aeriene egiptene, controla peninsula Sinai si fasia gaza, la fel ca si teritoriile la vest de Iordan, inaltimile Golan din Siria si orasul Ierusalim. La 12 ani dupa aceea Egiptul semna un tratat de neagresiune cu Israelul.

 

7 – Egitpul nu va mai domina nici o alta natiune

Pasajul din biblie: Ezechiel 29:15 “Da, va fi cea mai neînsemnată dintre împărăţii, şi nu se va mai înălţa peste neamuri; îi voi împuţina, ca să nu stăpânească peste neamuri.”

Scrisa intre 593-571 iHr

Implinita in anul 1967

In acest pasaj Cuvantul lui Dumnezeu spune ca Egiptul isi va reveni dupa un anumit atac, probabil atacul babilonian in urma cu 2600 de ani, dar nu va mai ajunge niciodata sa conduca peste vreo alta natiune. Pana in vremea lui Ezechiel, Egiptul fusese vreme de secole o forta a lumii, dominand asupra multor tari, inclusiv asupra Israelului. Insa in ultimii 2500 de ani Egiptul a fost controlat de forte straine: romani, otomani, europeni. Astazi Egitpul este o tara independenta. In anul 1948,1967 si 1973 Egiptul a incercat sa domine Israelul, insa fara succes, in ciuda faptului ca ststul egiptean este de zece ori mai mare decat statul Israel. Egitpul in prezent este o natiune impresionanta, insa nu stapaneste nici o alta tara si nici un teritoriu strain.

 

8 – Zaharia profeteste ca evreii se vor intoarce la Ierusalim

Pasajul din Biblie: Zaharia 8:7,8 “Aşa vorbeşte Domnul oştirilor: „Iată, Eu izbăvesc pe poporul Meu din ţara de la răsărit şi din ţara de la asfinţitul soarelui. Îi voi aduce înapoi, şi vor locui în mijlocul Ierusalimului; ei vor fi poporul Meu, şi Eu voi fi Dumnezeul lor cu adevăr şi dreptate.”

Scris intre 520 si 518 iHr

Implinita in 1967

In acest pasaj profetul Zaharia spune ca Dumnezeu ii va aduce pe evrei inapoi din E si V in tara lor de origine, Israel, si ca vor locui din nou la Ierusalim. Aceasta profetia s-a implinit nu o data. Cel mai recent exemplu este razboiul de sase zile din anul 1967 cand evreii au preluat controlul Ierusalimului. Insa Zaharaia spune ca Dumnezeu ii va aduna si ii va pune sa locuiasca la Ierusalim. Asa cum am mai spus acest lucru s-a petrecut in anul 1967. in acel an un mare numar de evrei se reintorsesera deja in Israel din est si vest. Insa abia dupa 1967 au putut sosi in Israel si evreii din nnord, din Rusia.

 

9 – Deserturile Israelului vor deveni asemenea Gradinii Edenului

Ranat_gan

Pasajul din Biblie Isaia 51:3 “Tot astfel, Domnul are milă de Sion, şi mângîie toate dărîmăturile lui. El va face pustia lui ca un Rai, şi pământul lui uscat ca o grădină a Domnului. Bucuria şi veselia vor fi mijlocul lui, mulţumiri şi cântări de laudă.”

Scrisa intre 701-681 iHr

Se implineste chiar acum.

Profetul spune ca Dumnezeu va reface Israelul si il va transforma intr-un paradis, asemanator gradinii Edenului. Asa se intampla in prezent in aceasta tara. Evreii iriga, cultiva, planteaza si hranesc acest pamant. Multe dintre mlastinile din tara au fost transformate in teren agricol. Apa din Marea Galileii a fost adusa cu ajutorul canalelor pana in desert si acesta a inflorit. Israelul devine din ce in ce mai frumos si mai productiv. Pana la sfarsitul secolului19 Israelul era descris ca un tinut arid si deloc productiv, iata ca in ultimii ani situatia s-a schimbat in mod radical.

 

10 – Isaia vorbeste despre ordinea in care se vor intoarce evreii in Israel

Pasajul din Biblie Isaia 43:5,6 “ Nu te teme de nimic, căci Eu Sunt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău de la răsărit, şi te voi strânge de la apus. Voi zice miazănoaptei: „Dă încoace!” şi miazăzilei: „Nu opri” ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele de la marginea pământului:”

scrisa intre 701-681 iHr

implinita la sfarsitul anilor 1900

Aceasta profetie a fost facuta cu 2700 de ani in urma si prin ea aflam care este ordinea sau cele patru directii din care vor veni in Israel evreii. Isaia spune ca ei se vor intoarce din est, vest, nord si sud. In ultimii 100 de ani milioane de evrei s-au reintors in tara lor. Primele mari grupuri de evrei au sosit in est, apoi din vest si in cele din urma din nord si sud. Multi dintre evrei au fost fortati sa iasa din tara lorde catre asirieni, in anul 721 iHr, altii de catre babilonieni,incepand cu anul 605 iHr, altii de catre romani, in anii 70 si 135 dHr. Insa au inceput sa se reintoarca spre sfarsitul anilor 1800. masi intai E: sute de mii deevrei locuiau in Orientul apropiat si s-a reintors pe la inceputul anilor 1900. la mijlocul anilor 1900 s-au intors evreii care locuiau in Europa si USA. Apoi cei din nord, adica cei din fosta URSS, spre sfarsitul anilor 1980. etiopia este la sud de Israel. In anul 1985 Israelul a incheiat un tratat cu Etiopia prin care evreilor li se permitea intoarcerea in Israel. Pe data de 25 mai 1991, 14.500 de evrei si-au luat zborul catre tara lor. Cuvantul lui Dumnezeu a avut dreptate si atunci cand s-a spus ca N si S vor trebui convinse pentru a-I lasa pe evrei sa se intoarca.

 

 

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Klaus Iohannis se imbogățește din nou, a scos o carte pentru prostime la editura soției securistului Mușat
Moscova, GATA DE RĂZBOI pentru Transnistria
Președintele Iohannis girează cel mai perfid sistem al României post-comuniste
Dovada că atacul chimic din Siria a fost inscenat (Video)
BILANT FALSIFICAT – DNA a intoxicat tara cu minciuna ca ar avea doar 10,5% achitari, in loc de 15,2%. DNA a raportat smechereste cifra de 134 de achitati la cei 1.271 inculpati trimisi in judecata, in loc sa raporteze achitarile la cei 879 de condamnati. Rata de achitari e cu 5,4% mai mare decat in 2016. Pentru ca lumea sa nu bage de seama, achitatii au fost impartiti pe doua categorii: 74 la structura centrala si 60 la unitatile teritoriale. 15,2% este „recordul” absolut al DNA (Raportul)
În fine s-a făcut dreptate. Donald Trump a dat afară de la Casa Albă presa progresistă cea mai isterică care-l înjură zilnic de 2 ani: CNN, Politico, Buzzfeed, NewYork Times, etc...
Cum a reuşit un întreprinzător să nu mai plătească facturi la Electrica. Sistemul prin care bărbatul ar putea vinde energie electrică
Klaus Iohannis recunoaste ca e sluga americanilor !
MĂRTURIA CUTREMURĂTOARE a duhovnicului care a rostit primele rugăciuni la căpătâiul morților de la „Colectiv”. Părintele Vasile: „Pompierii plângeau lângă trupurile arse” | A cincea zi de doliu
Pentru prima oară în istorie, datoria României a depășit 100 de miliarde de euro. Ceaușescu cu 11 miliarde de dolari a construit o țară!
Avocatul familiei care a crescut-o pe Sorina din Baia de Aramă:soarta Sorinei ar fi fost pecetluită încă din 2016, de pe vremea guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș
SOROS-Washington a decis soarta Romaniei in decembrie 1989 si o face si in prezent, priviti asasinii nostri si jefuitorii Romaniei
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro