Haineala, in locul lui Kovesi!

Distribuie!by Oana Schmidt Haineala este noua „Doamna de fier” a Justitiei romane, fosta procuroare care a condus Consiliul Superior al Magistraturii fiind „varful de lance” al actualei Puteri pentru preluarea controlului asupra a ceea ce a mai ramas din statul paralel. Iar cum rivalitatea dintre Oana Schmidt Haineala si Laura […]
Distribuie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby featherOana Schmidt Haineala este noua „Doamna de fier” a Justitiei romane, fosta procuroare care a condus Consiliul Superior al Magistraturii fiind „varful de lance” al actualei Puteri pentru preluarea controlului asupra a ceea ce a mai ramas din statul paralel. Iar cum rivalitatea dintre Oana Schmidt Haineala si Laura Codruta Kovesi este binecunoscuta in sistem ca fiind de mult drept una „pe viata si pe moarte”, cea din urma ratand la mustata retinerea  acesteia in controversatul dosar al anchetarii Ordonantei 13, miza „meciului” este una uriasa. Atat pentru taberele politice implicate, cat si pentru transarea „razboiului orgoliilor” dintre cele doua procuroare.

loading...
cap haineala Haineala, in locul lui Kovesi!

”Omul lui Basescu” la conducerea CSM


Basescu Haineala Ghica Haineala, in locul lui Kovesi!

Cert este ca, din informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra, Haineala tocmai ce a mutat spectaculos, reusind racolarea unuia dintre cei mai fideli colaboratori al Laurei Codruta Kovesi, care deja ar fi sarit in noua barca dupa ce a primit garantii ca ar putea prelua conducerea Directiei Nationale Anticoruptie de la actuala sa sefa. Iar „deturnarea” respectivului procuror anticoruptie cu nume vine la pachet cu oamenii „garantati” de Codrut Olaru sau generalul Lucian Pahontu, provenind din pepinierele „personale” de cadre ale acestora si care in ultima vreme sunt numiti „pe banda rulanta” pe functii cheie in diverse structuri de Parchet si mai ales in Ministerul de Interne, toti acestia avand „avizul politic” obligatoriu luat, prin mijloace specifice, tocmai de catre Oana Schmidt Haineala. Cea care, dupa castigarea unei prime batalii in Justitie si revenirea ei in Ministerul Justitiei, unde  a fost numita de catre Tudorel Toader chiar seful Corpului de control al ministrului, pare sa fi declansat asaltul final la „reduta DNA”.

kovesi lazar Haineala, in locul lui Kovesi!

Laura Codruta Kovesi are tot mai putini parteneri loiali


Insa strategia implementata de cea despre care se stie ca se bucura de relatii excelente inclusiv in influentele medii politice si nu doar din Tel Aviv ocoleste asumarea oficiala a conducerii vreunei structuri intrate in sfera de control a actualei Puteri politice, Haineala avand in schimb deja pregatiti procurorii care vor fi numiti la conducerea DNA, DIICOT si a Parchetului General. Insa adevarata lupta se duce la nivelul esaloanelor inferioare ale structurilor din sistem, acolo unde , dupa atatia ani de „butonare” informativa s-au creat adevarate automatisme in a raspunde unor ordine nescrise. Si pe acest front Haineala forteaza atragerea de partea sa a cat mai multi dintre sefii cu influenta in sistem, exemplele Lucian Pahontu sau Codrut Olaru aratand ca au fost deja create primele „brese” importante…

Au noul sef al DNA!

Desigur ca prioritatea absoluta a actualei Puteri politice este debarcarea Laurei Codruta Kovesi din funtea Directiei Nationale Anticoruptie sau,daca nu se reuseste”decaparea” acesteia de urgenta, barem izolarea cat mai stransa pana la sfarsitul mandatului. Oricum, iata ca Oana Schmidt Haineala, adevaratul strateg al planului de resetare a justitiei, asa cum Darius Valcov gireaza programul de guvernare a reusit sa bifeze o alta victorie de etapa importanta, prin convingerea unui procuror cu nume si functie de a accepta ”oferta de nerefuzat” de a prelua conducerea DNA, la momentul oportun. Iar lovitura este una cu atat mai spectaculaosa cu cat este vorba chiar de catre unul dintre procurorii anticoruptie cunoscut drept unul dintre cei mai loiali oameni ai lui Kovesi, astfel ca Haineala incearca astfel sa impace si ”capra” nucleului dur din PSD, dar si ”varza” cancelariilor occidentale.

”Pepiniera” Codrut Olaru

Insa dincolo de jocurile subterane care au inceput sa treaca deja  la ”next level” al „piramidei” DNA, miscari de trupe cel putin la fel de insemnate au loc si in cadrul altor structuri.

codrut olaru Haineala, in locul lui Kovesi!

Codrut Olaru, un ”as” al jocului dublu

Astfel ca la varful DIICOT soarta incapatanatului Daniel Horodniceanu este ca si pecetluita, „nea Gusti” Lazar nereusind decat sa mai traga ceva de timp, pana ce ”alesul” lui Haineala va fi instalat si oficial la conducere. Iar faptul ca Felix Banila provine din „pepiniera” de procurori asumata de Codrut Olaru nu mai trebuie sa mire pe nimeni, „fratia bacauana” fiind, din nou, una tot mai influenta la nivelul Justitiei.

horodniceanu 1 Haineala, in locul lui Kovesi!

Horodniceanu trage degeaba de timp

Astfel ca, bazandu-se si pe sprijinul ”logistic” al lui Codrut Olaru, un adevarat veteran al „jocului dublu” din sistem, Oana Schmidt Haineala poate sta linistita barem ca are cine veghea la preluarea controlului in structurile de Parchet care, incet, dar sigur, se aliniaza la noul ”trend”…

”Camaradul” Pahontu

De asemenea, un rol bine determinat in structura transpartinica construita cu migala de Oana Schmidt Haineala la nivelul sistemului il are si generalul Lucian Pahontu. Cel care, desi nu mai este de mult „profet” in propriul SPP condus inca din 2005 are totusi statutul unui ”camarad” de nadejde, oameni propusi sau girati de acesta continuand sa avanseze pe ”culoarul” numirilor politice.

pahho Haineala, in locul lui Kovesi!

Generalul Pahontu, un bun ”camarad” al Oanei Schmidt Haineala

Astfel ca pe palierul structurilor sensibile din Ministerul de Interne sau alte institutii de forta, Oana Schmidt Haineala nu pregeta sa apeleze adeseori atat la sfaturile, cat si la oamenii asumati de bunul ”camarad” Pahontu. Iar cum si sotia lui Codrut Olaru lucreaza tot in subordinea sefului SPP, iata ca noul pol de influenta construit de Haineala este unul tot mai demn de luat in seama.

E tot mai ”curtata”

Iar cea mai buna dovada a ascensiunii vijelioase a Oanei Schmidt Haineala, care tinde sa-i ia locul de forta Laurei Codruta Kovesi in noul ”binom” pe cale sa se instaleze in fruntea sistemului este ”curtea” tot mai intensa care i se face din partea unor sefi de structuri invatati sa-si caute protectia personala si a functiilor detinute sub ”fustele”  procuroarelor sau judecatoarelor care si-au asumat de-a lungul vremii rolul de ”doamne de fier” ale Justitiei din Romania.

tudorel toader 2 Haineala, in locul lui Kovesi!

Tudorel Toader, ”asistat” din chiar sanul ministerului

Astfel ca, dupa ce a acceptat rolul de ”recuperatoare” de sefi din sistem si a punctat primele succese remarcabile Oana Schmidt Haineala joaca acum mult mai sus, acolo unde dosarele nu mai sunt de mult niste simple hartii… Iar cum ministrul Tudorel Toader nu indrazneste sa o deranjeze nici cu o floare, nici alti ministri pesedisti neriscand sa-si bage nasul in ”ciorba” pregatita de Haineala, aceasta are deocamdata spatele politic asigurat pentru a putea pregati ”marea confruntare” care urmeaza si unde se joaca pe totul sau nimic…

Sursa: http://www.national.ro/dezvaluiri/haineala-in-locul-lui-kovesi-625354.html/#

Vă invităm să urmăriți pagina noastră de Facebook Gazeta de Informații!

Citiți și...

Venezuela va trece pe lista teroriştilor mai mulţi oficiali americani, printre care şi George W. Bush (insa Romania ii trece pe lista aliatilor)
Sorin Roșca Stănescu, ipoteză EXPLOZIVĂ | Ce mișcări secrete pregătește Cioloș, după Consiliul European
Vreți spitale, nu catedrale? Vă zice moșu’ unde e banii!
De aia a divorțat Bombonica? | Cum a ”trecut” Dragnea Oceanul și a ajuns de râsul netului
Donald Trump- discurs istric la ONU: "Viitorul nu aparține globaliștilor. Viitorul aparține patrioților. Viitorul aparține națiunilor suverane și independente, care-și protejează cetățenii și își respectă vecinii și onorează diferențele care fac fiecare țară specială și unică”
3 ÎNREGISTRĂRI cu ADEVĂRATUL Ghiță: ,,I-am zis lu Ponta, bă, o f...t pe mă-ta, te duci pe sticlă!''
Ministrul Grindă i-a găsit un post de ”șefă” verișoarei
PLANUL DE "OCUPARE" AL ADMINISTRATIEI CENTRALE SI LOCALE. ACTIVISTII DIN ONG-URI VOR INUNDA GUVERNUL SI ADMINISTRATIA CENTRALA. Dacian Ciolos: Experti europeni vor elabora proceduri si criterii de recrutare si evaluare a functionarilor romani.
ROMANIA ESTE ATACATA DE RUSIA CU ARME METEO!
Președintele Klaus Iohannis va fi premiat în Germania pentru sprijinirea statului de drept şi a luptei anticorupţie
SUA critică România, în raportul despre drepturile omului: "hărţuirea romilor şi deţinuţilor de către Poliţie şi Jandarmerie",'discriminarea romilor","ideile antisemite, rasiste, xenofobe şi naţionaliste sunt răspândite în continuare online în ţară"
Heil Klaus! Coloana a V-a germană a cucerit Sibiul fără să tragă un foc de armă!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather
Distribuie!

Despre Gazeta de Informații

Gazeta de Informații: Capitalism, Ceausescu, Conspiratii, Design, Diverse, Eminescu, Istorie, Masonerie, Pamflet, Politica, Sanatate, Simboluri si Spiritualitate. Contact: office@gazetadeinformatii.ro